موزه هنرهای معاصر آبادان افتتاح شد

حجت‌الاسلام محمدعلی زم با اشاره به افتتاح موزه هنرهای معاصر آبادان گفت: این موزه باید سه پیوست آموزش، تولید و اقتصاد آثار هنری داشته باشد.

معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد که برای حضور در افتتاحیه این موزه به آبادان سفر کرد، با بیان این‌که امیدوارم این موزه از آن موزه‌هایی نباشد که ازیادرفتگی، مرگ و گردوخاک را به ذهن تداعی می‌کند، اظهار کرد: در زمینه آموزش امیدوارم اینجا مرکز آموزش هنرهای تجسمی در سطح بالا باشد و در آن کارگاه‌هایی با حضور اساتید درجه‌ یک هنری برگزار شود.

موزه هنرهای معاصر آبادان همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر با برپایی یک نمایشگاه عکس افتتاح شد.

زم با اشاره به وضعیت بد این موزه در سال‌های گذشته، بیان کرد: هفت، هشت سال پیش که اینجا را دیدم ساختمانی تقریبا نیمه‌ویران و پر از خاک بود. همان موقع تصمیم گرفتیم که اینجا را احیا کنیم؛ اما تا فراهم کردن شرایط مراحل دشواری را پشت سر گذاشتیم.

او با بیان این‌که برای رونق و آبادانی خوزستان ۳۰ سال تأخیر داشته‌ایم گفت: امیدواریم اینجا یک مرکز پویا برای بچه‌های آبادان و خرمشهر باشد. بچه‌هایی از همه بیشتر استحقاق استفاده از این امکانات را دارند.

زم همچنین اظهار امیدواری کرد که موزه هنرهای معاصر آبادان به مرکزی بزرگ برای هنر و تولید و ارائه آثار هنری تبدیل شود که بتواند در منطقه حرف اول را بزند.

در افتتاحیه این موزه، علاوه بر حجت‌الاسلام زم، علی مرادخانی – معاون هنری وزیر ارشاد -، ملانوروزی – رییس مرکز هنرهای تجسمی و موزه هنرهای معاصر تهران – و خسرو نشان – معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز – حضور داشتند.

در این مراسم که همزمان با افتتاح نمایشگاه عکسی از عکاسان سرشناس دفاع مقدس بود، آثاری از رسول ملاقلی‌پور، رسول صدرعاملی، جاویدالاثر کاظم اخوان، سعید صادقی، علی فریدونی و …. با موضوع آزادسازی خرمشهر به‌نمایش درآمد.

احمد نشان – مدیر این موزه – هم در این مراسم درباره‌ی موزه هنرهای معاصر آبادان گفت:‌ این مجموعه هفت سال زیر نظر مرکز هنرهای تجسمی مدیریت خواهد شد و فعالیت‌هایی در حوزه سینما، نقاشی، عکاسی و … خواهد داشت.

او با بیان این‌که هدف‌های تعریف‌شده برای این موزه در دو حوزه داخلی و خارجی تبیین شده است، اظهار کرد: اولین هدف ما در حوزه بین‌الملل این است که موزه هنرهای معاصر به دبیرخانه مرکزی کشورهای اکو تبدیل شود. امیدوارم به‌زودی این هدف به نتیجه برسد. البته سه توافق‌نامه نیز با موزه‌های کشورهای ایتالیا، صربستان و مجارستان در حال بررسی است.

نشان درباره‌ی سیاست‌های کاری این موز

ه در حوزه داخلی نیز گفت: سیاست‌های کاری ما به‌صورت استانی، کشوری و منطقه‌ای خواهد بود تا بتوانیم این موزه را به یک مرکز فرهنگی در خوزستان و البته در بین کشورهای منطقه تبدیل کنیم تا حتی از فعالیت‌های کشورهای عربی نظیر امارات نیز پیشی بگیرد.

او با اشاره به محبوبیت آبادان و خوزستان بین هنرمندان، بیان کرد: همه ما آبادان را دوست داریم و برای را‌ه‌اندازی این موزه خیلی از هنرمندان بنام کشور ابراز تمایل کرده‌اند؛ از رضا کیانیان گرفته که گفت حتی برای رنگ زدن دیوارهای موزه روی او حساب کنیم تا ناصر تقوایی که قرار است فیلم‌نامه‌هایش را در اختیار موزه قرار دهد.

مدیر موزه هنرهای تجسمی آبادان همچنین گفت تابستان امسال قرار است ساختمان این موزه بازسازی شود؛ اما این به آن معنا نخواهد بود که فعالیت‌های فرهنگی و هنری موزه متوقف شود.

رونمایی از کتاب «دفتر حماسه ۱» بخش دیگری از این مراسم بود. این کتاب دربرگیرنده عکس‌های مقاومت و آزادی خرمشهر در کنار اشعاری از شاعران معاصر مانند قیصر امین‌پور، سیدحسن حسینی، سپیده کاشانی، سهیل محمودی، ساعد باقری، حسین اسرافیلی، علی معلم و … با موضوع خرمشهر و دفاع مقدس است.

 

https://hoorkhabar.ir/571325کپی شد!
65
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.