پرخاشگری و بی خوابی ، ارمغان شبکه های اجتماعی برای نوجوانان

حضور دانشآموزان و نوجوانان در شبکه های اجتماعی میتواند متأثر از عوامل بسیاری باشد، اما جدا از این عوامل، این حضور میتواند مشکلات بسیاری را برای نوجوانان به همراه داشته باشد.
محققان دانشگاه گلاسکو طی پژوهشی به بررسی استفاده حدود ۵۰۰ نوجوان ۱۱ تا ۱۷ ساله از شبکه های اجتماعی در طول شبانهروز پرداختند؛ آنها سپس میزان کیفیت خواب، اعتماد به نفس، پرخاشگری و افسردگی در این نوجوانان را ارزیابی کردند.
آنها در این پژوهش دریافتند که استفاده از شبکه های اجتماعی به هر میزان که باشد، کاهش کیفیت خواب، کاهش میزان اعتماد به نفس و افزایش میزان پرخاشگری و افسردگی را به دنبال دارد. در این میان نوجوانانی که در طول شب از شبکه های اجتماعی استفاده میکنند از کیفیت خواب پایینتری نسبت به بقیه برخوردار بودند.
دوران نوجوانی دورانی است که نوجوان مستعد پرخاشگری و افسردگی می شود و کاهش کیفیت خواب در این افراد این حالات را در نوجوان تشدید میکند.
پیش از این نیز محققان اثبات کرده بودند که استفاده بیرویه از شبکه های اجتماعی با اسکیزوفرنی و کاهش سلامت مغز ارتباط مستقیمی دارد.
محققان پیشنهاد میکنند که خانوادهها زمان استفاده نوجوانان را از شبکه های اجتماعی محدود و قانونمند کنند. آنها باید دستگاههایی مانند موبایل و کامپیوتر را خاموش کنند تا نوجوانان دسترسی به ایمیل و پیامهای خود نداشته باشند؛ به عقیده محققان اجرای این پیشنهادها گامی مهم در بازیابی روحی و مغزی نوجوانان است.
نتایج این تحقیقات در کنفرانس سالانه BPS Developmental and Social Psychology Section در انگلستان ارائه شد.