کاهش شدید ساخت و ساز در خوزستان
سیدلطفالله هاشمی در اظهار کرد: فعالیت ساختمانی یکی از مهمترین بخشهای اقتصاد است که سهم عمدهای در تولید ناخالص داخلی و اشتغال دارد و به دلیل ارتباط زیادی که با سایر بخشها (نجاری، تولید و فروش آجر، کاشی، شیشه و سایر مواد ساختمانی، آهنگری، تأسیسات لوله کشی، گرمایش و تهویه هوا و…) دارد، یک بخش پیشرو نامیده شده است.
وی افزود: رشد سرمایهگذاری در فعالیتهای ساختمانی بزرگترین بازار تقاضا را برای مجموعه متنوع و فراوانی از بخشهای تولیدی و خدماتی بالادست به وجود میآورد و در نتیجه رونق در این بخش میتواند رونق در بخشهای پیشین خود ایجاد کند و در نهایت به «رونق اقتصاد» منجر شود.
هاشمی تصریح کرد: سهم قابل توجهی از این فعالیت در نقاط شهری انجام میشود که آمار آنها از طریق پروانههای ساختمانی صادر شده استخراج میشود.
سرپرست معاونت آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان بیان کرد: ۷۹٫۶ درصد از پروانههای صادر شده از شهرداریهای استان مربوط به احداث ساختمان، ۲۰٫۴ درصد مربوط به افزایش بنا و در کل نیز ۳۰٫۲ درصد از این پروانهها برای احداث ساختمان بر روی زمین ساختمانهای تخریبی بوده است.
هاشمی تصریح کرد: مساحت زیر بنای تعیینشده در پروانههای ساختمانی صادره از سوی شهرداریهای استان بالغ بر ۳۷۴۹ هزار متر مربع بوده است که نسبت به سال قبل ۱۹٫۱ درصد کاهش را نشان میدهند و این رقم در کل کشور به میزان ۴۷٫۹ درصد کاهش یافته است.
وی خاطرنشان کرد: مجموع مساحت زمین در این پروانهها برای احداث ساختمان در شهرهای استان، حدود ۲۲۰۲ هزار متر مربع بوده که نسبت به سال قبل حدود ۲۸٫۴ درصد کاهش داشته است. سرپرست معاونت آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان اظهارکرد: تعداد ۲۴ هزار و ۸۹۷ واحد مسکونی در پروانههای صادر شده برای احداث ساختمان از سوی شهرداریهای استان پیشبینی شد که این رقم نسبت به سال ما قبل، ۲۳٫۷ درصد کاهش داشته است؛ میزان این کاهش در نقاط شهری کشور ۵۰٫۶ درصد بوده است.
هاشمی گفت: کاهش تعداد پروانه ساختمانی صادر شده، مساحت زیربنای تعیین شده و واحد مسکونی پیشبینی شده نشانگر کاهش شدید روند ساخت و ساز در استان و کشور است.
وی با بیان اینکه در سال ۹۳ متوسط مساحت زیربنای هر واحد مسکونی در پروانههای صادره از شهرداریهای استان ۱۲۸،۵ متر مربع بوده است، بیان کرد: سالگذشته از مجموع پروانههای احداث ساختمان، ۴۵٫۷ درصد برای احداث ساختمانهای یک طبقه، ۵۴٫۳ درصد برای احداث ساختمانهای دو طبقه و بیشتر صادر شده که این نسبتها در نقاط شهری کشور به ترتیب ۲۷٫۶ درصد و ۷۲٫۴ درصد بوده است.
سرپرست معاونت آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان اظهارکرد: سال گذشته سهم ساختمانهای دو طبقه و بیشتر در پروانههای احداث ساختمان در نقاط شهری استان، ۵۰٫۷ درصد بوده است که این شاخصها نشان دهنده افزایش گرایش به آپارتمان سازی در نقاط شهری استان در سال ۹۳ نسبت به سال ما قبل و از سوی دیگر کاهش نسبت به آمار کشوری است.
هاشمی خاطرنشانکرد: در نیمه نخست سال گذشته شهر اهواز با ۸۱٫۳ درصد ساختمانهای دو طبقه و بیشتر در پروانههای احداث ساختمان، بیشترین نسبت آپارتمان سازی را در بین شهرهای خوزستان به خود اختصاص داده است.