هورنیوز در هفته ای که گذشت
فرماندار اهواز گفت: با یک میلیارد تومان مشکلات میدان بارفروشان اهواز رفع نمی شود
وی ادامه داد: در بازدیدهایی که چندین مرتبه حتی در نیمه شب و در زمان اوج فعالیت از این میدان داشتم، از نزدیک شاهد اوضاع نا به سامان میدان بوده ام و هیچ امکاناتی در آن مشاهده نکردم.(مثلاً زیرساخت های آن مانند فاضلاب دچار مشکلات اساسی می باشد)
وی بابیان اینکه میدان بارفروشان خوزستان غیرقابل مقایسه با استان های دیگر است گفت: فاضلاب یک زیربنا و اصل مهم است که مستقیما باسلامت و بهداشت مردم ارتباط دارد که متاسفانه در ابتدا به فاضلاب شهر وصل نشده بود.
فرماندار اهواز بعد ار توضیح تمام مشکلات از جمله کمبود نمازخانه و سرویس بهداشتی و فضای سبز در ارتباط با سخنان یکی از اعضاء شورا اعلام نمودند: در مسائل میدان الغدیر شهردار اهواز نیز نظر مساعدی دارند , اما نمی دانم بعضی از دوستان در شورا به دنبال چه می گردند. وی افزود:قطعا برای رفع مشکلات میدان الغدیر مصمم هستیم.
ارزانی فرماندار اهواز در پاسخ به سوال ما مبنی براینکه آیا دلیل رسیدگی نکردن شهرداری طلب آنها از غرفه دارن است یا خیر توضیح داد: به گفته سازمان میادین کل طلبی که از غرفه ها دارند حدود یک میلیارد تومان می باشد که حتی اگر این ادعا درست باشد با یک میلیارد تومان این مقدار مشکل حل نمی شود.
ایشان یادآوری کرد: یک سال و نیم پیش در جلسه شورای سازمان پیشنهاد دادم هرمیزان درآمدی که شهرداری از میدان بارفروشان دارد مشخص و توسط میدان دارها به شهرداری پرداخت گردد و امور میدان توسط اعضای آن اتحادیه انجام شود.
وی افزود: دوستان در شهرداری و اتحادیه نیز موافق این امر بودند و هنوز هم با واگذاری مسائل مدیریتی و نظارتی به شهرداری و حل کردن مشکلات توسط اتحادیه بارفروشان می توان جلو انتشار آلودگی توسط تره بار را گرفت و مشکلات را حل نمود.
امرایی گفت: کسب و کارهای خرد و کوچک تا ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات می گیرند
مدیر صندوق کارآفرینی امید خوزستان گفت: کسب و کارهای خرد و کوچک با معرفی پشتیبان برای ایجاد شغل تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت می کنند. مهدی امرایی در جلسه بررسی راهکارهای مشترک همکاری صندوق کارآفرینی امید با اداره کل آموزش فنی و حرفه ای خوزستان در راستای کمک به ایجاد اشتغال پایدار برای کارآموزان خوزستانی اظهارکرد: تسهیلات فردمحور دسته بندی شده و تا پایان آذرماه اعتبارات تخصیص یافته به مشاغل خانگی پرداخت می شود و مقررشده که این نوع اعتبارات تا پایان سال ۹۵ ساماندهی شوند.
وی با بیان این که هم اکنون گستردگی اعطای وام در قالب طرح های پشتیبان و یا کارفرمایی مطرح است، گفت: تسهیلات به منظور اشتغالزایی به دو صورت در اختیار پشتیبان قرارمی گیرد یا کل مبلغ وام برای فراهم کردن مقدمات کار به پشتیبان پرداخت می شود و یا بخشی در اختیار پشتیبان و بخشی نیز در اختیار خود افراد قرار می گیرد اما در نهابت باز هم کار در قالب گروه به سرانجام می رسد.
امرایی افزود: : کسب و کارهای خرد و کوچک می توانند با معرفی پشتیبان تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کرده و به اشتغالزایی بپردازند. سرپرست صندوق کارآفرینی امید خوزستان با اشاره به شرط داشتن حداقل سه سال سابقه فعالیت پشتیبان در زمینه وام درخواستی و موفق بودن وی در آن کار بیان کرد: پشتیبان باید بتواند با توجه به تجربه موفقی که داشته، در بازار و تحقیقات و فروش به خوبی عمل کند.
وی با تاکید بر این که عمده تسهیلات پرداختی به متقاضیان منجر به شغل شده است، گفت: برای تقاضای وام اشتغال، داشتن یکی ازدو شرط برای متقاضی الزامی است؛ داشتن مدرک فنی و حرفه ای در آن حرفه و یا ارائه معرفی نامه معتبر از دستگاه مربوطه مبنی بر این که در آن حرفه، آموزش فنی و حرفه ای و اصولا صدور مدرکی صورت نگرفته باشد.
