آموزش های مهارتی گامی مهم در رفع بیکاری و رسیدن به اقتصاد مقاومتی است

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای خوزستان گفت: از آن جایی که ایجاد پازل شغل به دومؤلفه فرصت شغلی و آموزش وابسته است، در تکمیل زنجیره شغلی می توانیم با آموزش های متناسب با برنامه اقتصادمقاومتی و اقلیم خود، مشاغل موردنیاز را توسعه و بسط دهیم.

رحمن قلاوند در خصوص تأکید مقام رهبری بر اقتصاد مقاومتی و رابطه آن با آموزش های فنی و حرفه ای اظهارداشت: در بحث اقتصادمقاومتی، سرلوحه آموزش های فنی وحرفه ای برمبنای تاکید مقام معظم رهبری در این خصوص است.

وی ادامه داد: فرمان مقام معظم رهبری مبنی بر این که باید آموزش های فنی و حرفه ای توسعه یابد، ناشی از دیدگاه وسیع ایشان نسبت به امر آموزش و اشتغال در کشور است.

قلاوند با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم (ص) که فرمودند “کاد الفقر أن یکون کفراً”، خاطرنشان کرد: فقر در کمین ایمان مردم نشسته است و اگر به موضوع آن توجه نشده و پاسخ داده نشود، پتانسیل به آتش کشیدن خیمه دیانت افراد را دارد.

وی افزود: معمولا وقتی به موضوع فقر پرداخته می شود، بیشتر جنبه اقتصادی و اجتماعی ان مدنظر است. فقر اقتصادی ناشی از عدم بکارگیری مؤثر و بهینه منابع در یک جامعه و عدم توزیع عادلانه ثروت است در واقع به نوعی به مقوله اجتماعی مرتبط می شود.

مدیرکل آموزش های فنی و حرفه ای خوزستان نداری و فقر را از پیامدهای ملموس و آنی بیکاری دانست و گفت: کسانی که از بیکاری در رنج هستند قطعا توانایی پاسخگویی به حوائج اولیه زندگی خود را ندارند لذا ممکن است قشر متدین جامعه در هر شرایطی بتواند ایمان خود را حفظ کند اما در ساختارهای مختلف اجتماعی نمی توانیم رعایت اصول را در بین کسانی که از شدت فقر دچار آسیب شده اند، تضمین دهیم.

رحمن قلاوند تصریح کرد: بنابراین فقر به نوعی باعث شیوع بزهکاری و انواع تخلفات اجتماعی می شود حتی بخش عظیمی از بی ثباتی سیاسی و اجتماعی نیز ناشی از فقر اقتصادی است.

وی بیکاری را یکی از بزرگترین معضلات امروز جامعه خواند و افزود: بیکاری منجر به فقر اقتصادی شده که در نهایت به بزهکاری و ناهنجاری های اجتماعی ختم می شود.

این که مقام رهبری بر توسعه آموزش های فنی و حرفه ای تاکیدکردند یکی از مشتقات این توسعه می تواند این باشد که ما با توسعه این آموزش ها می توانیم زمینه اشتغال جوانان را فراهم کنیم آن هم از نوع اشتغال پایدار و بهینه نه هر شغلی.

این مقام مسئول با تاکید بر اهمیت آموزش های مهارتی در ایجاد شغل عنوان داشت: از آن جایی که ایجاد پازل شغل به دومؤلفه فرصت شغلی و آموزش وابسته است، در تکمیل زنجیره شغلی می توانیم با آموزش های متناسب با برنامه اقتصادمقاومتی و اقلیم خود، مشاغل موردنیاز را توسعه و بسط دهیم، لذا ارزش افزوده تولید می شود.

این ارزش افزوده منجر به ثبات و پایداری شغل و توسعه اقتصادی می شود و از این رهگذر مردم منتفع می شوند، معیشت شان برقرار و پس اندازها به اندازه کافی ایجاد می شود، این پس اندازها و انباشت سرمایه باعث می شود در صورت مدیریت صحیح آن ها در راستای بهبود اقتصادی شاهد شکوفایی و بالندگی اقتصادی روز به روز کشور خود باشیم.

مدیرکل آموزش های فنی و حرفه ای استان اضافه کرد: درست است که امروزه در حوزه اقتصاد مقاومتی، هر جامعه ای نمی تواند تمام مایحتاج خود را از درون خود تولید کند و این یک امر بدیهی است اما به این معنی نیست که باید صددرصد به خارج از مرزهای خود وابسته باشد.

اقتصاد مقاومتی به معنی ریاضت کشیدن و یا محروم کردن خودمان از نعمات خدادادی نیست بلکه ما می توانیم در بخش اقتصادی و حوزه اشتغال، حتی المقدور براساس توانمندی ها و داشته هایمان، نیاز مان را مرتفع کنیم.

قلاوند گفت: در برهه هایی از زمان ممکن است کسانی که از لحاظ فرهنگی، دینی و یا اجتماعی با کشور ایران در تضاد هستند برخی از محصولات خود را از ما دریغ کنند که ما دو راه در پیش خواهیم داشت؛ یا بایستیم و با چشم دوختن به دستان آن ها تسلیم خواسته هایشان شویم و یا با استفاده از داشته های خود که کم هم نیست، رو به جلو پیش برویم.

وی با تاکید بر پتانسیل بالای کشور ایران در برخورداری از نعمت های خداوند در کلیه اقلیمش بیان داشت: اگر به درستی بتوانیم از این پتانسیل استفاده کنیم نه تنها قادر به رفع حوائج خود و شکستن تحریم ها هستیم که نگاه بیرون از مرزهای کشور هم می تواند به آن وابسته باشد.

او تصریح کرد: بنابراین بحث اقتصادمقاومتی، یک بحث مولد، کارآفرین و نوعی جهاد برای پشت سرگذاشتن مسائل و مشکلاتی است که دشمنان از خارج از مرزها به ما تحمیل می کنند.

https://hoorkhabar.ir/575288کپی شد!
96
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.