آقای کیانوش راد؛کوتوله های سیاسی استان را چه کسی پرورش داد؟
حضرت علی علیه السلام می فرمایند:
” نگاه کن چه چیزی گفته می شود،نگاه نکن چه کسی می گوید.”
نگارش مقاله اول اینجانب در تحلیل چگونگی و کیفیت برگزاری انتخابات شورای راهبردی اصلاح طلبان استان خوزستان با عنوان “وقتی یک اصلاح طلب خوزستانی انتخابات درون گروهی خود را مهندسی کرد” با عکس العمل های گوناگون و متفاوتی روبرو شد،هرچند که انتظار نگارنده این بود که محتوای آن نوشتار مورد نقد و بررسی قرار گیرد که متاسفانه واکنشهای کاملا غیر دمکراتیکی را مشاهده نمودم که بجای نقد مطلب اینجانب،به زعم خودشان به نقد کنش های سیاسی صاحب قلم در ادوار مختلف پرداختند و از این حربه بجای پاسخ گویی به شبهات مطرح شده استفاده نموده اند.
عکس العمل های غیرمتعارف و شتاب زده برخی مدعیان پیروی از منش اصلاح طلبی که دقیقا متضاد با مشی سید اصلاحات یعنی محمد خاتمی که می گوید “زنده باد مخالف من”عمل گردید و شاید به دلیل همین انتقادات نامعقول،شائبه قطعیت یافتن شکل گیری اتفاقاتی تلخ در انتخابات مورد بحث را بیش از پیش تقویت می کند.
هرچند که انتظار براین بود که عامل اصلی مهندسی کردن انتخابات شورای راهبردی درمقام پاسخگویی و دفاع از خود برآید وهم درخصوص کردار ناصوابش در دخالت در چینش اعضای شورای مرکزی جدید حزب کارگزاران و همچنین در خصوص آن جلسه معروف خیابان وهابی!که منجر به مهندسی کردن نتیجه انتخابات شورای راهبردی شد،شفاف سازی کند!
زیرا با کدهای ارائه شده در مطلب اول و همچنین افشاگری های چندی پیش اعضای حزب کارگزاران سازندگی خوزستان،باعث شد دیگر کمتر کسی از هویت عامل بوجود آورنده این وضعیت مطلع نباشد.
به نظر می رسد یکی از دلایلی که شخص موردنظر تاکنون لب به سخن نگشوده،اعتراضات فراگیر و بسیار زیاد اکثریت اصلاح طلبان استان نسبت به رویه شکل گرفته توسط این شخص می باشد، اما میزان و شدت زیر سئوال بودن رفتارغیراصلاح طلبانه وی و وجود شواهد و مستندات غیرقابل کتمان به قدری ست که دیگر جایی را برای هرگونه دفاع نگذارده و اصطلاحا آش مهندسی کردن هیات رئیسه کارگزاران و انتخابات شورای راهبردی به قدری شور شد که صدای آشپز را هم درآورد!
در نگاه موشکافانه به این پدیده نوظهور مهندسی کردن انتخابات اصلاح طلبان توسط کسی که مدعی اصلاح طلب بودن هم هست لاجرم مجبور به تبار شناسی فرد و افرادی می شویم که در لباس اصلاحات رفتاری متضاد با مشی اصلاح طلبانه از خود بروز می دهند.
در واژگان سیاسی به بازیگرانی که درعرصه سیاست ورزی تعمدا و با علم و آگاهی از نتیجه خسران، واکنش های غیرمتعارفی از خود نشان داده و برای رسیدن به هدفشان که عمدتا منفعت شخصی و کسب جایگاه های مدیریتی است دست به اقدامات اینچنینی می زنند،کوتوله سیاسی می گویند.
درعلت شناسی بوجود آمدن پدیده کوتوله های سیاسی، ظهورشان عمدتا یا بر پایه فریب عمومی استوار است و یا بر پایه حمایت و پرورش توسط یکی از صاحب منصبان عرصه قدرت!
در حالت اول پیدایش این پدیده اگر برپایه فریب عمومی استوار باشد، عمر آن به بیش از یک مقطع زمانی خاص به طول نمی انجامد، زیرا بسیار بعید و دور از ذهن است که افرادی با چنین ویژگی هایی قادر باشند بیش از یک فصل جامعه را فریب دهند.
اما اگر وجود این دسته از افراد با حمایت صاحبان قدرت باشد، زمان مشخص شدن ماهیت واقعی آنان قدری بیشتر به طول خواهد انجامید!
