۶۵۰ هزار بی سواد در خوزستان/ضرورت توجه به پژوهش در آموزش و پرورش

مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان، با بیان اینکه هر تمدنی در سایه اهل قلم و نویسندگان به پیشرفت، توسعه و تکامل دست می یابد، بر ضرورت توجه به پژوهش در آموزش و پرورش تاکید کرد.

محمد تقی زاده، مدیرکل آموزش و پروش خوزستان، امروز(۲۳ خرداد) در گردهمایی معلمان اهل قلم استان، بر توجه به مناسبت های مختلف تاریخی تاکید کرد و گفت: آن چیزی که امروز باید مورد توجه معلمان قرار گیرد و دانش آموزان سخت به آن نیازمندند دریافت پیام مناسبت ها، وقایع و حرکت هاست.

وی افزود: اگر پیام وقایع تاریخی به خوبی دریافت شود و نسبت به این مناسبت ها، حرکت ها و ایام شناخت، معرفت، شعور، درک و فهم عمیق وجود داشته باشد مباحث فرهنگی و اجتماعی و تاریخی سرزمین مان از دوره ای به دوره دیگر از طریق مدرسه، کلاس و دانش آموز منتقل می شود.

وی تصریح کرد: الگوی این مواریث و هویت تاریخی، مذهبی و دینی جامعه و سرزمین ما زمانی به خوبی دچار تغییر، تحول، تکامل و پیشرفت می شود که نویسندگان و اهل قلم  و تمدن، یک جایگاه شناخته شده، مشخص، قابل اعتماد و تثبیت شده ای داشته باشند.

تقی زاده، انحطاط و سقوط یک تمدن را زمانی دانست که نویسندگان آن جایگاه تثیبت شده و شناخته شده ای نداشته باشند و اضافه کرد: وقتی تاریخ گذشته سرزمین را بررسی می کنیم، می بینیم خط، نوشتار و کتابت برای اولین در طول جامعه بشری مربوط به سرزمین ماست.

وی عنوان کرد: بر خلاف نظریه های مطرح شده بسیاری تمدن سومر را اولین تمدنی که در آن خط و نوشتار به وجود آمد ولی در کاوش های جدید مشخص شد که سرزمین ایران و تمدن جیرفت در کرمان اولین سرزمینی بوده که خط و نوشتار به وجود آمد و به سایر تمدن ها منتقل شده است.

وی اذعان داشت: وقتی به جلو حرکت می کنیم نوشتار و کتابت را در تمدن ایلامی ها و اولین استوانه خطی و قانونی را در تمدن هخامنشی می بینیم، اولین دانشگاه (جندی شاپور) در خوزستان و بزرگترین کتابخانه دوران باستان در دوره ساسانیان است.

مدیرکل آموزش و پروش خوزستان، خاطر نشان کرد: سرزمینی که دارای اولین خط و نوشتار بود امروز رتبه ۹ دنیا را به لحاظ بی سوادی دارد و خوزستانی که اولین دانشگاه در آن تاسیس شد امروز با ۶۵۰ هزار بی سواد رتبه سوم بی سوادی را در کشور داراست.

وی با بیان اینکه میانگین مطالعه روزانه برای هر فرد ایرانی ۲ دقیقه است اما در یک جامعه اروپایی بیش از سه ساعت است اظهار کرد: چاپ کتاب برای هر ایرانی یک جلد در طول سال است اما در کشوری مثل پاکستان سالانه چهار جلد برای هر فرد است.

تقی زاده، با اشاره به اینکه هر تمدنی در سایه اهل قلم و نویسندگان به پیشرفت، توسعه و تکامل دست می یابد ادامه داد: اولین شاخص توسعه در دنیا چاپ است، در طول سال برای هر ایرانی سه کیلو مجله و روزنامه چاپ می شود ولی برای یک فرد اروپایی این رقم ۳۰ کیلو در سال است.

وی با بیان اینکه انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی است و قطعا در این جامعه علم، فرهنگ و دانش باید جایگاه ارزشمندی داشته باشد و علاوه بر آن اولین دینی که با خواندن آغاز شد دین اسلام است تاکید کرد: تغییر و تحول و توسعه نیازمند پژوهش است و هر کس می خواهد خوب یاد دهد باید ابتدا به تحقیق و پژوهش بپردازد.

وی ابراز کرد: نویسندگان و اهل قلم ما در آموزش و پرورش برای ارائه پژوهش ها و تالیفات خود جایگاه و کانونی ندارند از این رو بر آن شدیم که به زودی کانون نویسندگان و اهل قلم را در آموزش و پرورش استان راه اندازی و از دستاوردهای علمی و پژوهشی معلمان جهت تحول و توسعه این نهاد مقدس استفاده کنیم.

https://hoorkhabar.ir/573071کپی شد!
59
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.