حوزه کرخه و مارون شدیدترین خشکسالی را تجربه می کنند
معاون بهره برداری سازمان آب و برق خوزستان گفت: میزان بارندگی در فصل زراعی گذشته ۱۹۶ میلی متر بود در حالی که باید بیش از ۳۰۰ میلی متر باشد و این عدد نشان دهنده کاهش ۴۰ درصدی بارش نسبت به سال زراعی قبلی و ۴۶ درصد نسبت به سالهای نرمال است.
هوشنگ حسونی زاده در نشست تعیین حق آبه کشت کشاورزی تابستان که امروز، ۲۹ اردیبهشت ماه در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: کاهش میزان بارندگی در فصل زراعی گذشته یعنی همان ۶ ماهه دوم سال ۹۳ و خشکسالی، میزان آب رودخانههای استان را به شدت کم کرد.
وی افزود: در حال حاضر مجموع ورودی آب رودخانههای استان ۱۰ میلیارد و ۷۵۴ میلیون متر مکعب است در حالی که باید بیش از ۱۳ میلیارد متر مکعب باشد و به عبارتی میزان ورودی آب رودخانهها نسبت به مدت مشابه ۳ میلیارد متر مکعب یعنی ۲۲ درصد کاهش داشته است.
معاون بهره برداری سازمان آب و برق خوزستان تصریح کرد: میزان آورد آب در حوضه کرخه ۸۲ درصد و حوزه مارون ۷۲ درصد کاهش داشته است و شدیدترین سال خشکسالی در این دو حوضه تجربه شد.
حسونی زاده عنوان کرد: در حال حاضر حجم مفید مخازن سدها ۷ میلیارد و ۵۹۱ متر مکعب است که امروز فقط ۵ میلیارد و ۷۹۶ میلیون متر مکعب آن قابل بهره برداری است و معضل اصلی ما در حوضه کرخه و مارون است که حجم مفید این مخزن این دو حوضه به ترتیب ۳و ۹ درصد است.
وی خاطرنشان کرد: به دلیل پایین بودن ورودی و آورد رودخانه های مارون و کرخه تولید انرژی در دو حوضه متوقف شده و مشکل کمبود آب آن ها مربوط به ورودی است.
حسونی زاده اظهار کرد: برداشت های مکرر از سرشاخه ها، توسعه کشت محصولات کشاورزی، خشکسالی، تغییر اقلیم و آبگیری سدهای بالادست از جمله عوامل کاهش آورد رودخانه های استان بوده است و خشکسالی تاثیرگذارترین عامل در کاهش آورد آب به شمار میرود.
معاون سازمان آب و برق خوزستان تصریح کرد: امسال برای مصارف کشاورزی ۹ میلیارد و ۲۳ میلیون مترمکعب آب مصرف شده است.
همچنین در این نشست کوروش بهادری، مدیرکل هواشناسی خوزستان گفت: بارش در ایستگاههای استان شاخص منفی دارد و امسال میزان بارش در مناطق مختلف خوزستان ۳۴ درصد کاهش داشته است و منطقه مشراگه در رامشیر بحرانی ترین وضعیت را در استان دارد و با توجه به کمبود بارندگی، افزایش دما را تا پایان سال زراعی در پیش خواهیم داشت.