طالقانی: نصب نخستین سامانه اتوماتیک و کنترل کامیون‌های حمل زباله در کلانشهر اهواز

 به گزارش هورنیوز: مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اهواز از نصب نخستین سامانه اتوماتیک و کنترل کامیون‌های حمل زباله و صدور قبض آنلاین در کلانشهر اهواز خبر داد.

محمدامین طالقانی اظهار کرد: سامانه الکترونیکی (آر،اف،آی،دی) مخفف شناسایی با فرکانس رادیویی است که جدیدترین تکنولوژی شناسایی برتر دنیا در پنج سال گذشته بوده که این موضوع خود گواهی بر اهمیت روز افزون این تکنولوژی در زمینه‌های مختلف صنعتی بوده است.

وی افزود: این سامانه که در مجتمع محل دفع پسماندها واقع در روستای صفیره نصب شده، پس از ۱۰ روز به بهره برداری کامل خواهد رسید.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اهواز تصریح کرد: در همین راستا خودروهای حمل زباله شرکت‌ها از راه دور توسط رایانه و حتی گوشی همراه قابل کنترل بوده و تناژ زباله آنها ثبت می‌شود.

طالقانی اضافه کرد: همچنین پس از نصب تگ یا برچسب که به‌عنوان یک فرستنده خودکار روی شیشه خودروهای مکانیزه نصب می‌شود، شبیه یک آنتن عمل می‌کند و امواج رادیویی را به سرور مرکزی که در مجتمع محل دفع قرار دارد انتقال می‌دهد و از طریق نصب نرم افزار روی دستگاههای کامپیوتر قبض به صورت آنلاین صادر می‌شود.

شناسایی همه خودروهای متخلف که خارج از مجتمع دفع صفیره و در حاشیه شهر تخلیه می‌کنند به راحتی قابل شناسایی و پیگیری از طریق ماده ۱۶ قانون مدیریت پسماند خواهند بود.

در پایان به بازیافت پسماند های پلاستیکی اشاره می کنیم

پسماندها مشکل اساسی درجوامع شهری وحتی روستایی شناخته می شوند،ودربین پسماند ها، اصلی ترین مشکل بلحاظ حجم ووسعت تخریب پسماند های پلاستیکی است.

قدمت تولید اینگونه پسماند شایدبه ۵۰ سال نرسد،اماعواقب وپیآمدگسترش آن بیش از سایر پسماند ها نمود داشته ونگرانی های بسیاری را در بین طبیعت دوستان برانگیخته است .

البته به طور کلی دو روش اصلی برای حل مشکل پسماند های پلاستیکی وجود داره:۱. بازیافت۲. تولید پلاستیک های زیست تخریب پذیر

دراین بین بازیافت به فرایندهایی گفته می شود که در آنها از پسماند های پلاستیکی به نحوی استفاده مجدد می شود.اما به دلیل هزینه بر بودن وکاهش کیفیت مواد پلاستیکی بازیافت شده ومحدودیت در تعدد موارد بازیافت،رفته رفته اقتصادی بودن بازیافت این فرآورده مخرب بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است. بطورکلی روش های بازیافت در سه دسته جای می گیرد:۱- بازیافت انرژی۲- بازیافت مکانیکی۳- بازیافت شیمیایی

در بازیافت انرژی پسماند به عنوان یک سوخت سوزانده شده که البته گازهای سمی نیز تولید میگردد. باید توجه کرد که بازده انرژی (انرژی حاصل از سوختن واحد وزن سوخت) پلاستیک ها نسبت به سوخت های فسیلی مرسوم بیشتراست.
بازیافت مکانیکی اون چیز ی است  که توی ذهن بیشتر ما هست، یعنی خرد کردن و استفاده یک محصول پلاستیکی در ساخت یک محصول نو. در این روش باید نکات زیادی رو در نظر داشت (که متاسفانه درکشور کمتر به آنها توجه میشود). مثلا برای ساخت قطعات حساس تر سازمان های مربوطه مقدار مجاز پلاستیک بازیافتی درهرمحصول را باید تعیین نمایندکه درحال حاضراین تعیین درکشور تاوسط سازمانهای ذیربط انجام نمی شود.
در بازیافت شیمیایی پلاستیک به وسیله روش های شیمیایی به مواد دیگری (اغلب مواد اولیه یا میانی) تبدیل میشود. این روش نسبت به دو روش دیگر جدیدتر است، ولی هنوز از نظر اقتصادی به صرفه نیست. اما بسیار مورد توجه هست. به عنوان مثال میشه به تهیه رزین پلی استر از بطری های نوشابه (از جنس پلی اتیلن ترفتالات یا PET ) اشاره کرد.

اما در کنار بازیافت، از چندین سال پیش تلاش هایی در جهت تولید پلاستیک های زیست تخریب پذیر شروع شده که الان به نتیجه هم رسیده. این پلاستیک ها قابلیت بازگشت به طبیعت رو طی زمانی قابل قبول دارند. این پلاستیک ها هم در دو دسته کلی قرار می گیرند:۱- پلاستیک های متداول حاوی مواد تخریب پذیر۲- پلاستیک های تخریب پذیر ذاتی

پلاستیک های متداول حاوی مواد تخریب پذیر آمیزه هایی هستند که در آنها یک ماده تخریب پذیر(مانند نشاسته) به یک پلاستیک متداول (مثل پلی اتیلن) اضافه میشود و تخریب این ماده به افزایش سرعت تخریب پلاستیک کمک می کند.

 این مواد چند سالی هست که وارد بازار شده اند و با اینکه کمک زیادی به کاهش پسماند های پلاستیکی کرده اند، اما به دلیل این که اولا در آنها از همان پلاستیک های متداول تخریب ناپذیر استفاده شده و ثانیا استفاده از مقدار زیادی مواد تخریب پذیر در پلاستیک ویژگی  آن را تضعیف می کند، موقعیت چندان محکمی ندارند.
پلاستیک های تخریب پذیر ذاتی موادی هستند که به دلیل ساختمان شیمیایی خاص آنها به وسیله باکتری ها، آب یا آنزیم ها در طبیعت تخریب می شوند. مهم ترین پلاستیک از این نوع پلی(لاکتیک اسید) هست که از اسید لاکتیک تهیه میشود.

 پیش بینی میشود این پلاستیک، که خواص بسیار خوبی هم دارد، در آینده رقیبی بسیار جدی برای پلاستیک های متداول امروزی به خصوص در صنعت بسته بندی شود.

 مشکل بزرگ این مواد، گران بودن آنها  در حال حاضر تحقیقات برای توسعه یک روش ارزان برای تولیدآنها ادامه دارد. جالب اینه که منابع اصلی تولید این پلاستیک طبیعی هستند و از محصولات نفتی برای ساخت آنها استفاده نمی شود. جالبه بدانید در سال ۲۰۰۲ میلادی اولین واحد تجاری تولید پلی(لاکتیک اسید) در امریکا به وسیله شرکت Cargill راه اندازی شده است.

https://hoorkhabar.ir/584020کپی شد!
93
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.