سردار اسحاقی: تخمین زده می شود که در خوزستان حدود ۱۱۰ تا ۱۲۰ هزار نفر مبتلا به مصرف مواد مخدر وجود داشته باشد.

فرمانده انتظامی خوزستان گفت: ۵۰ درصد از کشفیات مواد مخدر در استان در سال گذشته از نوع مواد صنعتی بوده که آمار بسیار خطرناکی است.

سردار محمدرضا اسحاقی ظهر امروز در نشست خبری که به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر برگزار شد، اظهار کرد: شعار امسال هفته مبارزه با مواد مخدر با

عنوان «جامعه​ای سالم و عاری از اعتیاد» انتخاب شده است.

وی اضافه کرد: اکنون در دنیا حدود ۲۵۰ میلیون نفر مبتلا به یکی از مواد مخدر هستند و همه کشورهای دنیا درگیر معضل مواد مخدر شده‌اند، حدود ۱۰ میلیون نفر در چرخه قاچاق مواد مخدر مشغول به کارند، ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد دلار پول در این چرخه وجود دارد که سود خالص آن ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیارد دلار است و قاچاق مواد مخدر در کنار تجارت اسلحه، نفت، و توریسم یکی از تجارت​های بزرگ جهان محسوب می​شود.

*نیروی انتظامی بیش از ۳۷۰۰ شهید برای مبارزه با مواد مخدر داده است

فرمانده انتظامی خوزستان تصریح کرد: آمار مقایسه​ای که از سوی سازمان ملل متحد تهیه شده، بیانگر آن است که سطح زیر کشت خشخاش در افغانستان در سال ۲۰۱۴ نسبت به سال گذشته از آن، ۷ درصد افزایش یافته که این رقم موجب افزایش بیش از ۱۵ درصدی میزان تولید مواد مخدر در سال ۲۰۱۴ شده است، در این سال، ۶۴۰۰ تن تریاک در افغانستان تولید شده است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خوزستان اضافه کرد: با توجه به این‌که کشور ما بیش از یک‌هزار و ۲۰۰ کیلومتر مرز با افغانستان و پاکستان دارد، ما نیز درگیر مسایل و مشکلات مواد مخدر در این کشورها هستیم.

وی ادامه داد: با توجه به شرایط کنونی، می‌بینیم که نمی​توان صرفا با بستن مرز یا درگیری و جنگ با کاروان​های قاچاق مواد مخدر در این مبارزه پیروز شد، هر چند نیروی انتظامی در این راه بیش از ۳ هزار و ۷۰۰ شهید برای مبارزه با قاچاقچیان و توزیع​کنندگان مواد مخدر در سطح کشور داده، ولی سود سرشار و تمایل نفسانی به سمت منافع اقتصادی، انسان​ها را ولو به قیمت نابودی همنوعان خود به این سو می​کشاند.

*۷۰ درصد زندانیان به دلیل جرایم مرتبط با موضوع مواد مخدر در زندان هستند

اسحاقی تصریح کرد: در حال حاضر بخش اعظم زندانیان که رقمی در حدود ۷۰ درصد را شامل می‌شود، به دلیل جرایم مرتبط با موضوع مواد مخدر در زندان هستند، این افراد یا مصرف‌کننده یا عامل توزیع و یا قاچاقچی مواد مخدر هستند.

وی ادامه داد: همچنین حدود ۴۵ درصد جرایم در کشور مستقیما و مابقی جرایم تا ۷۰ درصد به صورت غیرمستقیم با موضوع مواد مخدر مرتبط است.

وی بیان کرد: هر چند در سال‌های اخیر با کیفیت‌بخشی به مراکز درمانی و تغییر شرایط، ۳ درصد از میزان فوتی‌های مرتبط با مواد مخدر در کشور کاهش یافته ولی همچنان روزانه به طور میانگین ۸ نفر در کشور بر اثر سوءمصرف مواد مخدر جان خود را از دست می​دهند که این رقم سالانه عددی بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ نفر خواهد بود.

اسحاقی افزود: اگر تنها یک فرد معتاد در خانواده وجود داشته باشد، همه خانواده درگیر مسائل روحی، اقتصادی و حیثیتی آن خواهند شد، طبق آخرین آمار، اکنون یک میلیون و ۳۲۵ هزار معتاد در کشور وجود دارد که با احتساب خانواده​های درگیر با مشکلات معتادان، اکنون به صورت میانگین بیش از ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در کشور درگیر مشکلات مواد مخدر هستند.

