خبیر : فرهنگ مشارکت عمومی بین مردم گسترش یابد

معاون سیاسی، اجتماعی استاندار خوزستان گفت: : باید با پیگیری این موارد فرهنگ مشارکت عمومی را در بین مردم گسترش داده تا احساس مشارکت تقویت شده و مردم قادر باشند مطالبات خود را به صورت اصولی بیان کنند.
فرج الله خبیر صبح چهارشنبه ۲۴ تیر ۹۴ در جلسه کمیته هیئت نظارت سازمان های مردم نهاد که در سالن جلسات معاونت سیاسی، اجتماعی استانداری خوزستان برگزار شد، عنوان کرد: مشکل اصلی که در رابطه با سازمان های مردم نهاد در دستگاه های اجرایی دارا هستیم این است که فرهنگ و ضرورت وجود سازمان های مردم نهاد جا نیفتاده است و باید با تلاش و گذر زمان این مشکل را حل کنیم.
وی افزود: باید با پیگیری این موارد فرهنگ مشارکت عمومی را در بین مردم گسترش داده تا احساس مشارکت تقویت شده و مردم قادر باشند مطالبات خود را به صورت اصولی بیان کنند، وظیفه اصلی سازمان های مردم نهاد در درجه اول این است که ارتباط خود با مردم را تقویت کرده و مردم را جذب مواردی کنند که خود در حال پی گیری آن ها هستند.
خبیر بیان کرد: توجه به مبانی نظری در این زمینه کافی نیست و بسیاری از این مشکلات نیازمند فرهنگ سازی و آموزش متداوم است که اگر این موارد صورت گیرد فردی که از میان مردم برخواسته و مسئولیتی را به عهده گرفته توجیه شده است و به واسطه آموزش هایی که دیده الزاماتی را در حوزه های کاری خود خواهد پذیرفت.
وی ادامه داد: مشارکت مردم در همه زمینه ها مؤثر بوده و حائز اهمیت است و حتی دستگاه هایی مانند شرکت برق و شرکت گاز که فکر می کنند مشارکت مردمی در روند فعالیت های آنان تأثیری ندارند باید متوجه باشند که چنانچه مشارکت های مردمی وجود داشته باشد همراهی مردم در احداث، نگهداری و بهره برداری بهینه بسیار حائز اهمیت است.
معاون سیاسی، اجتماعی استاندار خوزستان توضیح داد: شبکه هایی که در خصوص سازمان های مردم نهاد تشکیل شده باید این سازمان ها را توانمند کنند و این مورد را نیز مدنظر داشت، چنانچه سازمان های مردم نهاد عضو زیادی نداشته باشند سودی را در برنداشته چرا که وظیفه اصلی این سازمان ها ریشه دواندن در میان مردم و جهت دادن به مطالبات آن ها و در عین حال نظارت بر عملکرد دستگاه های اجرایی است.
خبیر گفت: کشور ما در زمینه سازمان های مردم نهاد قدیمی نبوده و تازه شروع به کار کرده است در این راستا نیز سازمان های مردم نهاد باید در بیشتر کردن اعضای خود و آموزش دادن به آن ها تلاش کنند چرا که اگر این اتفاق انجام شود بسیاری از مشکلات ما حل خواهند شد.
وی عنوان کرد: دستگاه های اجرایی باید در حد توان خود از ظرفیت های سازمان های مردم نهاد استفاده کنند به طور مثال اگر شهرداری اهواز از مشارکت مردم استفاده کند، بسیار در جامعه مؤثر خواهد بود.
معاون سیاسی، اجتماعی استاندار خوزستان افزود: پیشنهاد هایی از جمله قرار دادن افرادی به عنوان مشاورین مدیران اجرایی از سازمان های مردم نهاد و شرکت شبکه ها در کارگروه های تخصصی مورد بررسی قرار خواهد گرفت تا در صورت صلاحدید اجرایی شود.
خبیر اظهار کرد: در رابطه با مکانی برای استقرار سمن ها و سازمان های مردم نهاد تمام تلاش خود را خواهیم کرد اما همواره تأکید ما بر این بوده که سازمان های مردم نهاد نباید به دولت وصل شوند و دولت نیز در این زمینه هیچ گونه منابع مالی را تخصیص نداده است، به جای آن سمن ها می توانند با ارائه تمهیداتی از خدمات برخی دستگاه استفاده کنند.