کارگاه کشوری مدیریت بیماری های قابل انتقال از آب و غذا در آبادان برگزار شد

کارگاه کشوری مدیریت بیماری های قابل انتقال از آب و غذا با اولویت وبا، روز دوشنبه با حضور ۱۵۰ کارشناس دانشگاه های علوم پزشکی کشور در آبادان برگزار شد.
معاون مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این کارگاه کشوری گفت:بیماری های واگیردار، طیف وسیعی از بیماری ها را شامل می شود، ولی پیشگیری و کنترل بیماری التور وبا اولویت نخست در بیماری های واگیر را دارا می باشد.
محمود نبوی افزود:این بیماری علاوه بر سرعت بالای انتشار، از لحاظ سیاسی، اجتماعی و اقتصادی دارای اهمیت می باشد.
وی از شناسایی ۹ مورد ابتلا به وبا طی سال گذشته در کشور خبر داد و اظهار داشت:آموزش عمومی جامعه، اصلاح و بهبود تغذیه، تامین آب آشامیدنی و غذای سالم نقش مهمی در پیشگیری از وبا در جامعه را دارد.
در این کارگاه مطالب جامعی در خصوص نظام مراقبت و بیماری وبا، علائم بالینی، تشخیص و درمان بیماری وبا، نحوه برخورد با بیماری ارائه شد.
وبا بیماری است که از طریق آب، توسط باکتری ویبریو کلرا ایجاد می شود.
این بیماری در گذشته در ایران به نام مرگامرگی خوانده می شد و با نوشیدن آب آلوده یا خوردن ماهی نپخته یا خوردن صدف ها وارد بدن می شود.
در ایران بیشترین راه انتقال وبا، سبزی آلوده است و سبزی هایی که با کود انسانی (پساب) تغذیه شود، دارای بیشترین آلودگی است.