توسعه کشاورزی خوزستان درگرو کیفیت بخشی آب کارون

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان می گوید: اکنون میزان شوری آب در خروجی رودخانه از ۴ هزار میکروموس بر مترمکعب گذشته و این برای کشاورزی منطقه بسیار زیانبار است.
واحد هدایت الکتریکی آب که آن را با EC نمایش می دهند، میکروموس بر سانتیمتر و هدایت الکتریکی آب نشان دهنده میزان املاح هادی موجود در آن است.
آقای شمسایی، شوری بیش از اندازه آب کارون و به تبع آن اروندرود را سبب خشک شدن بخش زیادی از نخیلات منطقه و محدودیت در کشت های تابستانه می داند.
مدیر‌کل سازمان جهاد کشاورزی خوزستان هم با اشاره به مقاومت بیشتر نخل در برابر شوری آب نسبت به دیگر گیاهان می گوید: شوری آب اکنون به حدی رسیده که بر محصول خرما هم اثر گذاشته است.
آقای چنگلوایی می افزاید: شوری آب کارون باعث کاهش برداشت برخی محصولات زراعی و باغی مانند لوبیا و نیشکر شده است.
او هشدار می دهد، اگر فکری به حال شوری آب نشود، کشاورزی استان بیشتر در معرض خطر قرار می گیرد .
استاد علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز نیز با انتقاد از طرح انتقال آب از سرشاخه های کارون می گوید: به علت اجرای این طرح های غیر کارشناسی، حجم قابل توجهی از آب و کیفیت آن در رودخانه از بین رفت.
دکتر قمشی می افزاید: کارشناسان و استادان دانشگاه در زمینه مشکلات انتقال آب، نظرات علمی خود را ارایه دادند اما کسی توجه نکرد و اکنون مردم استان توقف طرح انتقال آب آباد را خواستار هستند.
او به اعتبار ۷ هزار میلیارد تومانی طرح انتقال آب بهشت آباد هم اشاره و اضافه می کند: این اعتبار می توانست صرف حل مشکلات کشاورزی خوزستان شود.
آقای قمشی با اشاره به افزایش ای سی آب کارون می گوید: این رقم بین سال های ۵۰ تا ۶۰ حدود ۶۰۰ میکروموس بود اما در زمان کنونی، ای سی آب رودخانه به ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۳ هزار و ۵۰۰ میکروموس رسیده است و ادامه این روند کشاورزی و زندگی در دشت خوزستان را تهدید می کند.
استاد علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز یکی دیگر از علت های اصلی کاهش کیفیت آب رودخانه کارون را سد گتوند می داند و پیشنهاد می کند: برای کاهش آثار نامطلوب این سد باید هرچه زودتر تدبیری جدی اندیشیده شود.
نورعلی از کشاورزان ساکن بخش عقیلی که در شهرستان گتوند ذرت، سیب‌زمینی و صیفی کشت می کند، می گوید: پس از آبیاری مزرعه سیب‌زمینی، لایه نازکی از نمک روی زمین قابل مشاهده است و نمک به جا مانده هر بار پس از آبیاری بیشتر می شود.
یکی دیگر از کشاورزان شهرستان گتوند در روستای موندنی هم می گوید: پس از آبگیری سد گتوند، برخی چاه‌های آب در منطقه که برای آبیاری کشاورزی استفاده می‌ شد به شدت شور شده و برداشت سیب‌زمینی و پیاز در این زمین ها در مقایسه با سال های قبل کاهش قابل توجهی داشته است به طوری که میانگین برداشت در هر هکتار که ۳۰ تا ۳۵ تن بود، به ۲۰ تا ۲۲ تن کاهش یافته است.
وزیر نیرو در حاشیه سفر ماه پیش خود به خوزستان در اهواز گفت: شوری رودخانه کارون یک مسئول ندارد و فاضلاب های شهری و قسمت عمده زهاب های کشاورزی هم وارد رودخانه کارون و باعث شوری آن می شود و وزارت نیرو هم موظف نیست به کسانی که از شوری دچار خسارت شدند مبلغی پرداخت کند.
آقای چیت چیان با این حال از مردم اهواز به علت کامل نشدن طرح ساخت شبکه فاضلاب و پیشگیری از ورود فاضلاب به کارون عذرخواهی کرد.

https://hoorkhabar.ir/577625کپی شد!
84
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.