رعایایی خبرداد: تامین نیازهای اساسی دانشگاه شهید چمران با اجرای طرح جامع
سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: با سپری شدن پنج دهه از تهیه طرح جامع دانشگاه، بازنگری این طرح ضرورت دارد که این امر از سالگذشته در دستور کار هیات رئیسه قرار گرفته است.
دکتر محمد رعایایی اردکانی ، عنوانکرد: در طرح بازنگری شده با اتخاذ تدابیری به منظور استفاده بهینه از اراضی دانشگاه شهید چمران با همکاری بخشخصوصی، نیازهای اساسی دانشگاه به تاسیسات و امکانات از جمله مجتمع سالنهای همایش، بازار کتاب و نرم افزار، موسسات و مراکز کارآفرینی، باغ گیاهشناسی و همچنین کلینیک ویژه دانشگاهیان پیشبینی شده است.
به گفته وی، در پاسخ به نیاز دانشگاهیان در خصوص تشکیل مراکز کارآفرینی و نوآوری برای افراد دارای طرح و ایده و راهاندازی مراکز رشد و دفاتر شرکتهای دانشبنیان، تمهیداتی اندیشیده شده که ایجاد این مراکز نیز در اراضی متعلق به دانشگاه مد نظر قرار گیرد. پیش قرارداد این طرح تا چند ماه آینده بسته خواهد شد.
سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز همچنین به ایجاد باغ گیاهشناسی در قالب طرح جامع دانشگاه اشاره و خاطرنشانکرد: با وجود هزینه بسیاری که ایجاد این باغ خواهد داشت اما فواید زیادی از ایجاد این باغ نصیب استان میشود؛ از جمله ایجاد مخزن گیاهی و بانک ژن گیاهی که قطعا چندین برابر هزینهها خواهد بود.
وی افزود: در راستای استفاده بهینه از اراضی و املاک دانشگاه بنا داریم تا بخش قابل توجهی از نیازهای مذکور را در اراضی شمالی دانشگاه تامین کنیم. به همین منظور به دنبال جذب یک شرکت سرمایهگذاری معتبر و مطمئن جهت ایجاد تاسیسات و امکانات مذکور هستیم.
رعایایی اظهارکرد: زمینهای به ظاهر بدون استفاده دانشگاه در طرح جامع به شدت مورد نیاز خواهد بود و عدم استفاده از آنها قطعا همیشگی نخواهد بود؛ این زمینها سرمایهای برای دانشگاه و فعالیتهای برون دانشگاهی مرتبط با دانشگاه در طرح بلندمدت است.
وی مسئله تعرض به اراضی دانشگاه را مطرحکرد و یادآورشد: نخستین تعرض در ۲۸ اسفند ۹۲ رخ داد و طی آن بخشی از دیوار کوی استادان و خوابگاه دانشجویی دانشگاه تخریب شد. به دنبال این اتفاق با پیگیریهای قانونی که صورت گرفت دیوار تخریب شده اصلاح و از تصرف زمینهای دانشگاه ممانعت شد.
سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز خاطرنشانکرد: سریال تعرض به زمینهای دانشگاه مجددا در ۲۹ اسفند ۹۳ تکرار و به دنبال آن بخش دیگری از دیوار تخریب شد. در همان زمان پیگیریهای بسیاری صورت گرفت و برای حل آن از مقامات وزارتی و نمایندگان مجلس، شورای اسلامی شهر، فرماندار و شهردار اهواز و معاونت حقوقی و امور مجلس وزارت علوم و برخی علمای استان از جمله آیتالله موسوی جزایری و آیتالله شفیعی رایزنیهایی صورت گرفت که هنوز هم ادامه دارد.
رعایایی در ادامه به فعالیتهای فرهنگی انجام شده در دانشگاه اشاره و عنوان کرد: یکی از اقدامات انجام شده در بخش فرهنگی، برگزاری برنامههای مختلف و گوناگون در هفته دفاع مقدس و برگزاری کنگره شهدای دانشجو بود که بازتاب خوبی داشت.
وی ادامه داد: مراسم ۱۶ آذر با استقبال دانشجویان و همچنین جشنواره فرهنگی ورزشی شهدای دانشجو که با مشارکت بیسابقه بیش از ۳ هزار نفری دانشجویان انجام شد، از دیگر برنامههای دانشجویی در سال گذشته بود که موجب بهبود فضای دانشگاه و تقویت روحیه امید به آینده در دانشجویان شد.
رعایایی افزود: از جمله اقدامات انجام شده دیگر در حوزه فرهنگی میتوان به حضور مهدی چمران به مناسبت سوم خرداد (آیین گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر) و برگزاری جشنواره بینالمللی فیلمهای مستند علمی دانشجویی با حضور بیش از ۶۰ نفر از سینماگران داخلی و خارجی و داورانی از کشورهای مختلف اشاره کرد که این جشنواره مورد تقدیر وزارت علوم و مقامات استانی و کشوری قرار گرفت.
سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز اظهارکرد: اولین جشنواره ملی نمایش رضوی با وجود مشکلات مالی، اردیبهشتماه امسال در دانشگاه شهید چمران برگزار شد. با توجه به وجود این توانمندیها و برنامههای فرهنگی، در هفته گذشته امور فرهنگی دانشگاه از سوی معاونت فرهنگی وزارت علوم در بخش دفاع مقدس و راهیان نور مورد تقدیر قرار گرفت.