کارخانه های آرد خوزستان با ظرفیت زیر ۴۰ درصد فعالیت می‌کنند!!

رییس انجمن کارخانه‌جات آرد خوزستان گفت: در حال حاضر کارخانه‌جات آرد استان با ظرفیت زیر ۴۰ درصد کار می‌کنند در حالی که می‌توانستند با ۶۰ درصد دیگر تولید فراوانی داشته باشند و ضمن تامین نیاز داخلی، صادرات هم داشته باشند.
رضا علیرضایی ، عنوان کرد: در حال حاضر معضل کارخانه‌جات آرد استان، آزاد شدن قیمت آرد ستاره (آرد پخت نان فانتزی) است که در برخی استان‌ها اعلام شده است. عرضه این نوع آرد در خوزستان آزاد است اما در استان‌های دیگر مانند همدان، اصفهان و ایلام هنوز دولتی است. این استان‌ها آرد را با قیمت پایین از دولت می‌گیرند و در گوشه و کنار استان ما عرضه می‌کنند. پراکندگی آزادسازی آرد ستاره، برای تولیدکنندگان ما مشکل‌ساز شده است.

وی افزود: آزادسازی آرد هیچ کمکی به تولید نکرده است، زیرا در کل کشور این اتفاق نیفتاده است، در حالی که می‌توانست موجب افزایش کمی و کیفی تولید شود. این پراکنده کاری هیچ کمکی نکرده است.

رییس انجمن صنفی کارخانه‌جات آرد خوزستان بیان کرد: براساس نرخ‌گذاری قیمت آرد و گندم در سال گذشته، قیمت گندم ۴۳ درصد و آرد ۳۰ درصد افزایش پیدا کرد، یعنی هر کیلوگرم آرد با قیمت ۸۰۰ تومان باید عرضه شود در حالی که قیمت هر کیلوگرم آرد در کارخانه‌جات آرد ۸۱۵ تومان تمام می‌شود. یعنی ما اکنون با ۱۵ تومان ضرر، هر کیلوگرم آرد را عرضه می­کنیم. قیمت آرد هیچ‌گونه هم‌خوانی با هزینه‌های تولید ندارد و مسوولان به جای کمک به تولید فقط به تولیدکنندگان فشار می‌آورند.

علیرضایی بیان کرد: بارها این مشکل را به مسوولان استان گفته‌ایم و مرجع نرخ‌گذاری آرد قول داد تا قیمت سبوس گندم را برای کمک به هزینه‌های تولید آرد، افزایش دهد. متاسفانه این مهم تحقق نیافت و اکنون سبوس به طور صد درصد توسط اتحادیه دامداران عرضه می‌شود و این ضرر بزرگی برای تولیدکنندگان آرد است.

وی خاطرنشان‌کرد: کارخانه‌جات استان، آرد را با شرایط سختی تولید می‌کنند. ۱۳ کارخانه ۳۵ هزار تن تولید در ماه دارند، در حالی که آن‌ها ظرفیت تولید دو برابر بیشتر از این میزان آرد را دارند اما قادر به تولید نیستند.

رییس انجمن صنفی کارخانه‌جات آرد خوزستان اظهار کرد: افزایش هزینه‌های تولید مانند هزینه‌های کارگری و قیمت حامل‌های انرژی، مشکلات تولید را دوچندان کرده است و اگر مسوولان به صنعت آرد توجه نکنند، قطعا در آینده‌ای نه چندان دور این صنعت به زمین خواهد افتاد.

https://hoorkhabar.ir/572033کپی شد!
83
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.