۱۴ شهردار برای انتخابات مجلس استعفا داده اند

 ۱۶ شهردار از ابتدای امسال استعفای خود را تقدیم شورای شهرشان کرده‌اند که به نظر می‌رسد از این تعداد ۱۴ تن برای حضور در انتخابات دوره دهم مجلس شورای اسلامی استعفا داده‌باشند.

۲۸ خردادماه ۹۴ آخرین فرصت برای تقدیم استعفای افرادی بود که طبق قانون باید ۶ ماه قبل از شروع ثبت‌نام نامزدی انتخابات مجلس از مسئولیت خود کناره‌گیری می‌کردند.

بررسی ها نشان می‌دهد شهردار شهرهای اردبیل، اهواز، آبادان، زاهدان،خرمشهر، کنگاور، کرمان، مرودشت، هشتگرد، فولادشهر، املش، شهررضا، شهرچاف و چمخاله، نوکنده به همراه شهردار بوشهر و برازجان در سه ماهه گذشته از سمت خود استعفا داده‌اند.

همچنین بررسی اخباری که این استعفاها را منعکس کرده نشان از آن دارد که ۴ استعفا مربوط به فروردین‌ماه ۱۳۹۴ بوده و مابقی استعفاها در فاصله نیمه خرداد تا پنج‌شنبه گذشته مطرح شده‌اند.

آخرین خبرها حاکی از آن است که استعفای «ابوالقاسم سیف‌اللهی» شهردار شهر کرمان که ۲۵خرداد۹۴ تقدیم شورای این شهر شده بود مورد موافقت قرار نگرفته است. این در حالی بود که مویدی رئیس شورای شهر کرمان تأکید کرده بود که شهردار سوگند یاد کرده که برای انتخابات مجلس استعفا نداده و صرفاً مشکلات عدیده پیش رو او را به این کار واداشته است.

سه شهر خوزستان زیر سایه استعفا

نخستین استعفای شهردار در خوزستان با استعفای «محمد حویزاوی» شهردار خرمشهر رقم خورد. او درست پس از اعلام گزارش همکاری مشترک شهرداری تهران و خرمشهر در فعالیت‌های عمرانی خرمشهر استعفایش را اعلام کرد. در حالی که بسیاری معتقد بودند خودسوزی یک دستفروش در مقابل شهرداری خرمشهر که پیش از نوروز ۱۳۹۴ رخ داده بود عامل این استعفا بوده اما به نظر می‌رسد «محمد حویزاوی» قصد دارد بار دیگر از حوزه انتخابیه اهواز کاندیدای نمایندگی مجلس شورای اسلامی شود.

این استعفا خرمشهر را دچار چالش‌های متعددی کرد زیرا برای انتخاب شهردار جدید حوادثی نیز در این شهر رقم خورد از جمله آنکه وقتی قرار بود برای رأی گیری اقدام شود خانه یکی از اعضای شورای شهر خرمشهر مورد تعرض و حریق قرار گرفت. هنوز نیز اداره شهر خرمشهر با سرپرست انجام می‌گیرد.

دیگر شهر خوزستان که این روزها درگیر بحث استعفاست، آبادان است. «محمدرضا شیرازی» شهردار آبادان نیز استعفای خود را به شورای این شهر تقدیم کرده‌است. اما این استعفا حاشیه‌هایی درپی داشته‌است.

از جمله واکنش‌ها به این استعفا، حرف‌های «خلیل جنامی» رئیس کمیسیون اقتصادی شورای شهر آبادان است که به خبرگزاری مهر گفته اول باید ابهامات مالی شهرداری و ماجرای ۲۵۱میلیون‌تومانی که بابت خرید گلدان و گرامافون پرداخت شده مشخص شود بعد به موضوع استعفا رسیدگی شود.

دیگر شهر خوزستان هم مرکز این استان است که استعفای شهردار آن حاشیه‌هایی درپی داشته است. انتصاب‌های اسفندماه گذشته «سیدخلف موسوی» اختلافاتی را بین او و اعضای شورای شهر اهواز رقم زده بود که حالا این اختلافات بیشتر نمود پیدا کرده‌است.

ایرنا در گزارشی که برخی از اعضای شورای شهر اهواز دراین‌باره نظر داده‌اند بر عدم اعلام وصول استعفا تأکید کرده‌است.

شورایی‌هایی که استعفا کرده‌اند

زمزمه استعفای اعضای شوراها به ویژه برخی اعضای شورایعالی استانها نیز از مدتی قبل شنیده می‌شد تا آنکه در جلسه ۲۱ خرداد۱۳۹۴ شورایعالی استان‌ها، دکتر «ناصر اکرامیان» عضو شورای شهر نجف‌آباد رسما اعلام کرد که شورایعالی را ترک می‌کند تا در انتخابات دوره دهم مجلس شورای اسلامی شرکت کند.

همچنین «دوست‌محمد بلوچ» عضو شورای شهر چابهار و عضو شورایعالی و «محمدامین دهواری» عضو شورای شهر سراوان و عضو شورایعالی استان‌ها نیز دیگر اعضای این نهاد بودند که برای ورود به انتخابات دوره دهم مجلس شورای اسلامی استعفا دادند.

به جز این افراد دستکم خبر استعفای ۱۱ عضو شورای شهر منتشر شده است که از آن جمله می‌توان به استعفای ۳ عضو شورای شهر ساری اشاره کرد. شورای شهر بروجرد نیز با استعفای ۲ عضو خود مواجه بوده‌است.

https://hoorkhabar.ir/573836کپی شد!
160
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.