از تب کریمه کنگو تا غبار روبی مزار شهدا
در ۵ سال گذشته موردی از ابتلا به تب کریمه کنگو در خوزستان گزارش نشده است
دکتر شکراله سلمان زاده معاون بهداشت دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان ضمن بیان مطلب فوق اظهار داشت: بیماری تب کریمه کنگو از بیماریهای بومی در استان خوزستان محسوب میشود ولی با این حال خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته در ۵ سال گذشته موردی از این بیماری در خوزستان گزارش نشده است.
رئیس مرکز بهداشت استان در ادامه به راه های پیشگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو اشاره کرد و گفت: باید تا حد امکان مکان زندگی دام و انسان از هم جدا شده و در صورت وجود کنه در دام که عامل انتقال بیماری است باید محیط پرورش دام را سم پاشی نمود و از آنجا که ممکن است بیماری در دام بدون علامت باشد باید محل نگهداری دامها به صورت منظم و مستمر توسط دامپزشکی مورد بازدید قرارگیرد.
سلمان زاده افزود: به منظور پیشگیری از انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و دام مردم باید از خرید دام زنده به شدت پرهیز کنند و گوشت مورد نیاز خود را از کشتارگاه ها تهیه نمایند. همچنین به هیچ وجه اقدام به ذبح دام در محیط خارج از کشتارگاه ها ننمایند زیرا علاوه بر گزش کنه تماس مستقیم با خون دام آلوده هم میتواند موجب انتقال این بیماری به انسان گردد.
رئیس مرکز بهداشت استان در پایان از مردم خواست گوشت مورد نیاز خود را از مکانهای معتبری که دارای مجوز دامپزشکی هستند تهیه نموده و از خرید گوشت از فروشندگان دوره گرد اجتناب نمایند.
غبار روبی و عطر افشانی مزار شهدای گمنام دانشگاه در اولین روز از هفته عفاف و حجاب
حجت الاسلام عادلی نژاد در این مراسم ضمن گرامی داشت یاد شهدای گلگون کفن هشت سال دفاع مقدس، به مسئله حجاب در جامعه اشاره کرد و اظهار داشت: روش مطرح کردن موضوعات در جامعه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است زیرا ممکن است مسائل نادرست و خلاف عرف و ارزشهای دینی زیبا جلوه داده شوند و و جذابیت نوع مطرح کردن آنها باعث شود که راحت تر در نزد افراد جامعه پذیرفته شوند و مسائل ارزشی و دینی ما در اثر مطرح کردن نادرست در نزد افراد جامعه ما پذیرفته نشوند. بعد از گذشت سالیان بسیار موضوع حجاب هنوز برای ما به عنوان یک مسئله مطرح است و نه یک موضوع، و این نشان دهنده این است که در این چند دهه هر وقت که صحبت از حجاب به میان آمده است فقط موارد خاصی از آن مطرح شده و تفسیر ما همین موارد خاص بوده و این ظالمانه ترین تفسیری است که می شود از مسئله دینی کرد.
عادلی نژاد ادامه داد: دور شدن افراد جامعه از مسئله حجاب نشأت گرفته از رفتار نادرست برخی از افراد است. ما باید بسیار با ظرافت و دقت به این مسئله نگاه کنیم و رفتارهای خود را مراقبت نمائیم.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، در ادامه در نشستی که با حضور نمایندگان امور بانوان واحدهای تابعه دانشگاه برگزار شد اظهار داشت: پیشبرد امور را در گرو اخلاص دانست و مسئله حجاب در جامعه امروزی را امری ضروری قلمداد کرد.
وی با بیان اینکه فرزندان ما باید با مفاهیم دینی آشنا شوند، گفت: همه آگاه هستیم که با وضعیت مطلوب تفاوت و فاصله داریم و هر کدام از ما باید تلاش خود را در راستای وظایف خود در امر حجاب انجام بدهیم.
عادلی ادامه داد: حلقه مفقوده امر حجاب تبدیل نشدن باورها به رفتارهای نسل جدید است، با اینکه کلاس ها و تربیت های گوناگونی برای آنان در نظر گرفته می شود ولی اغلب مواقع باورهای جوانان ما به رفتار تبدیل نمی شوند.
وی تصریح کرد: باید نگاه متعالی اسلام به زن را آموزش دهیم. نگاه متعالی اسلام اینست که زن جدا از اینکه چه جنسیتی دارد در جامعه حضور پیدا کند و جنسیت مربوط به خانه و خانواده است و باید با نگاه انسانی به او نگریست و نه به عنوان یک زن.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه با بیان اینکه آموزه های دینی ما در حوزه های باوری مانده اند و در حوزه رفتار نمایان نشده اند گفت: مسئله حجاب فقط مختص به خود شخص نیست و نزد انسان یک امانت است.
عادلی نژاد گفت: استفاده از ابزار هنر برای دسترسی به حلقه های مفقوده بسیار موثر است و جاذبه هنر می تواند فهم و درک مفاهیم را برای جوانان راحت و قابل قبول کند. آموزش ها باید منشاء تغییر در رفتار شوند و با مشورت و برنامه ریزی به طور صحیح به روش استفاده از ابزار هنر در این زمینه دست یابیم.
