خروج ۴۱۹ مددجو از گردونه پوشش با استفاده از تسهیلات اشتغال زایی

مدیرکل بهزیستی خوزستان گفت: از آنجا که بسیاری از آسیب​ها و معضلات اجتماعی، ریشه در مشکلات خانواده دارند و بسیاری از مراجعات به مراکز مشاوره در حوزه فرزندپروری و تربیت است؛ حتما باید موضوع  “خانواده سالم” به عنوان یک حکم در برنامه​ ششم توسعه دیده شود.

غلامرضا صدیق ​راد در نشست خبری که امروز(۲۳ تیر ماه) برگزار شد، اظهار کرد: سازمان بهزیستی، رسیدگی به طیف وسیعی از مسائل اجتماعی را بر عهده دارد. از روزهای اول که این سازمان به همت شهیدان رجایی، باهنر و بهشتی راه​اندازی شد، سالهای زیادی گذشته و تغییرات بسیار چشمگیری در نوع وظایف سازمان بهزیستی به عمل آمده و این وظایف، سال به سال گسترده​تر شده است.

وی افزود: هم​اکنون نزدیک به ۱۵۲ وظیفه در سازمان بهزیستی تعریف شده که در جهت این وظایف در بخشهای در حوزه​های توانبخشی، اجتماعی و پیشگیری از معلولیت​ها و آسیب​های اجتماعی، به مردم خدمت رسانی می​شود.

صدیق راد ادامه داد: سه نوع سلامت وجود دارد، سلامت جسمی، روانی و اجتماعی که ارتباط متقابلی با یکدیگر دارند و نمی​توان سلامت جسمی را جدا از سلامت اجتماعی و روانی دانست. در برنامه ششم توسعه که در حال تدوین و ویرایش است، خواهان این هستیم که توجه بیشتری به بحث سلامت اجتماعی به خصوص “خانواده سالم” شود.

وی تصریح کرد: از آنجا که بسیاری از آسیب​ها و معضلات اجتماعی، ریشه در مشکلات خانواده دارند و بسیاری از مراجعات به مراکز مشاوره در حوزه فرزندپروری و تربیت است؛ حتما باید موضوع  “خانواده سالم” به عنوان یک حکم در برنامه​ ششم توسعه دیده شود.

مدیرکل بهزیستی خوزستان با اشاره به برنامه های اجرایی بهزیستی در استان بیان کرد: در هفته بهزیستی که اکنون در حال برگزاری است؛ ۱۱۱ واحد مسکونی که بیشتر واحدهای خودمالکی هستند، به بهره برداری رسیده است. برای ساخت هر واحد، مبلغ ۲۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی و مبالغی بین ۶ تا ۱۰ میلیون تومان به صورت کمک بلاعوض از سازمان بهزیستی به مددجویان اعطا شده است.

وی گفت: طبق برنامه​ریزی​ها، حدود ۴۰۰ واحد مسکونی دیگر نیز در سال جاری به خانواده​های تحت پوشش سازمان بهزیستی تحویل داده خواهد شد.

صدیق​راد افزود: در سال جاری، تفاهم​نامه​ای با بنیاد مسکن، بنیاد مستضعفان، راه و شهرسازی و خیرین مسکن​ساز منعقد شده و بنا بر آن قرار است ۲۸۰ واحد مسکونی برای خانواده​های دارای حداقل ۲ معلول در استان خوزستان ساخته شود. در این طرح برای واحدهای روستایی مبلغ ۱۸ میلیون تومان و برای واحدهای شهری مبلغ ۲۰ میلیون تومان به صورت کمک بلاعوض در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به طرحهای آزمایشی در حال انجام در بهزیستی عنوان کرد: در حال حاضر طرح مشاوره ژنتیک پیش از ازدواج در شهرستان آبادان در حال اجرا است و به زودی در دزفول نیز اجرا خواهد شد.

مدیرکل بهزیستی خوزستان گفت: ۲ تا ۵ درصد از نوزادانی که زنده متولد می​شوند، دچار بیماری​های ژنتیکی یا ناهنجاری​های مادرزادی هستند که از عوامل بسیار مهم بروز این بیماریها، ازدواج​های فامیلی به ویژه در خانواده​هایی است که اختلالات ژنتیکی دارند، است.

وی بیان کرد: حدود ۵۰ درصد از موارد معلولیت​های مختلف مانند نابینایی، ناشنوایی و عقب​ماندگی​های ذهنی شدید و همچنین اولویت عامل مرگ و میر در کودکان زیر ۵ سال، اختلالات ژنتیک است و به همین دلیل، بهترین زمان برای انجام مشاوره ژنتیک، قبل از ازدواج است.

