اسحاقی: استانداردسازی رفتار با خبرنگاران از اولویت های پلیس است

سردار محمدرضا اسحاقی در مراسم تقدیر از خبرنگاران حوزه پلیس که امروز (۱۴ مردادماه) در ستاد فرماندهی انتظامی خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: هیچ انسان منصفی نمیتواند کار خبرنگاران را در آگاهیبخشی و اصلاح عادتهای بد، تببین سطح زندگی خوب، قانونمداری، و تحکیم موارد قانونمداری را کند. نقش خبرنگاران در تولید امنیت و به ویژه ایجاد احساس امنیت در جامعه برجسته است.
وی ادامه داد: یکی دیگر از ویژگیهای خبرنگاران اطلاعرسانی دقیق، صحیح و به موقع از حوادث و وقایع است که با توجه به نیازهای اصلی جامعه اقدام به این کار میکنند. چنانچه انعکاس اخبار از سوی خبرنگاران بر نیازهای اصلی جامعه منطبق باشد، قطعا نقش فوقالعاده را در جهت اصلاح اوضاع و شرایط ایفا میکند تا اینکه به بخش اکشن کار پرداخته شود.
فرمانده انتظامی خوزستان افزود: استانداردسازی رفتار پلیس و ارتقای سطح مهارت ماموران نیروی انتظامی موضوعی است که از سوی فرماندهی ناجا در کشور مورد تاکید قرار گرفته است. بنابراین باید اولویتها را در دستور کار قرار داده و مشخص کنیم که از چه حوزهای استانداردسازی را شروع کنیم که بیشک یکی از این الویتها، حوزه خبرنگاران است.
اسحاقی با اشاره به گستردگی استفاده از شبکههای مجازی در میان افراد جامعه اظهار کرد: معاونت اجتماعی ناجا میتواند در جهت پاسخ صحیح دادن به ابهامات موجود در ذهن جامعه در این شبکهها عضویت داشته باشد و خبرگاران نیز در کنار پلیس، به عنوان حامی نظمبخشی در جامعه باشند. البته حوزه پلیس فتا هم در این شرایط فعال است و میتواند در خنثیسازی موارد و شناسایی افرادی که منجر به ایجاد نگرانی در جامعه و ایجاد عدم احساس امنیت میشود، اقدام کند.
وی ادامه داد: در فضای مجازی که بخش اعظمی را از زندگی انسان بخصوص نوجوانان، جوانان و میانسالان را تشکیل میدهد، لازم است بین خبرنگاران و پلیس نوعی همکاری ایجاد شود و این تعامل موجب میشود که بتوانیم در این زمینه همراهی و پشتیبانی جدی از سوی اصحاب رسانه داشته باشیم.
همایون قنواتی ، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان نیز در این مراسم با اشاره به نقش رسانه در افزایش امنیت اجتماعی اظهار کرد: حجم اخبار منفی در مطبوعات استان کمی بیش از حد اعتدال است.
وی افزود: در استان خوزستان، با کم و کاستیهایی مواجه هستیم که باید برای رفع آن و گام برداشتن در جهت توسعه فضاهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کمک کرد. البته مهم این است که بدانیم با چه نگاه و استراتژی باید به این مسایل نگریست.
قنواتی ادامه داد: رسانه یک قدرت تاثیرگذار بر مسایل مختلف جامعه از جمله مسایل اجتماعی است. رسانه، قدرت چهارم هر کشور محسوب میشود و خبرنگاران از اقشار مورد اعتماد جامعه به شمار میروند، بنابراین تاثیر بسیاری بر لایههای مختلف جامعه دارند. امنیت در حوزه مسایل اجتماعی باید بسیار مورد توجه قرار گیرد؛ نباید امنیت را تنها در حوزه انتظامی ببینیم بلکه امنیت در حوزه سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، و سایر حوزهها نیز حائز اهمیت است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان افزود: باید امنیت را برای استان خوزستان ایجاد کرد چرا که احساس عدم امنیت در هر جامعهای مانع اصلی توسعه به خصوص در حوزه فرهنگی است. استان خوزستان با همه سختیها و مشقتهایی که در دورانهای گذشته گذراند، که استانهایی دیگر این شرایط را سپری نکردهاند؛ نیازمند آن است که فضایش را آنگونه که هست معرفی کنیم.
قنواتی گفت: از ابتدای سال گذشته تاکنون تعداد پایگاههای خبری دارای مجوز از یک پایگاه به ۲۴ پایگاه افزایش یافته است. افرادی که علاقمند به بیان افکار خود هستند، میتوانند ذیل سیاستهای رسمی نظام جمهوری اسلامی ایران، عقاید خود را بیان کنند. زیرا معتقدیم چنانچه فضای ابراز عقاید و نظرات توسط افراد و گروهها در جامعه توسعه یابد، به افزایش ضریب امنیت اجتماعی جامعه نیز کمک میکند و این یک شاخص مهم در حوزه امنیت اجتماعی به شمار میرود.
وی افزود: رسانه و قلم ابزاری برای تهدید نیست چرا که این امر موجب میشود رسانه، جایگاه خود را بین مخاطبان از دست داده و احساس ناامنی را در استان به وجود آورد. بنابراین لازم است به منافع ملی و استان بیش از هر چیز دیگری توجه کنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان اظهار کرد: اکنون در دوران پساتحریم به سر میبریم و این دورانی است که شرکتها، سرمایهگذاران و بنگاههای اقتصادی وارد کشور شده و در صدد انعقاد قراردادهای اقتصادی بر میآیند. در این شرایط مسایل استان خوزستان را نیز رصد خواهند کرد و اگر احساس کنند مسایل موجود مانع سرمایهگذاری میشود، قطعا مسیر دیگری را برای فعالیت انتخاب میکنند.
قنواتی ادامه داد: میپذیریم که اصحاب رسانه و خبرنگاران، نگاههای سیاسی متفاوتی با نگاه فرهنگی دولت داشته باشند که این نشاندهنده قدرت جمهوری اسلامی است که دیدگاههای مختلف میتوانند در آن ابراز عقیده کنند.
وی در ادامه به برنامههای فرهنگی استان در ماه مبارک رمضان اشاره کرد و گفت: پایگاههای خبری که ادعای ارزشی دارند، حتی یک اشاره کوچک به برنامههای فرهنگی استان نکردند. همچنان که از مسابقات قرآنی مدهامتان که با حضور ۳۰۰ قاری برجسته در اهواز برگزار شد و حتی یک خبر از داوران برجسته در این حوزه و همچنین عوامل دیگر این رویداد فرهنگی، روی خط این پایگاهها نرفت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان همچنین اظهار کرد: درج تصویری نادرست از گوگل (موتورهای جستجوگر) و ادعای این که این تصویر از یک زن بیحجاب در اهواز گرفته شده، آیا دروغ و تشویش افکار عمومی نیست؟ این رسانه با کدام سند حق چنین ادعایی کرده و عکاس این تصویر چه کسی است؟ رسالت خبرنگار جعل خبر نیست.
قنواتی افزود: ما نباید فضا را در حوزههای مختلف به گونهای رقم بزنیم که سرمایهگذار علاقهای به سرمایهگذاری در استان نداشته باشد، همانطور که میدانید خوزستان استانی مهاجرفرست نیز هست.