از اجرای طرح رتبه بندی معلمان تا نظر دولت درباره برجام

محمد باقر نوبخت در خصوص برجام اظهار داشت: نظر رسمی دولت این است که نیازی به ارائه لایحه برجام به مجلس نیست.
وی تاکید کرد: نظر رهبری هم این بود که مجلس کنار گذاشته نشود؛ الان هم برجام در مجلس در حال بررسی است و مجلس هم هر اطلاعاتی بخواهد دولت در اختیار آنها خواهد گذاشت.
وی با بیان اینکه هیات دولت معتقد است که ما می توانیم انتخابات الکترونیکی را در کشور و یا فعلا در شهرهای بزرگ اجرا کنیم گفت: نظر آیت الله یزدی قابل احترام است اما از نظر قانونی مساله طور دیگری است.
وی افزود: طبق نظر دولت هم باید بگویم که دولت مجری انتخابات است و شورای نگهبان مسئول نظارت بر انتخابات.
نوبخت گفت: انتظارات رهبر معظم انقلاب در اقتصاد مقاومتی بیشتر از آن است که انجام شده و دولت در دو سال باقیمانده تمرکز خود را بر این مساله بیشتر خواهد کرد.
وی افزود: در برنامه ششم برنامه خوش بینانه خود که بر اساس لغو تحریم ها بود را به کار خواهیم گرفت اما برنامه های دیگری هم داریم که در هر لحظه ای که شرایط کشور عوض شود می تواند یکی از دو برنامه باقیمانده خود را منطبق با آن شرایط به کار بگیریم.
وی یادآور شد: آنچه که برای دولت مهم است جدای از آزاد شدن منابع، فرصت ایجاد سرمایه گذاری در کشور است که فراهم شده است.
نوبخت گفت: روی سه محور با طرف های خارجی که به ایران سفر می کنند گفتگو می کنیم؛ رشد ۸ درصدی اقتصاد سالانه منابعی را لازم دارد که ما در این مذاکرات سعی داریم از آنها استفاده کنیم.
وی افزود: اول اینکه از سرمایه گذاری خارجی مستقیم به جای فاینانس استفاده کنیم؛ ضمن اینکه نیاز به دانش فنی و تکنولوژی روز هم داریم که باید این کشورهای خارجی آن را وارد کشور کنند.
سخنگوی دولت گفت: کشورها را برای استفاده از دانش فنی خارجی به سه قسمت تقسیم کرده ایم: ۱- رقابت پذیری بر اساس تولید ۲- رقابت پذیری بر اساس بهره وری ۳ – رقابت پذیری بر اساس نوآوری
نوبخت افزود: از این سه بخش تلاش می کنیم در راستای اقتصاد مقاومتی استفاده کنیم.
وی ادامه داد: سومین مساله یافتن بازراهای جدید برای تولیدات ماست چرا که ما باید افزایش تولید داشته باشیم.
سخنگوی دولت گفت: مسائل کشور ما در برنامه ششم چند بخش دارد که بخش اول آن مسائل اورژانسی کشور مثل مسائل آب است و باید تدبیری برای آن اندیشید چون امکان دارد در کوتاه مدت مشکل جدی برای کشور ایجاد کند.
نوبخت ادامه داد: در کنار آن، بخش محط زیست مثل دریاچه های ارومیه و هامون و مساله ریزگردها هست که باید در کوتاه مدت برای آنها کاری انجام داده شود و بخشی از منابع ما باید روی اینها سرمایه گذاری شود.
وی تاکید کرد: سرمایه گذاری صرف خارجی تنها اثر کوتاه و کمی دارد و باید فکر جدی در این خصوص کرد.
سخنگوی دولت گفت: اولویت دیگر ما هم صندوق های بازنشستگی است که وضعیت خوبی ندارد و اگر توجه نکنیم می تواند بحران آفرین شود.
نوبخت افزود: موضوع دیگر، استفاده از فرصت حضور هیات های خارجی در بخش های پیشران مثل گردشگری، نفت، حمل و نقل و معادن است و کشورهای خارجی که می آیند ما می دانیم که از دو هزار طرح ناتمام خود کدام را می توانیم به آنها پیشنهاد کنیم و لذا ما کاملا مدیریت شده نسبت به حضور هیات های خارجی رفتار می کنیم.
وی گفت: صبح امروز با بخش اعظمی از تشکل های فرهنگی جلسه داشتیم و تلاش کردیم حرف های آنها را بشنویم؛ برنامه ششم هم فرصتی برای گنجاندن حرف های این تشکل ها و اجرای آنهاست، نباید فرهنگی ها، حرف های خود را مقابل مجلس بزنند و این تنها راه حرف زدن آنها باشد.
سخنگوی دولت گفت: نمی خواهیم برای کسی از آنها حکم قضایی صادر شود و اگر حتی یک فرهنگی عزیز ما در حصر باشد متالم هستیم و برای آنها می خواهیم برنامه داشته باشیم تا مشکل دیگری برای آنها ایجاد نشود.
نوبخت بیان داشت: تا ۱۲ شهریور، ۶۸۰۰ میلیارد تومان برای طرح های عمرانی پرداخت کرده ایم و تا پایان شهریور نیز بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان برای طرح های عمرانی پرداخت خواهیم کرد.
وی ادامه داد: از تعدادی از بانک ها تسهیلاتی گرفتیم و بابت خرید گندم به کشاورزان پرداخت کردیم و پول های صندوق را برای تخصیص های عمرانی نگه داشتیم.
سخنگوی دولت افزود: صرفه جویی هایی را در هزینه های جاری داریم و خواهیم داشت اما برای پرداخت های پرسنلی این صرفه جویی را نخواهیم داشت.
نوبخت با بیان اینکه پیش بینی ما این است که عملیاتی شدن توافق هسته ای و برداشته شدن تحریم ها از اواخر امسال و اوایل سال آینده آغاز شود، گفت: حضور هیات های خارجی هم برنامه ریزی و ارزیابی از آن زمان است و برای هزینه سود و ارزیابی آن به تهران می آیند.
وی افزود: در مذاکرات اقتصادی مانند مذاکرات هسته ای افراد متخصصی را می فرستیم و به دنبال تحصیل منافع ملی هستیم.
سخنگوی دولت گفت: مشکلات بیمه ای را با مدیریت تخصیص موجود در سازمان برنامه رفع خواهیم کرد.
نوبخت در خصوص صنعت خودرو نیز گفت: به فکر تولید داخلی هستیم اما با توجه به زحمات فعالین این بخش، ما می گوییم که کیفیت خودروهای داخلی بایددر شان مردم باشد.
وی ادامه داد: ما به کار بردن الفاظ نامناسب در مورد افرادی که نمی خواهند از این خودروهای داخلی استفاده کنند و در شان این افراد نیست را مقتضی نمی دانیم و قطعا نظر وزیر صنعت هم این مساله و این الفاظ نبوده است.
نوبخت در بخش دیگر سخنان خود در خصوص وضعیت اشتغال در کشور گفت: در سال گذشته حدود ۷۰۰ هزار نفر به آمار شاغلین ما اضافه شد و حدود ۱۵۰ هزار نفر به آمار بیکاران.
وی افزود: افزایش رشد اقتصادی لزوما افزایش اشتغال را به دنبال نخواهد داشت.
نوبخت در پایان گفت: به دنبال رفع رکود و ایجاد تحرک در بازار مسکن هستیم و در عین حال نمی خواهیم مثل گذشته قیمت آن هر لحظه بالا برود.