صدیق راد عنوان کرد: طرح مشاوره ژنتیک که به صورت آزمایشی در شهرستان آبادان اجرا شده، شامل انجام مصاحبه اولیه برای ۷۷۰ زوج، انجام مشاوره ژنتیک و انجام آزمایش اولیه برای ۳۸۵ زوج و آزمایش تخصصی ژنتیک برای ۷۷ زوج بوده است که این طرح در شهرستان دزفول نیز اجرا خواهد شد.

وی گفت: طرح غربالگری شنوایی نوزادان شیرخوار نیز یکی دیگر از طرح​های در حال اجرا از سوی بهزیستی در خوزستان است. بهترین زمان برای تشخیص مشکلات شنوایی نوزاد، زمان بین تولد تا ۳ ماهگی است که در این جهت، بهزیستی استان با اجرای طرح غربالگری نوزادان و شیرخواران در بیمارستان​ها و درمانگاه‌های ۲۶ شهرستان توسط ۳۶ دستگاه در حال خدمت رسانی است. در این طرح و به منظور کاهش میزان معلولیت شنوایی در بین نوزادان و شیرخواران، تقریبا تمام شهرهای خوزستان تحت پوشش قرار گرفته اند.

مدیرکل بهزیستی خوزستان ادامه داد: در تکمیل طرح غربالگری شنوایی نوزادان، برنامه​ریزی کاشت حلزون نیز در استان خوزستان اجرایی شده که در این راستا، در سال گذشته نزدیک به ۱۲۰ عمل کاشت حلزون برای کودکان زیر ۳ سال در استان انجام شده است.

وی با بیان این که تمام هزینه​های طرح کاشت حلزون برای خانواده​های بی​بضاعت بر عهده سازمان بهزیستی است، افزود: عمل کاشت حلزون، عملی کاملا تخصصی است که تنها در چند استان از جمله خوزستان اجرا می​شود و این عمل، زندگی را به کودکانی که ناشنوایی عمیق دارند، بر می​گرداند.

صدیق​راد با اشاره به این که ۴۷۴ مهدکودک روستایی و ۴۶۲ مهدکودک شهری تحت نظارت سازمان بهزیستی استان خوزستان فعالیت می کنند، گفت: همچنین طرح جدیدی تحت عنوان غربالگری اضطراب در کودکان به منظور اجرایی کردن طرح بهداشت روانی جامعه و پیشگیری از بروز اختلالات اضطرابی، در مهدکودک ها در حال اجرا است.

وی اظهار کرد: از دیگر طرح​های در حال اجرا در سازمان بهزیستی خوزستان، اشتغال خانواده​های تحت پوشش این سازمان است که در این جهت، تعداد ۴۱۹ نفر از مددجویان بهزیستی از ابتدای سال جاری با استفاده از تسهیلات اشتغال​زایی از گردونه پوشش بهزیستی خارج شدند. این طرح از طریق پرداخت وام​های خوداشتغالی با تسهیلاتی بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان، اجرا می​شود.

مدیرکل بهزیستی خوزستان بیان کرد: با توجه به اینکه سازمان بهزیستی دستگاهی نیست که توانایی ایجاد شغل را داشته باشد؛ لذا به منظور دستیابی خانواده​های تحت پوشش این سازمان به شغل، زمینه​های لازم برای خوداشتغالی ایجاد می​شود.

وی با اشاره به اجرای طرح پیمایش ملی خانوار در مورد شیوع مصرف مواد مخدر و روانگردان​ها که در سطح کشور و از جمله در خوزستان در حال بررسی و اجرا است، گفت: در خوزستان ۲۲ خوشه پیش​بینی شده و هر خوشه شامل ۳۰ خانواده است که بر اساس نقشه جغرافیایی و به طور تصادفی از هر خانواده ساکن در منطقه سرشماری به عمل می​آید.

صدیق راد افزود: پرسشنامه این طرح برای گروه سنی ۱۵ تا ۶۵ ساله مردان و زنان تدوین شده و اطلاعاتی که در آن به دست می آید، کاملا محرمانه است. هدف از این طرح، تعیین نرخ شیوع مصرف مواد مخدر است تا مسئولان بتوانند در آینده با آمار دقیق و نه بر اساس حدس و گمان، برای مبارزه با مواد مخدر برنامه​ریزی کنند. این طرح تا دو ماه آینده نتیجه​گیری خواهد شد.

وی تصریح کرد: در زمینه پیشگیری از بروز آسیب​های اجتماعی اعتقاد بر این است که یک متولی در زمینه سلامت اجتماعی مشخص شود تا بتوان بر اساس برنامه های نشاط اجتماعی، کنترل و کاهش آسیب​های اجتماعی، عوامل موثر بر سلامت و دستگاه​های متولی هر کدام از برنامه ها معرفی شوند.

https://hoorkhabar.ir/576700کپی شد!
61
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.