امرایی در بخش دیگری از سخنان خود به ایجاد نمایشگاهی در اواخر آذرماه در نمایشگاه بین المللی اهواز اشاره کرد و افزود: تولیدکنندگانی که با اخذ تسهیلات از صندوق کارآفرینی امید موفق به راه اندازی شغل و ارائه محصول به بازارکار شده اند، می توانند با شرکت در این نمایشگاه، نتیجه دریافت وام را با عرضه محصولات تولیدی خود به نمایش بگذارند.
وی با اشاره به اهمیت برندسازی تولیدات عنوان کرد: در این صورت دست دلال ها بسته شده و سودبهتری عاید تولید کننده می شود. در پایان این نشست، امرایی درخواست برگزاری دوره کارآفرینی برای کارکنان صندوق کارآفرینی امید را از اداره کل آموزش فنی و حرفه ای خوزستان مطرح کرد.
هورنیوز از نیامدن استاندار و مدیران؛ و بی پاسخ ماندن سولات گفت!؟
این برنامه که به ابتکار دکتر مقتدایی استاندار خوزستان و برای سومین بار برگزار شد، اکثر مدیران ارشد استان حضور نداشته و دعوت رسانه ها از سوی روابط عمومی استانداری برای چندمین بار به صورت گزینشی انجام گردید. لازم به توضیح است ارسال اخبار هایی همچون استعفای مدیران ارشد استانداری در چند ماه گذشته بدون وجود بر روی خروجی سایت استانداری و یا نشست خبری و عدم انتشار خبر توسط مدیران مستعفی در اختیار رسانه های خاص قرار گرفته که این خود ایجاد شائبه کرده و از دکتر مقتدایی خواهانیم نسبت به این تبعیض رسیدگی نمایند تا جامعه ی رسانه بتواند با پشت گرمی استاندار دولت اعتدال به وظیفه ی خود همچون گذشته عمل نماید.
در این نشست خبرنگاران به نوبت نزد مدیران رفته و سئوالات خود را با یکی از مدیران حاضر در نشست در میان گذاشته و به عبارتی مصاحبه های اختصاصی انجام می دهند. خبرنگاران خوزستانی در این مدت استقبال خوبی از این طرح داشته اند چرا که فرصتی است که با برخی از مدیرانی که همواره از پاسخگوئی به خبرنگاران طفره می روند نیز مواجه شوند و… در پایان ضمن تقدیر و تشکر از دکتر مقتدایی به جهت ایجاد فضاهای پرسشگری از عملکرد مدیران ارشد استان، و البته عدم حضور مدیرانی که می بایست، سوالاتی همچون وعده ریشه کنی بیکاری یا به حداقل رساندن آن بعد از سه سال از گذشت عمر دولت تدبیر و امید در استان، کیفیت ضعیف آب شرب و سرانجام چگونگی انتقال آب کارون به استانهای دیگر، وضعیت غیر استاندارد اکثریت جاده های استان، بوی نامطبوع فاضلاب و زیر ساخت های مسئله دار آن، عدم وجود تفریگاه، فضای سبز مناسب، شهربازی، سینما و برنامه های بلند مدت فرهنگی در شهرهای دیگر استان، مشکلات ساحل سازی کارون و ساخت و ساز در سواحل کارون با استفاده از بودجه دولتی و عدم جذب بخش خصوصی…. را پاسخگو باشند همچنان در مقام سوال باقی ماند؟!
مشاور عالی سازمان حفاظت محیط زیست کشور از «بای پس» سد گتوند گفت:
اسماعیل کهرم در واکنش به راه حلی که اخیرا برای حل معضل نمک در سد گتوند به نام «مدیریت مخزن» اعلام شده است، اظهار کرد: با این کارها فقط میخواهند دهان مردم را ببندند. مسئله این است که اینها آمدند و در دولت اصلاحات ساخت سد گتوند را بدون مطالعات آغاز کردند، در حالی که این سد اصلا ارزیابی زیستمحیطی ندارد.
وی اضافه کرد: گنبد نمکی که اکنون میگویند در سد گتوند وجود دارد، قبل از ساخت سد، معدن نمکی بود که از آن آب برداشت میکردند اما در زمان ساخت سد گتوند، گفتند چرا ارتفاع سد را چند متر بالاتر نبریم تا بزرگترین سد خاکی جهان شود و در نظر نگرفتند که اگر ارتفاع آن چندمتر بالاتر برود، آب بیشتری هم در پشت سد جمع میشود. در نتیجه دریاچه پشت سد وسیعتر شده و آب به گنبد نمکی میرسد و این اتفاقی که نباید، میافتد و نمک گنبد در آب کارون حل میشود.
