کاهش نرخ بیکاری در استان خوزستان
عبدالحسن مقتدایی اظهار کرد: با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید طی دو سال گذشته هفت بندر این استان که قبلا راکد شده بود توسعه و تجهیز شده و با فعال شدن دو پایانه مرزی در شلمچه و چزابه در بحث واردات و صادرات اقتصادی استان خوزستان رونق یافت.
وی افزود: در حال حاضر بیش از ۴۰ درصد واردات و ۱۷ درصد صادرات کشور از طریق هفت بندر استان خوزستان انجام می شود که این موضوع نشان از پویا بودن و فعال بودن اقتصاد کلان در استان خوزستان دارد.
استاندار خوزستان اضافه کرد: با افزایش دو برابری صادرات در دو سال گذشته در دو پایانه مرزی چزابه و شلمچه یک میلیارد و ۵۰۰میلیون دلار کالا تنها از طریق این دو پایانه به خارج از کشور صادر شد.
وی به راه اندازی بندرشادگان در استان خوزستان اشاره کرد و گفت: این بندر سال گذشته به همت دولت تدبیر و امید و با تلاش مدیریت استان راه اندازی و اکنون به مهمترین بندر صادرات دام در استان تبدیل شده است.
وی به قابلیتهای استان خوزستان در زمینه های مختلف اقتصادی اشاره کرد و افزود: بجز صنایع نفت و گاز و پتروشیمی وجود پنج فرودگاه مهم و بین المللی در استان خوزستان این استان را به یک استان ممتاز اقتصادی در کشور تبدیل کرده است.
*استفاده از تولیدات داخلی یکی از عوامل مهم در کاهش بیکاری
استاندار خوزستان اجرای طرح استفاده از خرید کالا و خدمات از محل تولیدات داخلی استان را یکی از عوامل اصلی در کاهش بیکاری در استان دانست و گفت: در راستای اجرای این طرح ۸۰۰ میلیارد ریال ارزش افزوده به سر جمع اعتبارات عمرانی استان طی ۱٫۵ سال گذشته اضافه شده است.
مقتدایی گفت: طبق اعلام منابع رسمی کشور میزان تورم در استان خوزستان در این مدت نسبت به متوسط تورم کشور حدود چهار درصد کاهش داشته است.
وی توجه به تولیدات داخلی را بسیار مهم دانست و گفت: مادامی که می توان از تولیدات داخلی استفاده کرد نه تنها با قیمت کمتری به کالای مورد نظر دست می یابیم بلکه گردش مالی استان نیز افزایش چشمگیر خواهد داشت و چرخ تولید در استان به سهولت به چرخش در می آید.
*سرمایه گذاری یکهزار و ۳۰۰ میلیارد تومانی در بخش گردشگری
استاندار خوزستان به اهمیت بخش گردشگری بعنوان یک صنعت مهم درآمد زا اشاره کرد و افزود: با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید این بخش نیز در استان خوزستان در اولویت قرار گرفت.
بالاترین مقام اجرایی استان خوزستان تصریح کرد: برای این منظور ۱۵ طرح گردشگری آبی و خشکی تصویب که هفت طرح گردشگری آبی در امتداد کارون و بهمنشیر و با حجم سرمایه گذاری یکهزارو ۳۰۰ میلیارد تومانی آغاز شده است.
وی گفت: هفت طرح گردشگری آبی که از سال ۹۳ آغاز شده اند تا پایان امسال به بهره برداری کامل خواهند رسید که این می تواند در رونق اقتصادی منطقه بسیار اثر گذار باشد.
*قاچاق کالا در مرزهای استان خوزستان به صفر رسیده است
مقتدایی گفت: با رونق گرفتن هفت بندر و دو پایانه مرزی در این استان قاچاق کالا و سوخت در مرزهای این استان به نزدیک صفر رسیده بطوریکه باید اذعان کرد که مرزهای استان خوزستان پاکترین مرزهای کشور از حیث قاچاق کالا و سوخت می باشند.
وی افزود: وقتی مرزنشینان در کنار دستورالعملهای خاص مناطق مرزی به اشتغال تجاری مشغول شده اند هیچ دلیلی برای قاچاق کالا در این مناطق وجود ندارد.
