افتخاری دیگر از فرزندان خوزستان؛ بومی سازی لوله های جداری ۳۰ اینج حفاری

نخستین بار در کشور لوله های جداری ٣٠ اینچ حفاری (CASING 30″) براساس استانداردهای جهانی، بومی سازی و در مدار عملیات میدانی قرار گرفت.

مدیر پروژه حفاری میدان نفتی آذر  در شرکت ملی حفاری ایران در این باره گفت: ساخت این لوله ها با همکاری مشترک شرکت ملی حفاری و شرکت لوله سازی اهواز محقق شد .

مهران مفرشی افزود: این  سایز لوله جداری پس از تولید در چاه شماره ٠١١ میدان نفتی آذر تا عمق ١۵٣ متری رانده و با موفقیت کامل نصب شد .

وی اظهار کرد: ورق این لوله ها در شرکت فولاد اکسین اهواز تهیه و مراحل ساخت لوله و اتصالات آن با نظارت متخصصان شرکت ملی حفاری ایران در شرکت لوله سازی اهواز صورت گرفت .

مفرشی گفت: تولید لوله های جداری ٣٠ اینچ در دو فاز مطالعاتی و طراحی مهندسی و عملیاتی در چند مرحله اجرا شد که نخست مطالعات در زمینه استاندارد تولید و استفاده از لوله های درزدار هم از نظر مواد  و خواص متالورژیکی مورد نیاز و هم از نظر روشهای ساخت آنها انجام شد .

مدیر پروژه حفاری میدان نفتی آذر  در شرکت ملی حفاری ایران ادامه داد: پس از طراحی عناصر آلیاژی و خواص متالورژیکی مورد نیاز برای ساخت ورقهای فولادی میکروآلیاژی، این ورق در شرکت فولاد اکسین تولید شد و در واحد شماره ۴ شرکت لوله سازی اهواز به روش SAWL با خط جوش مستقیم و روش جوشکاری زیر پودر (SAW) ساخته و متعاقب آن در چندین مرحله تستهای غیر مخرب و آزمایش فشار هایدرواستاتیک بر روی لوله های ساخته شده صورت پذیرفت .

وی همچنین مطالعات و طراحی دنده های پین و باکسها، نحوه مونتاژ اتصالات، جوشکاریها و انجام بازرسیهای مداوم  در حین و پس از عملیات مونتاژ را از دیگر کارهای انجام شده در روند تولید این لوله ها برشمرد .

مفرشی در زمینه کاربرد لوله های جداری در صنعت حفاری توضیح داد: لوله جداری ( casing) لوله‌ای است که با آن دیواره چاه از محیط مخزن جدا سازی می‌شود و در این عملیات، لوله‌ای که به روال معمول از فلز‌های مقاوم در برابر خوردگی است به درون چاه رانده می شود .

مدیر پروژه حفاری میدان نفتی آذر  در شرکت ملی حفاری ایران جلوگیری از ریزش دیواره چاه، جدا سازی طبقات مختلف آب، نفت و گاز در مخزن،محافظت از ابزار درون چاهی لوله مغزی که پس از پایان حفاری کار گذاشته می‌شود، جلوگیری از ورود شن از درون مخزن به درون چاه، جدا کردن لایه های کم فشار از پر فشار و پیشگیری از ورود سیالات ناخواسته را به درون چاه از موارد کاربست لوله جداری در حفاری  چاهها عنوان کرد .

شرکت ملی حفاری ایران در چارچوب قراردادی با شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت (اویک)، حفاری ٧ حلقه چاه توسعه ای را در میدان نفتی آذر به صورت کلید در دست ( EPDS ) برعهده دارد .

این قرار داد مهرماه سال ٩١  امضا شد و در اجرای آن حدود  ٣١ هزار و ۵٠٠ متر حفاری انجام می شود و در این ارتباط  هم اکنون دستگاه حفاری ٣۵ فتح شرکت ملی حفاری ایران در حال حفر سومین حلقه چاه نفتی در این میدان است.

 

https://hoorkhabar.ir/572383کپی شد!
118
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.