تاکید وزیر نیرو بر مدیریت صحیح مصرف آب در بخش کشاورزی

وزیر نیرو: باتوجه به کاهش بارندگی ها و کمبود منابع آبی ,نسبت به مدیریت صحیح مصرف آب دربخش کشاورزی تاکید کرد و گفت : کشاورزان عزیز با استفاده از روش آبیاری قطره ای می توانند راندمان مصرف آب را بالا ببرند.

به گزارش روابط عمومی استانداری خوزستان حمید چیت چیان وزیر نیرو  چهارشنبه شب در نشست مشترک با عبدالحسن مقتدایی استاندار و مدیران صنعت آب و برق خوزستان در مهمانسرای استانداری اظهار کرد: بارش ها در سال های اخیر به شدت کاهش یافته و از ابتدای سال آبی جاری (مهر۹۳) تا کنون ۴۵ درصد نسبت به متوسط سال های قبل کاهش یافته که این نشانه وضعیت خشکسالی و نگران کننده است.

چیت چیان از کاهش ۵۰ درصدی آورد رودخانه های کشور نسبت به ۴۴ سال پیش خبر داد و افزود: سال ۱۳۵۰، آورد رودخانه های کشور ۸۸ میلیارد مترمکعب در سال بود که هم اکنون به ۴۲ میلیارد مترمکعب کاهش یافته است و معضل کم آبی در تمام کشور وجود دارد.

به گفته وی، از سال ۶۳ تا ۹۳ علیرغم کاهش منابع آبی سطح زیر کشت باغات هر سال به طور متوسط ۷۰ هزار هکتار و زراعت کشور نیز هر سال ۴۰ هزار هکتار افزایش یافته است.

  وزیرنیرودر خصوص اختصاص آب خوزستان و سرچشمه های کارون به سایر استان ها گفت:رییس جمهوری در سفر به خوزستان گفت که آب کارون به جز برای شرب برای هیچ مصارفی به حوضه های دیگر منتقل نمی شود.

وی اظهار کرد:من یقین می دانم که با غیرت و انسانیتی که در مردم ایران هست، نمی پذیرند که سایرین در مضیقه باشند و اکنون مردم کرمان و یزد در خطر بی آبی هستند و با این انتقال که مقدار کمی است، آب باید کاری کنیم که حیات انسانی به خطر نیفتد.

وی اضافه کرد:در اصفهان که سال های گذشته صنایع زیادی ساخته شده اند استفاده از آب چاه یا سطحی برای صنایع مطلقا ممنوع شده و صرفا می توانند از پساب های شهری آب مورد نیاز صنایع را تامین کنند که به نظر می آید این سخت گیری عادلانه باشد.

وزیرنیرو در ادامه درباره طرح انتقال آب از رودخانه زهره برای اراضی کشاورزی بوشهر گفت:این برنامه در گذشته مدنظر دولت بوده و با توجه به کاهش آب رودخانه زهره، حتی اگر این طرح اجرا شود، آبی در آن نخواهد بود و قرار است این طرح تجدید نظر شود.

چیت چیان تبعات اصلی خشکسالی و کاهش بارندگی و آورد رودخانه ها را محدودیت در تامین آب کشاورزی عنوان کرد.

چیت چیان همچنین آورد رودخانه کارون از ابتدای سال آبی تاکنون را ۱۰ میلیارد مترمکعب اعلام کرد که تا پایان سال آبی در شهریور به ۱۲.۷ میلیارد مترمکعب می رسد اما در همین زمان میزان خروجی از سد گتوند ۱۴.۷ بوده است.

به گفته وی، دوم فروردین ماه امسال خروجی کارون در مقطع گتوند شش هزار مترمکعب بر ثانیه بوده که اگر سدها نبود اهواز بر اثر سیل از بین می رفت به این معنی که سدها در خوزستان علاوه بر تولید آب و برق، جلوی سیلاب را هم گرفته اند.

وزیر نیرو درباره سد کرخه توضیح داد:بر اساس آمارهای گذشته وزارت نیرو و نظر مشاوران داخلی و خارجی، سد کرخه با ظرفیت هفت میلیارد مترمکعب ساخته شد، ولی در این ۱۳ سال هرگز بیش از ۲.۹ میلیارد مترمکعب آب در آن ذخیره نشده است که به معنی نادرستی نظرات گذشته نیست بلکه نشانه تغییرات آمارهای منطقه است.

وی با اشاره به تشکیل شورای هماهنگی حوضه های آبریز زاینده رود افزود:شورای هماهنگی حوضه های آبریز کرخه نیز با حضور شش استان و وزارتخانه های جهاد کشاورزی و صنایع و سازمان حفاظت محیط زیست تشکیل شده است که در آن تمام منابع و مصارف حوضه رودخانه کرخه بررسی شده است.

چیت چیان با بیان اینکه در این شورا، برای تالاب هورالعظیم حقابه مشخص در نظر گرفته شده افزود: با نظر هر استان تخصیص های مرتبط با هر استان نهایی می شود.

وی با تاکید بر مدیریت عادلانه منابع کرخه در استان های حوضه رودخانه کرخه اظهار کرد: نمی توان به مردم بالادست این رودخانه گفت که هیچ برداشتی نداشته باشند و نمی توان اجازه داد که برای پایین دستی ها سهمی نماند.

وزیرنیرو به  طرح ۵۵۰ هکتاری احیای اراضی کشاورزی استان خوزستان اشاره کرد و گفت :  دلیل کاهش طرح توسعه کشاورزی خوزستان موسوم به طرح رهبری از ۸۵۰ هزار هکتار به ۵۵۰ هزار هکتار، نبود آب به اندازه کافی بوده است.

وی یکی از اهداف سفر خود به خوزستان را یافتن راهکار برای تامین آب طرح ۵۵۰ هزار هکتاری عنوان کرد و گفت:تلاش می کنیم که وعده رییس جمهوری درباره اجرای طرح توسعه ۵۵۰ هکتار اراضی کشاورزی خوزستان موسوم به طرح رهبری را محقق کنیم البته در صورت اجرای سیستم های آبیاری و افزایش بهره وری آب کشاورزی، این طرح با همین مقدار آب نیز قابل اجراست.

وی افزود: برای احیای نخیلات آبادان و خرمشهر، پیشنهاد دادیم که سد مارد ساخته شود.

https://hoorkhabar.ir/571528کپی شد!
75
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.