کهرم یادآور شد: وقتی که گنبد نمکی در آب حل شد و آب را شور کرد، مزرعهداران و کشاورزان پایین دست سد گتوند اعتراض کردند و مجری پروژه برای سرپوش گذاشتن روی اشتباه خود، یکی از عظیمترین خاکبرداریهای ایران را انجام داد و روی این گنبد نمکی را به ارتفاع سه متر با خاک و شن پوشاند و نام آن را «پتوی رسی» گذاشت تا مانع از حل شدن نمک در آب شود.
به باور مشاور عالی سازمان حفاظت محیطزیست کشور از آنجا که استفاده از پتوی رسی هم در جلوگیری از حل شدن نمک در آب پشت سد گتوند موثر نبود، پتوی رسی ترک خورد و فرو ریخت و مقدار زیادی نمک در آب سد گتوند حل شد چرا که خاصیت گنبدهای نمکی این است که آب را جذب میکنند و با گذشت زمان بزرگتر میشوند و مجری طرح این موضوع را مدنظر نداشت.او تاکید کرد: اکنون دیگر درباره سدی که میگویند بزرگترین سد خاکی جهان است و تالارهایی برای نمایش دارد و ۱۰ هزار سال عمر میکند، هر کاری کنند باختهاند و با ارائه راهکارهای مقطعی فقط میخواهند دهان مردم را ببندند.
کهرم معتقد است که در چنین شرایطی برای جبران مافات، بهترین راهکار این است که آبی را که در منطقه وجود دارد، چندین کیلومتر «بای پس» کنند تا سد را دور زده و از کنار آن رد شود.
او گفت : «بای پس»، یعنی دور زدن سد؛ استفاده از این روش برای حل معضلات گتوند، یعنی استفاده از کانالی که از کارون۳ میآید و به سد گتوند که رسید آن را دور میزند و مجددا به کارون میپیوندد. این کانال وارد سد کارون نمیشود که دریاچه تشکیل شده و آب آن شور شود.کهرم یادآور شد: دانشگاه تهران پیشنهاد داده بود که برای حل معضل نمک در سد گتوند از حوضچههای تبخیری استفاده شود، در صورتی که با این کار سفرههای آب زیرزمینی منطقه نیز شور خواهد شد.
یا اینکه گفته بودند سد کارون۳ را از گردش خارج کنیم تا آب زیاد و نمک کم شود اما این روش هم کارساز نبود و در نهایت سد گتوند که برقآبی و قرار بود هم آب جمع و هم الکتریسیته تولید کند، آب حتی به نزدیکی توربینهایش هم نرسید.مشاور عالی سازمان حفاظت محیطزیست کشور همچنین به شوخی گفت: شاید هم از ابتدا قصدشان این بوده که خوزستان را به قطب تولید خیارشور در جهان تبدیل کنند، چون اکنون دیگر هر آنچه پایین بکارند چیزی میشود شبیه به خیارشور.
سیاحی از فعالیت جدی برای تثبیت کانون های گرد و غبار داخلی گفت:
احمد سیاحی معاون عمرانی استانداری خوزستان در رابطه با اعتبارت ریزگرد ها به خبرنگار ما گفت: اعتباری که بر اساس مصوبات هیأت دولت به شهرداری و دهیاری ها اختصاص داده شده ۴و نیم میلیارد تومان می باشد.
وی افزود:شرکت نفت قراردادی با خاتم الانبیاء منعقد کرده که کار بیابان زدایی و حفظ و نگهداری بوته های کاشته شده را انجام می دهند.
سیاحی ادامه داد: در رابطه با کانون های گرد و غبار بر اساس مصوبه هیأت دولت می بایست فعالیت جدی برای تثبیت کانون های داخلی انجام گیرد.
معاون عمرانی استاندار افزود: تخصیص ۵۰ درصد از اعتبارات ریزگردها در شورای برنامه ریزی مدیریت بحران در حال نهایی شدن است که اعتقاد بنده بر ایجاد ماشین های شست و شو معابر و تخصیص اعتبار به شهرهایی مانند هندیجان، ماشهر، اهواز، آبادان و خرمشهر است که بیشتر در معرض اثرات این ریزگردها می باشند.
سیاحی در پایان گفت: همچنان به دنبال دریافت۲۴ میلیارد تحصیلات بانکی برای دستگاه های دولتی و بعضی مصارف مردم مانند پنجره دوجداره هستیم.
