فرماندار: شهرستان شوش در جذب اعتبارات عمرانی موفق عمل کرده است

رضا نجاتی اظهار کرد:تاکنون ۸۰ درصد اعتبارات عمرانی شهرستان شوش توسط دستگاههای اجرایی در بخش های مختلف جذب و هزینه شده است و این روند تا جذب کامل اعتبارات ادامه دارد.
وی افتتاح و آغاز عملیات اجرایی ۸۰ طرح عمرانی ، تولیدی ، خدماتی و اشتغالزا در هفته دولت را اقدامی در راستای ارتقای شاخص های توسعه در این شهرستان برشمرد و گفت:این طرح ها شامل آغاز عملیات بهسازی ۵۰ روستای بخش شاوور ، واگذاری ۳۶۸ واحد مسکن مهر ، گازرسانی ، زمین ورزشی و نیز طرح های بهداشتی و درمانی می باشند که ۳۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای آنها اختصاص یافته و یا هزینه شده است.
*پل ناجیان
فرماندار شوش خصوص اخرین وضعیت پل شهید ناجیان در غرب کرخه گفت:این پل که در سال ۱۳۷۵ بر روی رودخانه کرخه ساخته شد و ارتباط استان خوزستان با استان ایلام را برقرار می کند و تردد روستاهای غرب کرخه از این پل انجام می شود جوابگوی نیاز منطقه نبوده و عملیات تعریض آن در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود:عملیات تعریض و ایمن سازی این پل شامل تعریض سه برابری باندهای رفت و برگشت پل بزودی توسط یک شرکت بزرگ راهسازی آغاز می شود و در این راستا تجهیز کارگاه نیز صورت گرفته است.
*جشن ثبت جهانی شوش
نجاتی با اشاره به ثبت جهانی شوش به عنوان میراثی ماندگار گفت:ثبت جهانی محوطه باستانی شوش در سازمان یونسکو یک روداد مهم جهانی است که باید جشن ثبت آن نیز با رویکرد جهانی و ملی در شوش برگزار شود.
وی به سفر بیش از ۲۰ هزار جهانگرد علاقه مند به تاریخ و تمدن ایران به شهرستان شوش اشاره کرد و افزود:سفر این گردشگران از ۵۰ کشور جهان در طول سال بیانگر ظرفیت بالای شهرستان شوش در زمینه گردشگری است لذا ضروری است سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری زمینه اجرای طرح های گردشگری را در این شهرستان فراهم کند.
فرماندار شوش فراهم کردن زمینه اجرای طرح های گردشگری از سوی سازمان میراث فرهنگی در شهرستان شوش را اقدامی در راستای تعامل بیشتر مردم با این سازمان و حفاظت از آثار باستانی ارزشمند منطقه دانست و گفت:برگزاری جشن ثبت جهانی محوطه باستانی شوش با رویکرد جهانی و حضور میهمانان خارجی و نمایندگان سازمان یونسکو برای معرفی هر چه بیشتر ظرفیت های گردشگری شوش از جمله مطالبات مردم این شهرستان می باشد که باید از سوی سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی گفت:از مسوولان استان و کشور انتظار می رود همانگونه که برای ثبت جهانی شوش تلاش کردند برای برگزاری ثبت جهانی شوش اقدام کنند.
*بخش صنعت و مدیریت صنعتی
فرماندار شوش با تشریح ظرفیت های صنعتی این شهرستان در بخش های مختلف و وجود چند شرکت بزرگ صنعتی در شوش از برخی مدیران این شرکت ها به دلیل نداشتن اختیار لازم انتقاد کرد و گفت:در شرایطی که برخی از این شرکت ها با مشکلاتی روبرو هستند ، مدیران این شرکت اختیار لازم را در اختیار نداشته لذا بار مشکلات این شرکت ها بر دوش فرمانداری و دستگاههای اجرایی است به طوریکه مشکل قطع برق و گاز این شرکت ها به دلیل بدهی سنگین به ادارات مربوطه را نیز باید فرمانداری پیگیری و مرتفع کند.
نجاتی گفت:شرکت ها و کارخانجات صنعتی ظرفیت های بسیار خوبی از نظر تولید و اشتغال در شهرستان شوش فراهم کرده اند اما مدیریت عالی این شرکت ها در تهران متمرکز بوده که درست نیست.
