پس از ترک سیگار در بدن چه اتفاقی می افتد؟

محققان و متخصصان معتقدند، اثر سرطان‌زای سیگار تا ۱۵ سال پس از ترک آن در بدن افراد باقی می‌ماند.
بدنی که سال‌ها با سیگار کشیدن‌تان شکنجه‌اش کرده‌اید، نه‌تنها به چند ماه بلکه به چندین سال زمان برای ترمیم خود نیاز دارد. بررسی‌هایی که نتیجه آن نشان می‌دهد، تا ۱۵ سال دیگر هم نمی‌توانید از کم شدن خطر ابتلای خود به سرطان مطمئن شوید.
۲۰ دقیقه بدون سیگار
۲۰ دقیقه پس از آخرین سیگار فشار خون و ضربات قلب به حالت عادی باز ‌می‌گردند. نیکوتین موجود در سیگار اعصاب سمپاتیک را تحریک می‌کند. این اعصاب ضربان قلب و فشار خون را بالا می‌برند و بدن را در حالت تحریک شده و آماده فرار قرار می‌دهند.
۱۲ ساعت بدون سیگار
با توقف ۱۲ ساعته کشیدن سیگار، منوکسید کربن خون کاهش پیدا می‌کند و به اندازه طبیعی می‌رسد. در مقابل اکسیژن خون بالا می‌رود. منوکسید کربن بخشی از دود سیگار است که وارد گردش خون می‌شود و از جذب اکسیژن توسط سلو‌ل‌های خونی جلوگیری می‌کند.
۲ روز بدون سیگار
دو روز پس از آخرین سیگار، کارآیی حس چشایی و بویایی بهتر می‌شود. دود سیگار این دو حس را تحت تاثیر قرار می‌داد و نمی‌گذاشت سیگاری‌ها از غذایی که می‌خورند لذت زیادی ببرند.
۳ روز بدون سیگار
سه روز پس از آخرین سیگار، ریه‌ها آرامش پیدا می‌کنند و نفس کشیدن راحت‌تر می‌شود. در این زمان دیگر نیکوتین در بدن نیست درنتیجه نشانه‌های ترک سیگار شدید می‌شوند مثل سردرد، تهوع یا گرفتگی عضلات. بالا رفتن یکباره اشتها، افسردگی و ترس از نشانه‌های ترک سیگار هستند.
چند ماه بدون سیگار
چند ماه پس از آخرین سیگار گردش خون بهبود پیدا می‌کند، ظرفیت شش‌ها برای جذب اکسیژن تا ۳۰ درصد بالاتر می‌رود و سرفه‌های خشک کمتر می‌شود. بررسی‌ها نشان می‌دهند پرز‌های درون شش‌ها که مولکول‌های خارجی را جذب و دفع می‌کنند بعد از گذشت چند ماه دوباره رشد می‌کنند.
یک سال بدون سیگار
یک سال پس از ترک سیگار ضریب خطر ابتلا به بیماری‌های قلب و عروق تا ۵۰ درصد کاهش پیدا می‌کند.
۱۰ سال بدون سیگار
۱۰ سال بعد احتمال مرگ در اثر سرطان ریه در میان افرادی که سابقه سیگار کشیدن داشته‌اند ۵۰ درصد کمتر از افراد سیگاری خواهد بود.
۱۵ سال بدون سیگار
محققان و متخصصان معتقدند، اثر سرطان‌زای سیگار تا ۱۵ سال پس از ترک آن در بدن افراد باقی می‌ماند. البته برخی بررسی‌ها می‌گویند پس از ۱۵ سال ترک سیگار احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی- عروقی به اندازه فردی است که هرگز سیگار نکشیده است.
شاید ندانید که . . .
مرگ تعقیب‌تان می‌کند
درست است که ترک سیگار خطر دچار شدن به بسیاری از بیماری‌ها را کم می‌کند، اما از نظر پژوهشگران بدن فردی که سابقه سیگار کشیدن دارد، در همه زمینه‌ها مثل بدن غیرسیگاری‌ها نمی‌شود. به گزارش خبرگزاری «دی‌پی‌ای» آلمان، محققان می‌گویند به‌طور متوسط افراد سیگاری ۵٫۵ سال زودتر از کسانی که هرگز سیگار نکشیده‌اند، به دلیل بیماری‌های قلبی- عروقی می‌میرند و این احتمال برای افرادی که سیگار را ترک کرده‌اند به ۲٫۱۶ سال می‌رسد.
بخوابید و ترک کنید
استفاده از برچسب‌های نیکوتین دیگر تنها راه ترک آسان سیگار نیست. به گزارش خبرگزاری رویترز، با استفاده از روش‌های طب سوزنی و هیپنوتیزم می‌توان مشکلات ناشی از ترک سیگار را کم و زمینه را برای ترک آسان آن فراهم کرد. از نظر محققان، این روش‌های غیرتهاجمی، به‌خاطر نداشتن عوارض جانبی می‌توانند به اصلی‌ترین راه‌های ترک سیگار تبدیل شوند.
پول بدهید، ترک می‌کند
گروهی از محققان بر این باورند که باج دادن به سیگاری‌ها می‌تواند انگیزه آنها برای ترک را بیشتر کند. دیلی میل نوشته است، مشوق‌های پولی بهتر از رفتار درمانی و برچسب‌های نیکوتین به ترک سیگار کمک می‌کند. به گفته محققان، اگر برای سیگاری‌ها پاداشی در نظر بگیرید و بگویید به ازای هر ماهی که بدون سیگار زندگی می‌کنند، روی حساب پس‌انداز‌شان پول می‌گذارید، شانس موفق شدن‌شان در این کار دشوار بالا می‌رود.
یک شبه ترک کنید
درحالی‌که اغلب سیگاری‌ها همیشه با برنامه دقیق و قابل پیش‌بینی شده‌ای می‌خواهند وابستگی‌شان به دود و نیکوتین را کنار بگذارند، محققان می‌گویند همیشه در نظر گرفتن برنامه‌هایی که همه جوانب‌شان بررسی شده و تلاش برای پیروی از جزئیات آنها نمی‌تواند به ترک موفق و دائمی سیگار منجر شود. به نوشته هلث دی، سیگاری‌هایی که به‌طور خودانگیخته و بدون برنامه‌ریزی قبلی اقدام به ترک می‌کنند در مقایسه با کسانی که با برنامه‌ریزی قبلی سیگار‌شان را کنار می‌گذارند، شانس موفقیت بیشتری در ترک دارند.
سیگار الکترونیک نکشید
درحالی‌که سازندگان سیگار‌های الکترونیک می‌گویند کسانی که خودشان توان ترک کردن سیگار را ندارند و دنبال یک ابزار کمکی برای ترک آن می‌گردند، می‌توانند روی کمک‌شان حساب کنند، پژوهشگران ادعای دیگری را مطرح می‌کنند. هلث نوشته از نظر گروهی از محققان، مصرف سیگارهای الکترونیک ۱۰ درصد شانس ترک را پایین می‌آورد و درحالی‌که ۴۹ درصد مصرف‌کنندگان این سیگارها موفق به ترک دود می‌شوند، ۵۹ درصد از کسانی که سراغ سیگار‌های الکترونیک نرفته‌اند از پس ترک اعتیاد خود بر می‌آیند.
منبع: مجله سیب سبز
https://hoorkhabar.ir/581961کپی شد!
97
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.