وی با بیان اینکه هر چیزی در قالب هنر ارائه شود ماندگار می شود، گفت: استفاده از عنصر عاطفه و ترکیب آن با هنر مفاهیم و مقاصد را ماندگار میکند همانطور که ماندگاری عاشورا پیوند آن با عواطف انسانی است و به تعبیر شهید آوینی انسان ها بیش از اینکه با عقل خود زندگی کنند با احساس خود زندگی می کنند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ادامه داد: آموزش وقتی رفتار ساز میشود که با عواطف گره خورده باشد همانطور که شاهد ماندگاری برخی آثار دفاع مقدس چه در قالب فیلم و چه در قالب داستان بوده ایم که در جامعه ما بسیار تاثیر گذار بوده است.
اجرای طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد یک ضرورت مدیریتی و یا یک اختیار؟!
تا پیش از این ،پرداخت کارانه همه کارکنان را در بر نمی گرفت و فقط محدود جماعتی را شامل می شد.برای عده ای نان و نوایی بود و برای عده ای بیشتر آرزویی دست نایافتنی. تا پیش از این شیفت غیرموظف یا همان اضافه کاری شامل کارانه نمی شد و بین میزان مراقبت ها و دریافتی کارکنان رابطه معنا داری نبود؛ تا پیش از این ،قانون بهره وری و ضریب نوبت کاری شب و ایام تعطیل در پرداخت کارانه دخالت داده نمی شد و بالاخره تا پیش از این همه ناراضی بودند جز عده ای محدود!
با اجرای طرح افتخارآمیز تحول در نظام سلامت و متعاقب آن احساس نیاز و مطالبه همه جانبه به بازنگری در نظام پرداخت ها ،طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد در دستور کار قرار گرفت و تا اجرا و عملیاتی شدن قطعی طرح، پرداخت کارانه ها با لحاظ یک ضریب افزایش قطعی انجام و با نهایی شدن فرمولها ، متغیرها و ضرایب اولین پرداخت قطعی وارد فاز اجرایی واحدهای حسابداری گردید.
در پرداخت قطعی طرح، کلیه کارکنان بیمارستانی اعم از گروه های فنی و پشتیبانی و شامل کادر پرستاری،اعم از پرستاران، بهیاران، کمک بهیاران و تکنسین های اتاق عمل و بیهوشی و همچنین کارشناسان شاغل در بخش های پاراکلینیک و کارکنان پشتیبانی و خدماتی شامل رسمی، پیمانی، طرحی، قراردادی و شرکتی از مزایای طرح بهره مند شده و خواهند شد.از دیگر ویژگی های ممتاز این طرح لحاظ شدن سختی مراقبت بیماران در پرداختی کارکنان است، به گونه ای که در بخش هایی از بیمارستان مانند بخش اورژانس یاICU که مراقبت های دشوار و پیچیده ای از بیماران انجام می شود، دریافتی کارکنان به همان نسبت بالاتر است.در این طرح به ازاء هر شیفت غیرموظف نیز افراد کارانه دریافت می دارند و ساعات اضافه کاری به طور دقیق محاسبه و پرداخت می شود و در فیش واریزی هم پرداختی به ازاء شیفت غیرموظف به صورت مشخص درج می گردد.
بر همگان مبرهن است که اصل پرداخت بر مبنای درآمد واحدهای درمانی بوده و شیوه پرداخت مبتنی بر عملکرد افراد است. طرح به گونه ای طراحی شده که در صورت افزایش مراقبت در بخش ها به همان نسبت دریافتی پرسنل شاغل در آن بخش افزایش یابد و به عبارتی میزان مراقبت های انجام شده در هر بخش با دریافتی کارکنان شاغل در آن بخش ارتباط مستقیم دارد.
اما بدون شک این فرآیند طولانی و متنوع و با متغیر های متعدد خالی از ایراد و اشکال نبوده و نیست . آنچه در این اتفاق فنی و پیچیده غیر قابل انکار و البته ستودنی است اراده و توجه خاص مقام عالی وزارت، معاونین و مدیران ستادی در سطح کشور و رئیس و هیئت رئیسه محترم دانشگاه در سطح استان در “ارزش” دانستن کار و محورقرار دادن “عدالت” در پرداخت هاست .
اینکه چه میزان اولین پرداخت قطعی کارانه مبتنی بر عملکرد، توقعات کارکنان زحمتکش دانشگاه اعم از پزشک و غیر پزشک را تامین و برآورده کرده باشد، پرسشی است که پاسخ آن آسان به نظر نمی رسد. اما امید می رود با عنایت خاص به قیاس آنچه پیش از این بوده و نارضایتی های فراگیری که در همه سطوح و بخش ها وجود داشته اشکالات و اشتباهات اجتناب ناپذیر ناشی از خطاهای احتمالی سیستم، لغزش های کاربران، اشتباهات محاسباتی و … که ممکن است توقعات بعضی از کارکنان را در قیاس با دریافتی دیگر همکاران برآورده نکرده باشد با اراده خستگی ناپذیر طراحان طرح و متانت و قناعت کارکنان خدوم رفع و جبران گردد…..خداوند یار و یاورتان باد!