*در خوزستان حدود ۱۱۰ تا ۱۲۰ هزار نفر مبتلا به مصرف مواد مخدر وجود دارد

وی بیان کرد: تخمین زده می​شود که در خوزستان حدود ۱۱۰ تا ۱۲۰ هزار نفر مبتلا به مصرف مواد مخدر وجود داشته باشد.

فرمانده انتظامی خوزستان گفت: حدود ۵۵ درصد از معتادان کشور، متاهلند و بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به مصرف مواد مخدر مردان هستند ولی از سوی دیگر اعتیاد زنان به عنوان ستون خانواده، خطر بسیار زیادی داشته و با این‌که از نظر کمی و عددی تعداد آن پایین است ولی نگران‌کننده است.

اسحاقی ادامه داد: شاید در مبارزه با مواد مخدر کارهای بسیاری از سوی دستگاه​ها، مردم، نظام و دولت انجام شده باشد ولی واقعیت موجود در جامعه نشان می​دهد که این کارها اصلا کفایت نمی​کند.

وی افزود: با این حال نکته امیدوارکننده این است که ۶۳ درصد از معتادان در کشور دارای شغل بوده​اند و در صورت بهبودی، امکان بازگشت به کار دارند ولی یکی از مشکلات این افراد این است که پس از درمان و بهبودی، دیگر اعتماد جامعه و خانواده را از دست داده​اند و بدون آن اعتماد هیچ کاری نمی​توانند انجام دهند که این موجب برگشت آنان به سمت مواد مخدر می​شود.

*۸۰ درصد از مصرف‌کنندگان مواد مخدر خرده​فروشی می​کنند

وی همچنین عنوان کرد: ۸۰ درصد از مصرف‌کنندگان مواد مخدر خرده​فروشی می​کنند و با مجازات نیز ترک جرم نمی​کنند زیرا فرد مبتلا برای تامین خرج مواد و پس از آن تامین خرج زندگی خود خواه ناخواه به خرده​فروشی مواد مخدر نیز روی می‌آورد.

اسحاقی خاطرنشان کرد: سطح کنترل فرزندان در خانواده​ها باید افزایش یابد کما این‌که اکنون حتی ۱۲، ۱۳ ساله​ها را باید بیشتر کنترل کرد ولی این کنترل نباید منجر به بی​اعتمادی در خانواده​ها شود.

وی گفت: برای مبارزه با اعتیاد راهی غیر از این نداریم که همه آحاد جامعه در همه سطوح وارد شوند، برای کاهش رقم یک میلیون و ۳۰۰ نفری معتادان کشور و رساندن آن به حداقل، عزم ملی و رویکرد اجتماعی نیاز است و برای موفقیت در این مبارزه از متولیان امر، مردم و تک تک آحاد جامعه انتظار همکاری می​رود.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خوزستان بیان کرد: ورود همه مراکز علمی، دانشگاه​ها، حوزه​های علمیه و بخش​های مختلف در استان به منظور شناسایی ابعاد پدیده مواد مخدر برای ارائه راهکارهای متناسب با شرایط اقلیمی و بومی و سنتی الزامی است.

*تدارک ۱۳۰ عنوان برنامه به‌مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر

وی با اشاره به برنامه​های هفته مبارزه با مواد مخدر در استان که از ۲۹ خردادماه تا پنجم تیرماه برگزار می​شود، گفت: حدود ۱۳۰ عنوان برنامه برای این هفته در نظر گرفته شده که شامل همایش‌ها و برنامه‌های آموزشی، امحا و تشدید برخورد با خرده‌فروشان و کنترل مبادی ورودی استان است.

فرمانده انتظامی خوزستان با بیان این که ۵۰ درصد از کشفیات مواد مخدر در استان در سال گذشته از نوع مواد صنعتی بوده که آمار بسیار خطرناکی است، عنوان کرد: در این هفته حدود ۵۰۰ کیلوگرم انواع مواد مخدر که در سال جاری در استان کشف شده است، در اندیمشک امحا خواهد شد.

اسحاقی در پایان خاطرنشان کرد: در استان خوزستان پنج ورودی مواد مخدر وجود دارد که اندیمشک یکی از این مبادی است.

https://hoorkhabar.ir/573648کپی شد!
76
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.