درویش زاده:سامانه پیشرفته کنترل و هدایت قطارها در محور ریلی جنوب راه اندازی شد
عبدالکریم درویش زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: این سامانه که از سامانه های پیشرفته در جهان است محور ریلی جنوب از تهران تا بندر امام و خرمشهر را با استقرار ۶۷ ایستگاه در بر می گیرد.
وی اعتبار اولیه قرار داد اجرای سامانه را که پیش تر منعقد شده ۸۳میلیون یورو معادل سه هزار میلیارد ریال اعلام و اضافه کرد: تاکنون ۲۰ ایستگاه اجرا شده که هفت ایستگاه آن در منطقه جنوب بوده است.
درویش زاده با بیان اینکه مرکز این سامانه در اهواز است گفت: قطارهایی که در محور جنوب حرکت می کنند از تهران تا اهواز – بندر امام و خرمشهر توسط این مرکز کنترل و هدایت می شوند، یک مرکز پشتیبان هم در اراک ایجاد می شود.
وی اظهار کرد: از مجموع اعتبار قرارداد، یک هزار میلیارد ریال در منطقه جنوب هزینه می شود و پیشرفت فیزیکی این بخش حدود ۴۵درصد است.
مدیرکل راه آهن جنوب توضیح داد: سیستم قبلی قدمت ۵۰ساله داشت و از آنجایی که امکان تامین تجهیزات آن وجود نداشت و از ایمنی بالایی برخوردار نبود نیاز شد که به سامانه جدید روی آوریم.
درویش زاده، افزایش ظرفیت تردد قطارها را از مزیت های عمده این سامانه عنوان کرد و گفت: با توجه به ترافیک سنگین بین دورود و اندیمشک و محدودیت های موجود بلاک ها(فاصله بین دو ایستگاه) این بلاک ها تراک بندی می شود به طوری که امکان آن را به ما می دهد که در یک بلاک بین دو ایستگاه دو تا سه قطار اعزام شود.
وی افزود: ایمنی سیستم از عمده مزیت های آن است و از آنجایی که الکترونیکی است تعمیرات آن نسبت به سیستم قبلی بسیار راحت تر خواهد بود.
* اجرای دو پروژه در بخش ارتباطات و علایم الکترونیکی
مدیرکل راه آهن جنوب همچنین از اجرای دو پروژه در بخش ارتباطات و علایم الکترونیکی در محور جنوب خبر داد و گفت: یکی از این پروژه ها نصب و راه اندازی سیستم دیتا با اعتبار ۱۵۰میلیارد ریال است که ۱۴۰ایستگاه راه آهن را پوشش می دهد و ۱۸ ایستگاه راه آهن جنوب زیر پوشش آن قرار می گیرد.
وی ارتقای شبکه رادیویی راه آهن با ۳۵میلیارد ریال را دیگر پروژه در این بخش اعلام کرد و افزود: قرارداد این دو منعقد شده و بزودی عملیات اجرایی پروژه ها شروع می شود.
* اجرای ۳۶پروژه تاسیساتی، فنی و مسافری
مدیرکل راه آهن جنوب در عین حال از اجرای ۳۶ پروژه تاسیساتی، فنی و مسافری در این محور خبر داد.
درویش زاده گفت: در بخش ساختمان و تاسیسات ۱۶پروژه با اعتبار ۱۱۰میلیارد ریال، در بخش خط و سازه های فنی ۱۵پروژه با اعتبار ۳۰۰میلیارد ریال و در بخش مسافری پنج پروژه با اعتبار ۲۵میلیارد ریال در دست اجراست.
وی همچنین اظهار کرد: عملیات تکمیل پل های اهواز – خرمشهر – شلمچه با اعتبار ۷۰میلیارد ریال و پیشرفت فیزیکی ۱۵درصد در دست انجام است.
درویش زاده افزود: بازسازی پل های اهواز و اندیمشک با اعتبار یکصد میلیارد ریال انجام شده و صد درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی اظهار کرد: احداث ساختمان و خطوط ایستگاه ماهشهر با اعتبار ۲۰۰میلیارد ریال که با مشارکت پتروشیمی، شهرداری و راه آهن انجام می شود با پیشرفت فیزیکی حدود ۹۰درصد امید است دو تا سه ماه آینده به بهره برداری برسد.
درویش زاده گفت: احداث دپوی تعمیراتی دیزل در اهواز نیز با اعتبار ۲۰۰میلیارد ریال و پیشرفت فیزیکی ۳۰درصد، احداث آشیانه جرثقیل ها با اعتبار ۳۰میلیارد ریال و پیشرفت فیزیکی ۸۰درصد و احداث دو دستگاه پل اعابر پیاده بین ایستگاه های کارون – میاندشت و اهواز – قدس با اعتبار ۱۰میلیارد ریال و پیشرفت فیزیکی ۵۰درصد در دست اجرا قرار دارند.