قلاوند: فراگیری آموزش های مهارتی راهی برای افزایش تولید ملی است

به گزارش هورنیوز ؛ رحمان قلاوند در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه این هفته گفت :از زندگی در سایه نظامی مبتنی بر دین مبین اسلام، امامت و ولایت که به یاری خداوند متعال در طی سالیانی که بر ما گذشته به خوبی توانست تا از چالش ها و بحران های متفاوتی که از ذهن شوم و شیطانی قدرت های استعماری گذشته و به دست آنها اجرا شده عبور کند، بسیار خرسندیم.

وی افزود: هدف اصلی از سخنرانی امروز این است تا ذهن هم استانی ها را به تغییراتی که در حوزه آموزش در دنیا اتفاق افتاده و در کشور خودمان هم در حال ورود است، معطوف کنم شاید خداوند متعال کمک کند تا به واسطه این بیان مطالب بخشی از دین خودم را به هم مردم ادا کرده و موجبات رضایت آنها را فراهم کنم.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای خوزستان تصریح کرد: معضل بزرگی که همه جوامع با شدت و ضعف متفاوت با آن مواجه هستند، بحث اشتغال و تأمین معاش است شاید وظیفه. نظام های آموزشی کلاسیک در مرحله اول پرداختن به موضوع اشتغال و رفع موانع آن نیست و در این گونه نظام ها با مدرس، آموزش گیرنده و یک فضای متناسب برای ارائه مطالب علمی نیاز داریم. ولی آموزش ها باید به کارآمدی افراد و به کارگیری آنها در بازار منتهی شود.

قلاوند عنوان کرد: معمولا در آموزش کلاسیک یک انسان های فرهیخته آنچه را آموخته در ساعاتی به فرزندان و با توجه به سن و مقطع تحصیلی بیان می کنند. مقاطع تحصیلی یکی پس از دیگری بهترین زمان عمر فرزندان ما را به خود اختصاص می دهد، اما نهایتش این است که آن فرد فارغ التحصیل شده و به عنوان کسی که تازه متوجه شده برای تأمین معیشت باید کاری کند، وارد جامعه می شود ولی در نهایت دوباره به خانواده برمی گردد.

وی بیان کرد: سیستم های آموزشی کلاسیک توانایی لازم برای ورود و به کارگیری افراد در بازار کار (اشتغالزایی) را ندارد، به ویژه اگر آموزش های فوق متناسب به نیازها و همچنین ظرفیت های منطقه نباشد.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای خوزستان یادآور شد: وقتی می گویند فارغ التحصیل شد، یعنی ایرانی ها این اعتقاد را دارند که علم یک شر و آفت بوده و ما از آن فارغ شده ایم و برای همین هم نام آن را فارغ التحصیل می گذاریم. در صورتی که در روایات دینی به کسب علم تا هنگام مرگ تأکید بسیاری شده است.

قلاوند ادامه داد: بزرگان دین ما می فرمایند از گهواره تا گور دانش بجویید ولی متأسفانه ما فارغ التحصیلی را به فرزندان خود یاد می دهیم. سایر کشورها آموزش مادام العمر را شعار سازمان های جهانی می دانند.

وی تأکید کرد: به همه خانواده ها توصیه داریم تا فرزندان خود را با همکاری اساتید و بزرگان نظام آموزشی به گذراندن آموزش های مهارتی که منطبق با نیاز استان تدوین شده است، تشویق کنند. یکی از مهمترین ویژگی های این دوره های آموزشی ـ مهارتی این است که بر اساس نیازهای موجود در استان طراحی شده و قابلیت به کارگیری افراد در بازار کار وجود دارد.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای خوزستان خطاب به نمازگزاران گفت: باید بر اساس یک برنامه از پیش تعیین شده کارآموزان و دانش آموزان وارد کارگاه های آموزشی شوند. فرزندان شما به جای اینکه عمر خود را در مقاطع تحصیلی بلند مدت تلف کنند، باید در مدت کوتاهی آموزش های مهارتی و مورد نیاز بازار کار را فرا بگیرند.

قلاوند افزود: مقام معظم رهبری همه ما را مکلف کردند که برای تقویت تولید ملی تلاش کنیم. ایشان همچنین به کاهش سطح رفاهی که از وابستگی به خارج از مرزها به وجود آمده همواره تأکید دارند، این تأکید تنها با اتکا به داشته های خودمان محقق می شود.

وی اظهار کرد: یکی از مهمترین کارهایی که منجر به افزایش تولید ملی می شود، همین فراگیری آموزش های مهارتی است. در سازمان آموزش فنی و حرفه ای مفتخریم که به عنوان یک سرباز کوچک در لبیک به فرمان های رهبر برنامه های آموزشی را به شکلی برنامه ریزی کنیم که منجر به تقویت شالوده اصلی اقتصاد مقاومتی یا همان تولید داخلی شود.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای خوزستان بیان کرد: هر ساله تیم پرافتخار ملی برای انجام مسابقات مهارتی در سطح جهان حضور پیدا کرده و خوشبختانه همواره حداقل یک نفر از استان خوزستان عضو این تیم است. در آخرین مسابقات یک عضو از شهرستان شوشتر حضور داشت که با وجود همه تحریم های رواشده به ایران در رشته بسیار پر اهمیت و ترکیبی از سه رشته آموزشی مکانیک، الکترونیک و کامپیوتر که خواستگاه آن در کشور ژاپن است، ۲۰ رده بالای آمریکا ایستاد.

قلاوند تصریح کرد: انتظار داریم تا خانواده ها همانطور که برای سایر نیازهای فرزندان خود وقت می گذارند، برای آموزش مهارتی آنها نیز وقت بگذارند. همچنین تمام دانشجویان باید آموزش های مهارتی مرتبط و یا غیر مرتبط با رشته تحصیلی خود را فراگرفته تا دیدگاهشان با آموزش های مهارتی و کاربردی منطبق شود.

وی تأکید کرد: نیاز داریم تا فرهنگ آموزش و یادگیری را به سمت آموزش های مهارتی و اشتغال محور تغییر دهیم.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای خوزستان یادآور شد: در پایان از آیت الله موسوی جزایری امام جمعه اهواز بابت نگاه مثبت و خوب به آموزش های مهارتی تشکر می کنم. وی در آخرین جلسه شورای اداری استان با تخصیص ۶ هزار متر مربع از زمین مازاد مصلا به آموزش فنی و حرفه ای نشان داد که علمای عالم نگاهشان در ارتباط با آموزش بیشتر به کسب مهارت معطوف است.

مهر

https://hoorkhabar.ir/581696کپی شد!
95
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.