فعالیت ۲۳ تعاونی مرزنشین در خوزستان

هوشمند صفایی ظهر امروز در نشست با رئیسان و کارشناسان تعاون شهرستان‌های مرزی استان اظهار کرد: تعاونی‌های مرزنشینان شرکت‌های مردمی هستند که به منظور رفع نیازهای مشترک ساکنان مناطق مرزی و انجام امور اقتصادی سالم شکل گرفته‌اند.

وی افزود: حضور پررنگ تعاونی‌های مرزنشینان در مناطق مرزی سبب رونق اقتصادی، ارتقای معیشت و مانع از مهاجرت مردم از مناطق مرزی شده و در نتیجه سبب استقرار امنیت در این مناطق خواهد شد.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان تصریح کرد: ‌توسعه فعالیت تعاونی‌های مرزنشینان سبب افزایش نقدینگی در مناطق مرزی خواهد شد، این  افزایش نقدینگی سبب اصلاح زیرساخت‌ها، توسعه راه‌ها، ساخت بیمارستان و امکانات رفاهی می‌شود.

صفائی خاطرنشان کرد: در سال‌های پس از جنگ با بازگشت مردم به شهرها و خانه‌های خود، ۳۹ تعاونی مرزنشینان در استان شکل گرفت که با توجه به شرایط اقتصادی آن زمان عملکرد خوبی هم داشتند و بسیاری از مبادلات مرزی در آن زمان از طریق همین تعاونی‌ها انجام می شد و از معافیت‌های خوبی هم برخوردار بودند، در حال حاضر ما کوشش می‌کنیم وضعیت تعاونی‌های مرزنشینان را به همان روزهای خوب گذشته و بلکه بهتر برگردانیم.

*تشکیل تعاونی‌های مرزنشینان ویژه گروه‌های شغلی مورد تاکید استاندار

وی در ادامه گفت: ‌در حال حاضر با توجه به راه اندازی سیستم ساماندهی مبادلات مرزی در کشور، ۲۳ تعاونی مرزنشین در خوزستان فعالیت دارند، ۱۳ درصد از جمعیت شهرهای مرزنشین در این سامانه ثبت نام و کارت دریافت کرده که حدود ۶۲ هزار و ۶۸۵ خانوار را شامل می‌شود.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود:‌ در نشستی با حضور استاندار راهکارهایی از جمله تسریع و تسهیل در صدور کارت مبادلات مرزی برای تمامی ساکنان شهرهای مرزی، بهره گیری از ظرفیت فرمانداران، ائمه جماعات، استفاده از تبلیغات محیطی، تشکیل تعاونی‌های مرزنشینان در بخش اسماعیلیه اهواز و تشکیل تعاونی مرزنشینان ویژه گروه‌های شغلی و صنفی را به منظور توسعه و حل مشکل‌های تعاونی‌های مرزنشینان ارائه دادیم که با استقبال خوبی از سوی حاضران در نشست روبه‌رو شد.

وی ادامه داد: به ویژه در خصوص تشکیل تعاونی‌های مرزنشینان ویژه گروه‌های شغلی که استاندار تاکید بسیاری در خصوص اجرایی شدن آن داشت و تشکیل این گونه تعاونی‌ها را سبب تامین نیازهای تعاونی‌های مربوط به یک گروه شغلی در کل شهرستان‌های استان دانست و اعتقاد داشت تشکیل تعاونی‌های مرزنشینان در گروه‌های شغلی چون معلمان، پزشکان و صاحبان صنوف سبب ارتباط بیشتر تعاونی‌های هم گروه در تمام استان خواهد شد و استفاده از ظرفیت ائمه جماعات و فرمانداران را در ترویج تشکیل این تعاونی‌ها تاثیرگذار دانست.

صفایی در ادامه با تاکید بر اهمیت و جایگاه تعاونی‌ها در حل مشکل بیکاری گفت:‌ تعاونی یک تجربه جهانی موفق است، هر جایی که مردم خود به صورت مستقیم در فعالیت‌های اقتصادی حضور دارند آن بخش منشا برکات بسیاری بوده است.

وی افزود: در اصل ۴۳ قانون اساسی نیز فعالیت‌های بخش تعاونی به طور کامل تشریح شده و عنوان شده که دولت باید امکانات و شرایط را برای افرادی که آمادگی کار دارند ولی شرایط ندارند به صورت کامل فراهم کند.

*کارفرمایان را موظف کردیم در کنار به‌کارگیری یک نیروی کار خارجی، سه نیروی کار داخلی جذب کنند

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گفت:‌ شما باید ایده‌ها و فکرهای جدید را ارائه دهید، کار روتین و عادی سبب اتفاقات جدید نخواهد شد و مجموعه‌ای موفق خواهد بود که ایده و فکر ارائه دهد.

صفایی اضافه کرد: ایده و فکر جدید و کارهای جدید با توجه به قابلیت‌های شهرستان محل خدمت می‌تواند بسیار چاره ساز باشد، اگر ما حرکت نکنیم هیچ اتفاقی نخواهد افتاد، مدیر در هر شرایطی باید منشا تحول باشد.

وی با ذکر مثالی در همین رابطه گفت: به عنوان مثال در موضوع اشتغال بدون هزینه ما بدون صرف هیچ هزینه‌ای فرصت شغلی ایجاد کردیم و تلاش برای استفاده از تمام ظرفیت‌ها و مشوق‌های قانونی برای ایجاد فرصت‌های شغلی جدید که از جمله آن می‌توان به موضوع به کارگماری اتباع بیگانه اشاره کرد.

صفایی افزود: کارفرمایان را موظف کردیم در کنار به‌کارگیری یک نیروی کار خارجی، سه نیروی کار داخلی جذب کنند که این ایده هم در افزایش آمار اشتغال استان و هم در دریافت تجارب از نیروی کار خارجی تاثیر زیادی داشت و از سوی دیگر اجرای طرح به کارگیری نیروی کار جوان در ازای اعطای بازنشستگی پیش از موعد به نیروهای پابه سن گذاشته سبب شد که شمار زیادی نیروی جوان و آماده کار مشغول کار شوند.

 

https://hoorkhabar.ir/578899کپی شد!
144
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.