۴۵۰ پایگاه کمیته امداد آماده دریافت زکات فطریه خوزستانی ها است
مدیر کل کمیته امام خمینی(ره) خوزستان گفت: ۴۵۰ پایگاه جمعآوری زکات فطره در سطح استان در روز عید سعید فطر آماده دریافت فطریه هم استانی ها است.
هوشنگ خباز در نشست خبری که امروز (۲۴ تیرماه) برگزار شد، اظها رکرد:بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی، کمیته امداد امام خمینی(ره) یک دستگاه حاکمیتی است و براساس این مصوبه جمع آوری زکات از جمله زکات فطره توسط دبیرخانه زکات کشور و به تبع آن دبیرخانه زکات استانها و دبیرخانه زکات شهرستانها را بر عهده دارد. هیچ مرکز و نهادی نمی تواند اقدام به جمع آوری زکات فطره کند گرچه سال های قبل این اقدام توسط مراکز دیگر انجام شده بود.
وی ادامه داد: سال گذشته مبلغ یک میلیارد و ۲۹۰ میلیون تومان حاصل از جمع آوری زکات فطره بوده است. امسال نیز مصلیهای نماز جمعه که محل برگزاری نماز عید فطر هستند به عنوان مراکز اصلی جمع آوری زکات فطره تعیین شده اند. همچنین در مساجدی هم که نماز عید فطر را برگزار می کنند صندوق جمع آوری زکات فطره مستقر میشود. در مرکز شهر نیز تعدادی صندوق برای این منظور در نظر گرفته میشود.
دیر کل کمیته امداد امام خمینی(ره) خوزستان افزود: جای تاسف است که در یک استان زرخیر مانند خوزستان با وجود این همه صنایع و شرکتها، ۹۷ هزار خانواده تحت پوشش کمیته امداد باشند. از بین این تعداد خانواده، ۹۳ هزار خانوار مستمری بگیر کمیته امداد هستند.
خباز اظهار کرد: ۲۳۱ هزار نفر تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی(ره) خوزستان هستند که حدود ۵ درصد جمعیت استان را تشکیل می دهند. در این زمینه نیز جایگاه چهارم را در کشور دارد.
وی ادامه داد: ضروری است سازمان و شرکتهای بزرگ در استان خوزستان که تاکنون هیچ کمکی در حمایت کمیته امداد از نیازمندان نکردهاند، به مسئولیت اجتماعی خود در این زمینه عمل کنند. کمیته امداد متولی فقر و تولید کننده فقر نیست بلکه عاملی برای فقر زدایی در کشور است لذا انتظار می رود کارگزاران نظام موضوع فقر زدایی را مورد توجه قرار دهند.
مدیر کل کمیته امداد خمینی(ره) خوزستان در ادامه گفت:همه ساله در ماه مبارک رمضان برنامههای متنوعی برای کمک به نیازمندان از سوی این کمیته برگزار می شود. برپایی سفرههای اطعام ایتام یکی از این برنامه ها است که امسال با رویکرد جدیدی این برنامه در دستور کار قرار گرفت و برای نخستین بار در استان، برنامه ای تحت عنوان ” بوسه بر پیشانی ماه” با کمک فرمانداران در سه فصل برنامه ریزی شد. دیدار با خانواده های مددجویان کمیته امداد توسط مدیران دیگر سازمانها، بر پایی سفره افطاری با مسئولیت فرمانداریها و برپایی سفره های افطاری در ملاعام (خیابانها) سرفصلهای برنامه های ماه مبارک رمضان در قالب طرح بوسه بر پیشانی ماه است.
خباز درباره منابع مالی کمیته امداد امام خمینی(ره) اظهار کرد: یکی از منابع کمیته امداد کمک های دولتی است که براساس مصوبه مجلس صورت می گیرد و عین وجوهی که به بهزیستی داده می شود به کمیته امام خمینی(ره) نیز پرداخت می کند. پرداخت هزینه های درمانی مددجویان، هزینه دانش آموزان و دانشجویان و هزینههای انجام تعمیرات ساختمانی برای مددجویان از محل کمکهای دولتی پرداخت می شود.
وی افزود: همچنین مجموع درآمدهای استانها جمع آوری و مرکز، اقدام به تقسیم این درآمدها به استانها می کند که در آمدهای اختصاصی کمیته امداد امام خمینی محسوب میشود. بخش دیگر درآمدهای محلی نام دارند که به دو صورت درآمدهای عام و درآمدهای خاص هستند. درآمدهای عام از محل صندوقهای صدقات است که در سه ماهه نخست امسال ۳۲ میلیارد و ۴۲۳ میلیون ریال از صندوقهای صدقات جمع آوری شد.
مدیر کل کمیته امداد امام خمینی(ره) خوزستان گفت: تعداد ۲۷۰ هزار صندوق کوچک خانگی، ۱۰ هزار صندوق بزرگ در اماکن و معابر عمومی و ۵ هزار صندوق متوسط در اماکن عمومی سربسته مانند بیمارستانها، فروشگاه و ادارات وجود دارد. درآمدهای صندوقهای صدقات بر اساس بخشنامه تسهیم بر اساس نیازهای استان صد در صد برای نیازمندان همان شهرستان هزینه میشود و مجاز نیستیم یک ریال از درآمدهای یک شهر را صرف شهر دیگر کنیم. حتی شبههای مبنی بر هزینه پول این درآمدها برای کشورهای دیگر نیز مطرح شده بود که شرعا و قانونا مجاز به این کار نیستیم.