با مطالعه درعلل و چگونگی رشد فرد یاد شده و مسائل رخ داده اخیر که چگونه یک فرد با دارا بودن تمام مختصات یک کوتوله سیاسی پس ازچند سال به یک شخصیت منفی در استانی تبدیل می شود، به گونه ای که هم هویت شورای مرکزی یک حزب دیرپا به نام کارگزاران را دچار خدشه اساسی می نماید وهم باعث می شود بسیاری از استخوان خورد کرده ها و هزینه داده های اصلاحات استان از ورود به ترکیب نهایی شورای راهبردی اصلاح طلبان خوزستان باز بمانند و درعوض تنی چند از افراد تازه وارد و تابع فرد مذکور به هیئت رئیسه حزب کارگزاران و ترکیب نهایی شورای راهبردی اصلاح طلبان وارد شوند، نتیجه خواهیم گرفت احتمال اینکه نامبرده در شیوه دوم دگر دیسی پدیده ی کوتوله های سیاسی پا به عرصه سیاست گذاشته باشد بیشتر است! که در این بررسی علی رغم میل باطنی مان متاسفانه به نام شما برمی خوریم.
به هرتقدیر جنابعالی باعث وعامل پرورش یکی از پدیده هایی هستید که از آن به عنوان کوتوله سیاسی نام برده می شود.و این پدیده باعث آسیب رساندن به حیثیت و آبروی اصلاح طلبان استان خوزستان شده و خواهد شد .
وی که تا قبل از دوم خرداد ٧۶ تنها فعالیتش به یک دوره کاندیداتوری مجلس شورای اسلامی از حوزه محل زادگاهش رامهرمز محدود می شد،که اتفاقا در همان دوره نیز با کسب پایین ترین آرا مردم رامهرمز در آن انتخابات نفر آخر شد.همان تجربه باعث شد که از آن روز تاکنون نامبرده دیگر خود را در هیچ آزمونی در معرض انتخاب مستقیم از سوی مردم قرار ندهد و از سایر مسیرها شانس خویش را بیازماید.
معاونت در یکی از نواحی آموزش و پرورش اهواز و سپس رسیدن به مسند مدیرکلی فنی و حرفه ای در دوره استانداری فتح الله معین،تماما با رایزنی های نماینده اهواز در ششمین دوره مجلس شورای اسلامی به انجام رسید.
طی این مقاله قصد آن ندارم که به نبش قبر گذشته و چگونگی بستن لیست انتخاباتی اصلاح طلبان در شورای شهر اول و دوم اهواز و همچنین چگونگی نهایی کردن ترکیب سه نفره اصلاح طلبان در انتخابات مجلس ششم در حوزه اهواز و داستان بیرون قرار گرفتن نام جهانمیر پیش بین و هدایت الله شاهینی از آن ترکیب سه نفره بپردازم!که هم آن قصه خود سر دراز دارد.
زیرا علی رغم تمام اوصاف ذکر شده در پاکی و سالم بودن جناب کیانوش راد هیچ گونه شبهه ای وارد نیست و مقدار هزینه دادن ایشان طی سال های اخیرهم به میزانی است که بصورت اتوماتیک وار نامبرده را به نماد اصلاحات استان در سطح کشور و فصل الخطاب شدن شان برای جنبش اصلاح طلبی خوزستان تبدیل کرده است.اما یکی از ویژگی های تاریخ بی رحم بودنش در بیان واقعیات و رویدادهاست، به همین دلیل شاید تاریخ قضاوت خوبی در خصوص شما بخاطر پرورش دادن کوتوله های سیاسی در استان خوزستان نخواهد کرد!
شاید تاریخ قضاوت خوبی بخاطر سکوت اقای کیانوش راد بدلیل وارد کردن عده ای بی نام و نشان در ترکیب شورای مرکزی جدید حزب کارگزاران خوزستان نخواهد کرد!
زیرا فردا و فرداها هرکدام از این افرادی که امروز به ترکیب شورای مرکزی کارگزاران وارد شده اند و سمت های دبیری و… را به غنمیت برده اند به خودی خود پتانسیل تبدیل شدن به یک کوتوله جدید سیاسی را دارا هستند، که مصداق ش در همین انتخابات شورای راهبردی به عینه دیده شد.
جناب اقای کربلایی شاید کوتوله های سیاسی آینده،دیگرجایی برای مسعود صفایی مقدم ها در فضای اصلاح طلب استان ننهند.
همانگونه که همین دوره هم جایی برای حاج علی محمدی،هادی سواری،تورج سلحشور،دکتر دانش و دکتر ظریفی نگذاشتند.
لذا طبق گفته های دوست عزیز (سید صدرالدین مرتضوی) که در کامنت های نگارش مطلب اول پیشنهاد داده بودن
شورایی را برای بررسی انتخابات به کمک دیگر دوستان که قدمت وصبغه اصلاح طلبی شان مشخص است،تشکیل واین انتخابات را آسیب شناسی کنند. ضمنأ نباید راه نقد و انتقاد بسته شود وتا یکی خلاف ایده و نظر ما مطلبی را بیان کرد علیه او جبهه گیری نمود وگارد گرفت چرا که ممکن است او از زاویه ای دیگر که ما در آن زاویه قرار نگرفته ایم به موضوع نگاه کند و انتقاد پذیری باعث رشد و شکوفایی ما می شود، در خانه اگر کس است یک حرف بس است.
برادر قضاوت های تاریخی با هیچکس رودربایستی نخواهند داشت،حتی شما!
زمان بابادی شوراب