استاندار خوزستان تاکید کرد: در حال حاضر حدود ۳۴۰ کیلومتر مرز آبی و خاکی در استان خوزستان وجود دارد که با برنامه ریزیهای مدون و بکارگیری دستورالعملهای و قوانین خاص مناطق مرزی این مناطق به مردم سپرده شده تا آنان بدون استفاده از سلاح خود مراقبان و حافظان اصلی این مرزها باشند.
*منطقه آزاد اروند مهمترین منطقه اقتصادی استان خوزستان
وی به پیشینه اقتصادی استان خوزستان از ابتدا تا کنون اشاره کرد و گفت: منطقه آزاد اروند در کنار بنادر تجاری استان یکی از مهمترین مناطق اقتصادی استان است که نقش مهمی در اقتصاد کشور و استان دارد.
استاندار خوزستان افزود: این منطقه با داشتن جمعیتی بالای ۵۰۰ هزار نفر امتیاز ویژه ای نسبت به سایر مناطق آزاد کشور دارد زیرا بدون ایجاد سرمایه گذاریهای زیرساختی خود دارای زیرساختهای مهم اقتصادی بوده و مردم نیز نقش مهمی در رونق اقتصادی در این منطقه داشته اند.
وی اظهار کرد:طبق قانون در هر منطقه آزاد هر شهروند ساکن در آن منطقه می تواند یک دستگاه خودروی خارجی وارد کند و بر اساس جمعیت ۵۰۰ هزار نفری این منطقه آمار خودروهای پلاک اروندی می تواند بالغ بر۵۰۰ هزار دستگاه خودرو باشد و این در حالی است که این آمار زیر ۲۰ هزار دستگاه خودرو است.
وی به شائبه افکنی عده ای که اخیرا عملکرد منطقه آزاد اروند در این زمینه را زیر سوال برده اند گفت: به جرات می توان ادعا کرد که منطقه آزاد اروند یکی از پاک ترین مناطق آزاد تجاری کشور است که طبق قانون عمل کرده است و متهم کردن این منطقه به رعایت نکردن قانون گمرکات کشور نوعی جفا و بی حرمتی به مرزداران، تجار و کارشناسان گمرک کشور است.
وی گفت: برخی ادعا می کنند که دروازه ورودی منطقه آزاد اروند به روی کالاهای و خودروهای خارجی باز است که باید گفت این یک نوع توهین به قانون و نیز منطقه آزاد اروند محسوب می شود.
استاندار خوزستان تاکید کرد: مگر می شود بدون ضابطه از مبادی تجاری کشور و استان خودرو و یا کالا وارد کرد و دستگاههای نظارتی و بازرسی ساکت بمانند.
مقتدایی گفت: در منطقه آزاد اروند به دلیل وجود زیرساختهای مهم اقتصادی و تجاری و در کنار دستورالعملهای قانونی راههای قانونی برای ورود کالا به کشور وجود دارد و به همین دلیل هیچ نیازی به قاچاق کالا نیست ضمن اینکه دستگاههای نظارتی تا کنون به طور کامل وظیفه خود را در این زمینه انجام داده اند.
* تکذیب خبر صدور مجوز ۲۶ هزار خودرو از سوی مقامات کشور
استاندار خوزستان در ادامه با انتقاد از انتشار مطلبی به نقل از وی مبنی بر صدور مجوز ورود ۲۶ هزار دستگاه خودروی خارجی با مجوز معاون اول رییس جمهوری گفت: این خبر کاملا کذب و عاری از حقیقت است و چنین مطلبی را تا کنون بیان کرده ام.
وی تاکید کرد: متاسفانه برخی دستگاههای نظارتی رفتار درستی نسبت به منطقه آزاد اروند نداشته اند و از قول من و معاون اول رییس جمهوری مطالبی را مطرح کرده اند که اصلا صحت نداشته است و هیچگونه تخلفی در این زمینه صورت نپذیرفته است.
مقتدایی گفت: نه تنها در منطقه آزاد اروند بلکه در تمامی مبادی ورودی و خروجی بنادر و پایانه های مرزی استان اصل قانون اجرا می شود و هیچگونه تخلفی در این زمینه صورت نگرفته است.