رئیس بنیاد نخبگان خوزستان از آغاز ثبتنام در جشنواره منطقهای رویش خلیج فارس خبرداد
دکتر علیرضا زراسوندی با اعلام این خبر اظهار کرد: این جشنواره نهم و دهم دیماه با همکاری استانهای فارس، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد به میزبانی خوزستان برگزار میشود.
وی خاطرنشان کرد: مخترعان و مبتکران برای شرکت در این جشنواره، از پانزدهم مهر تا دهم آذرماه فرصت دارند تا با مراجعه به وبگاه بنیاد ملی نخبگان به نشانی www.sabtenam.bmn.ir و بنیاد نخبگان خوزستان، باتوجه به جدول زمانبندی برگزاری جشنواره نسبت به ثبت اختراعات خود اقدام کنند.
رئیس بنیاد نخبگان خوزستان درباره اهداف برگزاری این جشنواره، تصریح کرد: بنیاد ملی نخبگان با هدف رونق بخشیدن به فضای ابتکار، انگیزه بخشیدن به جوانان و شناسایی اختراعهای برگزیده و تسهیل مسیر حرکت آنها به منظور رسیدن به محصولی دانشبنیان و تکمیل چرخه نوآوری و تبدیل داراییهای فکری به ثروت، جشنوارههای منطقهای رویش را برگزار میکند.
زراسوندی با بیان اینکه مخترعان با نامنویسی و شرکت در این جشنواره میتوانند اختراع خود را در رقابتی سالم مورد ارزیابی قرار دهند، افزود: اختراعاتی که در این جشنواره به تأیید هیأت داوران برسند، میتوانند از تسهیلات بنیاد برای طی مسیر توانمندسازی اختراعهای برگزیده بهرهمند شوند.
وی درخصوص نحوه داوری اختراعات در این جشنواره نیز گفت: بهمنظور افزایش کیفیت جشنواره فرایند داوری در دو مرحله انجام میشود؛ در مرحله نخست همهی اختراعهای نامنویسی شده، بررسی و تعدادی از آنها بر اساس معیارهای علمی برای شرکت در مرحله حضوری انتخاب میشوند؛ جشنواره صرفأ شامل اختراعهایی است که در مرحله دوم ارزیابی برگزیده شدهاند.
رئیس بنیاد نخبگان خوزستان افزود: داوری آثار در جشنواره منطقهای رویش خلیج فارس بر اساس معیارهای میزان تازگی اختراع در سطح ملی و بینالمللی، طول عمر فناوری حاصل از اختراع، آثار اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ناشی از بهکارگیری اختراع، چگونگی مستندسازی فرایند رشد اختراع و قابلیت ورود به بازار و ارزش افزوده اقتصادی و اجتماعی حاصل از تجاریسازی اختراع انجام میشود.
و در پایان…
قلاوند از حرفه های موردنیاز بدون متقاضی در خوزستان گفت:
رحمن قلاوند در جلسه بررسی راهکارهای مشترک همکاری اداره کل آموزش فنی و حرفه ای خوزستان با صندوق کارآفرینی امید در راستای کمک به ایجاد اشتغال پایدار برای کارآموزان خوزستانی با اشاره به صدمه دیدن فرهنگ کار در خوزستان اظهارکرد: فرهنگ کار و برخی مشاغل در استان دچار آسیب شده و حرفه های موردنیاز خالی از متقاضی مانده است.
وی ادامه داد: به جرات می توان گفت علت عمده این صدمه، وجود صنایع بزرگی همچون نفت، ملی حفاری، پتروشیمی، لوله سازی و امثال آن است که سبب شده تمایل جوانان به حضور در چنین صنایعی کمرنگ شده و یادگیری در حرفه های مورد نیاز استان خالی از هنرآموز و متقاضی باشد.
قلاوند خاطرنشان کرد: در خوزستان زمینه برای آموزش و اشتغال قریب به اتفاق حرفه ها وجود دارد اما گرایش جوانان به آن سمت و سو ضعیف بوده و یا وجود ندارد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای خوزستان با بیان این که پوشاک استان خوزستان در اختیار کشورهای خارجی است، گفت: متاسفانه در خوزستان نگاه کلانی به پوشاک و البسه نشده است به گونه ای که در بازار به ویژه در بخش پوشاک کودکان شاهد حضور مارک های کشورهای چین و ترکیه هستیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به لزوم بسته بندی خاص و مناسب محصولات تولیدی اشاره کرد و افزود: هر چند کیفیت بالا و قیمت مناسب از مولفههای اصلی فروش کالاست، اما بسته بندی مناسب و جذب کننده، خود از عواملی است که میتواند در جذب مشتری موثر باشد.
پایگاه خبری تحلیلی هورنیوز