رئیس پلیس فتا: در هر ۱۲ ثانیه یک نفر قربانی جرایم سایبری میشود

رئیس پلیس فتای ناجا به آخرین آمارهای منتشر شده از سوی سازمان اینترپل اشاره کرد و گفت: در هر ۱۲ ثانیه یک نفر قربانی جرائم سایبری میشود که این آمار رو به افزایش است.
سردار سیدکمال هادیان فر رئیس پلیس فتای ناجا در همایش در نشست جهانی جرایم سایبری در جهان به هم پیوسته اظهار داشت: فناوری اطلاعات و ارتباطات جامعه جهانی را به طور بنیادین دستخوش تغییر و تحول کرده و در پرتو آن، شیوه و سبک زندگی انسانها و روابط اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی جوامع را تحت تأثیر خود قرار داده است.
رئیس پلیس فتای ناجا به رشد چشمگیر اینترنت طی سالهای اخیر پرداخت و تصریح کرد: براساس گزارشات در حال حاضر بیش از ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون نفر از جمعیت جهان آنلاین هستند و بررسیها نشان میدهد که تا سال ۲۰۱۸ نیز حدود ۳ میلیارد و ۶۰۰ نفر در جهان کاربر اینترنت وجود خواهد داشت و این بدان معناست که ۴۸ درصد از جمعیت جهان میتوانند آنلاین و یکی از قربانیان جرایم اینترنتی باشند و به شبکه جهانی اینترنت دسترسی خواهند داشت و نیمی دیگر در طرحهای توسعه، برای دسترسی آنلاین قرار خواهند گرفت.
وی به آمار و گزارشات جهانی پرداخت و گفت: آمار جهانی بیانگر آن است که در سال ۲۰۱۸ ترافیک جهانی اینترنت تقریباً به طور مساوی بین کامپیوترهای شخصی، تبلتها، دوربین و حتی لوازم خانگی هوشمند تقسیم خواهد شد و این در حالی است که ارتباط اینترنتی و شبکهای بین همه چیز درحال شتاب است و تا سال ۲۰۱۸ تقریباً به اندازه همه انسانها ارتباط بیندستگاهی وجود خواهد داشت.
رئیس پلیس فتای ناجا تصریح کرد: پیشبینیهای دهه قبل حاکی از آن بود که سونامی اطلاعات و افزایش دیتا در راه است، به طوری که آدرس های آیتی کل دنیای فناوری را دربرمیگیرد و امروز شاهدیم که این پیشبینیها کاملاً درست بوده است.
سردار هادیانفر به پیشبینی های سازمان معتبر جهانی اشاره کرد و افزود: در سال ۲۰۱۹ جرائم و حملات سایبری و سرقت اطلاعات ضرری مالی برابر ۲ تریلیون دلار به اقتصاد جهانی وارد خواهد کرد و در این میان، دستگاههای هوشمند و خدمات آن نیز سهم گستردهای را به عنوان عضوی از شاکله فنی اطلاعات به خود اختصاص خواهند داد.
وی گفت: هر تکنولوژی همزمان با فرصت های فراوانی که میتواند در بلندمدت تهدیدات فراوان و خسارتهای جبرانناپذیر را به دنبال خواهد داشت و باید گفت که بیشک فناوری اطلاعات و تکنولوژیهای مدرن، سرچشمه همه جرایم نیز هستند و در این رهگذر، استفاده شتابان انسان از تکنولوژیهای تکاملنیافته باعث سوءاستفاده مجرمین در جهان شده است، چرا که طبق نظر دانشمندان، هر تکنولوژی برای تکامل خود به یک دوره ۱۰ تا ۱۵ ساله نیاز دارد.
این مقام ارشد انتظامی کشور تأکید کرد: آنچه باید به آن اذعان نمود آن است که تفکر بشر در طول ۲ هزار سال تغییر نکرده بلکه ابزار مجرمانه تغییر کرده و مجرمین در گذشته با جثههای بزرگ، مغزهای کوچک و سلاحهای خشن به بزه مبادرت میکردند، ولی امروز مجرمین، با جثههای کوچک، مغزهای بزرگ و سلاحهایی که تبدیل به اپلیکیشینها و دیبایسهای گوناگون شده حتی خطرناکتر از انسان های گذشته جلوه میکنند.
سردار هادیانفر به آخرین آمارهای منتشرشده از سازمان اینترپل پرداخت و گفت: طبق این آمارها در هر ۱۲ ثانیه یک نفر قربانی جرایم سایبری میشود که این آمارها رو به افزایش است و در همین سال، کشورها، سازمانها و کشورها به طور میانگین ۱۲۲ حمله سایبری موفق را تجربه کردهاند.
وی ادامه داد: در گزارشات اکثر سازمانهای پلیسی جهان، بیشترین انگیزه مجرمان سایبری در سراسر جهان کسب درآمد نامشروع بوده و گزارشات حاکی از آن است که در سال ۲۰۱۳ مجرمین توانستهاند بیش از ۳۸۸ میلیارد دلار درآمد برای خودشان در جهان کسب کنند.
این مقام ارشد انتظامی خاطرنشان کرد: همین سازمانها پیشبینی میکنند که در سال ۲۰۱۶ بیش از ۸۰ درصد جرایم سایبری از یک عمل سازماندهی شده سرچشمه بگیرد و بازارهای سیاه جرایم در چرخه خلق بدافزار، نفوذ کامپیوترها، مدیریت بادنتها و درو کردن دادههای شخصی، مالی و بهرهبرداری از اطلاعات صورت پذیرد.