*۹ کیلومتر مرز مشترک با عراق
فرماندار شوش به مرز ۹ کیلومتری این شهرستان با کشور عراق به عنوان فرصتی برای ایجاد بازارچه مرزی مشترک و انجام مبادلات تجاری نام برد و گفت:ایجاد بازارچه مرزی مشترک در غرب کرخه در شوش فرصتی برای مبادلات تجاری در منطقه شمال خوزستان و صادرات انواع تولیدات کشاورزی و صنعتی به کشور عراق می باشد.
*طرح توسعه حرم دانیال نبی(ع)
وی در خصوص اجرای طرح توسعه حرم دانیال نبی (ع) در شوش از سوی اوقاف و امور خیریه گفت:اجرای این طرح بزرگ در راستای توسعه گردشگری مذهبی در شهرستان شوش و استان خوزستان با وجود بارگاه نورانی حضرت دانیال نبی(ع) پیامبر باران نیازمند نگاه و اعتبارات ملی است چرا که با اعتبارات محدود استانی و شهرستان نمی توان این طرح را اجرا کرد.
* طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری
فرماندار شوش با ارایه گزارشی از روند اجرای بخشی از طرح مقام معظم رهبری در زمینه کشاورزی در شهرستان شوش گفت: ۸۰ هزار هکتار از این طرح در محدوده شهرستان شوش در مرحله تسطیح اراضی می باشد و روزانه ۱۰ میلیارد ریال برای اجرای این طرح در شوش هزینه می شود که بیانگر ظرفت بالای این طرح در بخش کشاورزی می باشد.
*بیمارستان نیمه تمام ۱۶۴ تختخوابی شوش
فرماندار شوش با بیان صرف ۱۰ میلیارد ریال برای ساخت بیمارستان ۱۶۴ تختخوابی این شهرستان گفت:تکمیل این بیمارستان با توجه به کمبود امکانات بهداشتی و درمانی در شهرستان شوش و جمعیت ۲۱۰ هزار نفری این شهرستان ، سفر بیش از ۱٫۵ میلیون زائر سرزمین نور و مسافر نوروزی و نیز عبور جاده ترانزیتی جنوب ، تهران از شوش جمله مطالبات مردم این شهرستان از مسوولان و دستگاههای ذیربط می باشد.
* منطقه ویژه اقتصادی
نجاتی در تشریح آخرین اقدامات صورت گرفته برای راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی شوش در شهرک صنعتی مجاور شاوور گفت:مجوزهای لازم و استعلام های زیست محیطی برای احداث منطقه ویژه اقتصادی شوش آخرین مراحل پیگیری را طی می کند و پیش بینی می شود با ایجاد این منطقه اقتصادی شاهد رشد و توسعه هر چه بیشتر بخش تولید ، اشتغال در شهرستان شوش و منطقه شمال استان خوزستان باشیم.
وی از ارایه تسهیلات ویژه به سرمایه گذاران بخش خصوصی در شهرستان شوش خبر داد و گفت:
*۱۲۰ هزار هکتار اراضی آبی در شوش
فرماندار شوش به ظرفیت بالای این شهرستان در بخش کشاورزی با وجود ۱۲۰ هزار هکتار اراضی آبی اشاره کرد و گفت:۴۷ درصد اراضی آبی استان خوزستان در شهرستان شوش واقع هستند که سالانه حدود ۲ میلیون تن انواع محصولات از آنها برداشت و به بازار مصرف سراسر کشور ارسال می شود.
نجاتی گفت:شهرستان شوش در تولید ذرت دانه ای در کشور رتبه اول را دارد ضمن اینکه در تولید گندم و برنج نیز دارای رتبه ای شاخص و قابل قبول است.
وی در خاتمه تغییر نگاه مسوولان نسبت به شهرستان شوش را در بخش های مختلف خواستار شد و گفت:شهرستان شوش با وجود ظرفیت های موجود در بخش های مختلف برای گام برداشتن در مسیر رشد ، توسعه و شکوفایی اقتصادی نیازمند نگاه ویژه مسوولان کشوری است.
شهرستان شوش با سه هزار و ۷۰۰ کیلومتر مربع مساحت و ۲۱۰ هزار نفر جمعیت دارای پنج شهر شوش ، الوان ، شاوور ، حر و فتح المبین ۲۱۹ روستا می باشد.
بخش شاوور شوش با بیش از ۷۰ هزار نفر جمعیت بزرگترین بخش استان خوزستان می باشد.