* تردد خودروهای پلاک اروند در استان خوزستان کاملا قانونی است
استاندار خوزستان به ایجاد هیاهو توسط عده ای در زمینه غیر قانونی بودن خودروهای پلاک اروند در استان اشاره کرد و گفت: بیش از۱۷ شهر در استان خوزستان در شعاع ۱۲۰ کیلومتری منطقه آزاد اروند قرار دارند و از اول هم تردد در این شهرها وجود داشت.
وی گفت: با تلاش مدیریت استان و استفاده از ظرفیتهای قانونی تردد در سایر شهرهای استان نیز قانونی شد و شهروندان خوزستانی هیچ دغدغه ای در این زمینه نداشته باشند و چنانچه طبق قوانین منطقه آزاد اروند اقدام به خرید خودرو کرده باشند هیچگونه مشکلی در این زمینه وجود نخواهد داشت.
* تلاش مدیریت استان برای تحقق شعار دولت در زمینه رفاه اجتماعی
وی افزود: مدیریت استان با تمام توان خود به دنبال ایجاد رفاه اجتماعی در همه ابعاد برای مردم است و از هیچ تلاشی برای تحقق این امر تا کنون فرو گذار نبوده است.
استاندار خوزستان تاکید کرد: این دولت در استان خوزستان در زمینه های زیست محیطی قدمهای بسیار خوبی را برداشته است تا زمینه رفاه مردم در این استان را فراهم نماید.
وی به بحث امنیت اجتماعی اشاره کرد و گفت: خوشبختانه با تلاشهای انجام شده میزان سرقت در استان طی دو سال گذشته به مراتب بسیار پایین آمده و مردم نسبت به این امر احساس امنیت خوبی دارند.
وی به کاهش ۵۰ درصدی تلفات جاده ای در ۱٫۵ سال گذشته اشاره کرد و گفت:دولت در مسیر تامین رفاه اجتماعی سرمایه گذاریهای خوبی در بخش راه استان انجام داد و با نظم بخشیدن به انضباط اجتماعی این موفقیت حاصل شد.
استاندار خوزستان همچنین به افزایش درخواست سرمایه گذاری در استان اشاره کرد و افزود: طی یکسال گذشته با ایجاد زیر ساختهای لازم اقتصادی درخواستهای سرمایه گذاری در استان افزایش یافته است که این نشان از احساس امنیتی است که در استان بوجود آمده است.
*توجه مسوولان نظام به استان به دلیل حساسیت آن
استاندار خوزستان توجه مسوولان نظام به این استان مهم و استراتژیک را نشان دهنده نقش مهم خوزستان در زمینه های مختلف مادی و معنوی آن در کشور دانست و گفت: طی دو دوره مسولیتم در استان خوزستان مقام معظم رهبری چهار بار به این استان سفر کرده که این نشان از اهمیت این استان برای مسوولان ارشد نظام دارد.
وی گفت: رییس جمهوری اولین سفر استانی خود را به خوزستان اختصاص داد تا به همگان اعلام کند استان خوزستان مهمترین استان استراتژیک کشور است و همچنانکه در هشت سال دفاع مقدس دین خود را به نظام ادا کرد بعد از جنگ نیز اهمیتی ویژه در اقتصاد و ارزشهای معنوی دارد.
وی با اشاره به اینکه ۸۰ درصد درآمد کشور از خوزستان در بخش نفتی آن است گفت: اداره استان بسیار سخت و دشوار است و نباید با طرح مسایل حاشیه ای استان را از چرخ توسعه باز داشت.
*اجرای طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری
وی به طرح مقام معظم رهبری در خصوص احیاء ۵۵۰ هزار هکتاری از اراضی کشاورزی استان اشاره کرد و گفت: این طرح که ۱۷ سال معطل مانده بود در دولت تدبیر و امید به مرحله اجرا رسید و اکنون با قوت در حال اجرا است.
وی در پایان تاکید کرد: مدیریت استان با تمام توان به دنبال توسعه همه جانبه استان است و تلاش خواهد کرد این استان را شایسته نام و جایگاهش در همه ابعاد به پیش ببرد.
ایرنا