خباز اظهار کرد: بودجه امسال کمیته امداد امام خمینی(ره) خوزستان ۲۵۲ میلیارد تومان پیش بینی شده که مجموع سهم کمکهای دولت و کمکهای مردمی است که تلاشهای زیادی برای تحقق این بودجه در طول سال انجام می شود که اجرای طرحهای مختلف حمایتی با هدف جذب مشارکتهای مردمی و خیرین استان بخشی از این برنامهها است.
وی ادامه داد: درآمدهای خاص کمیته امداد مجموعه کمکهایی است که نیت پرداخت کننده معلوم است و ما موظف هستیم عین همان نیت، این درآمدها را هزینه کنیم و قانون تسهیم نیز شامل این درآمدها نمیشود.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خوزستان گفت: مهمترین نیازهای مددجویان مسکن و اشتغال مددجویان است. در بحث مسکن ۸۲۰ مسکن در حوزه شهری سهمیه امسال است که باید در اختیار مددجویان کمیته امداد قرار دهیم. با بررسیهایی که انجام شد، یک سوم مددجویان تحت حمایت کمیته امداد در استان نیاز به مسکن دارند که معادل حدود ۳۰ هزار خانوار و در شهر اهواز یک دوم از ۱۰ هزار و۲۰۰ خانوار تحت پوشش این کمیته یعنی معادل تقریبا ۵ هزار خانوار نیازمند مسکن هستند. اولویت واگذاری مسکن نیز با خانوادههای بی سرپرست است.
خباز افزود: در بحث ایجاد اشتغال برای مددجویان کمیته امداد، ارتقای خانوادهها را در دستور قرار دادیم. در این اقدام دانش آموزان و دانشجویان خانوادههای تحت پوشش را به جایی برسانیم که پس از اشتغال به کار توانایی خارج کردن خانواده خود را از پوشش کمیته امداد کسب کنیم.
وی ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات در جهت ایجاد اشتغال، از طریق شرکتهای کاریابی است. سال گذشته از طریق این شرکتها یک هزار و ۶۰۰ وارد بازار کار شدند. در این طرح برای شرکتهای کاریابی بستههای تشویقی از جمله پرداخت بیمه مددجویان از سوی کمیته امداد، در نظر گرفته میشود.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خوزستان گفت: پرداخت تسهیلات اشتغال به مددجویان از منابع کمیته امداد یا تسهیلات قرضالحسنه بانکی صورت میگیرد. ۷۰ درصد تسهیلات قرضالحسنه بانکی به مددجویان تعلق میگیرد. سال گذشته ۱۱۶ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال به مددجویان پرداخت شد. امسال نیز ۷۶ میلیارد تومان به بانکها ابلاغ شده که به مددجویان پرداخت شود.
خباز درباره شناسایی نیازمندان واقعی در استان گفت: این افراد یا خود به کمیته امداد مراجعه میکنند یا توسط سیسیتم این نهاد شناسایی یا توسط افراد دیگر معرفی میشوند. بسیاری از افرادی که مستقیم به مردم مراجعه و درخواست کمک میکنند، متکدی هستند که حاضر به مراجعه به کمیته امداد نیستند.
وی افزود: میزان مستمری کمیته امداد برای هر خانواده یکصد هزار تومان است ولی به دلیل حمایت خیرین و مشارکت نیکوکاران ممکن است این رقم حمایت به ۵ بربر رقم مستمری کمیته امداد برسد. البته در کنار این مستمری، ۹۰ درصد هزینه درمان مددجویان توسط کمیته امداد امام خمینی(ره) پرداخت می شود و از سال ۷۴ نیز طرح پزشک خانواده آغاز و در کمیته امداد با موفقیت در حال اجراست.
کمک هزینه سه میلیون تومانی تهیه جهیزیه و کمک هزینه ازدواج یک میلیون تومانی و همه طرحهای دیگر در جهت حمایت از مددجویان توسط کمیته امداد امام خمینی(ره) انجام میشود.
به گزراش ایسنا؛ علی پورخدادادی، معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) خوزستان نیز در این نشست، گفت: حدود ۶۰ طرح با هدف جذب مشارکتهای مردمی و خیرین در استان اجرا میشود که برای نمونه میتوان به طرح رضوان جهت تأمین مسکن مددجویان، طرح کوثر برای تهیه جهیزیه و طرح اکرام ایتام جهت حمایت از ایتام اشاره کرد.
وی اظهار کرد: هدف کمیته امداد در طرح اکرام ایتام این است که بچههای تحت حمایت خیرین، در کانون خانواده خود به سر ببرند و این موضوع در جهت حفظ کانون گرم خانواده و جلوگیری از بروز آسیبهای اجتماعی حایز اهمیت است. ارتباط میان حامی و افراد تحت پوشش کاملا توسط کمیته امداد مدیریت میشود.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) خوزستان عنوان کرد: مراکز نیکوکاری نیز با محوریت مسجد در محلات راهاندازی شدهاند که نیازمندان همان محله از کمکهای جمعآوری شده توسط این مراکز بهرهمند میشوند. در سه ماهه نخست امسال یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان و در ۲۰ روز ماه مبارک رمضان نیز ۶۵۰ میلیون تومان جمعآوری شد.
علی پورخدادی گفت: در ۲۰ روز ماه مبارک رمضان در طرح محسنین ( اکرام ایتام ) ۵ هزار و۶۰۰ نفر از طریق اینترنتی برای حمیات از ایتام ثبتنام کردند. اکنون نیز ۴۳۸ نفر از ایتام نیز از طریق این طرح حامی پیدا کردند و ۳۷۰ نفر از خیرین از این تعداد حمایت میکنند.