اعلام ریزبرنامههای جشنواره نمایش رضوی در دانشگاه شهید چمران اهواز
این جشنواره با هدف گسترش فرهنگ اسلامی و سیره اهل بیت به ویژه فرهنگ منور رضوی است.
هیات بازخوانی متون جشنواره را محمد چرمشیر، حسین فدای حسین، دکتر فرهاد مهندسپور و هیات بازبینی آثار را دکتر اسماعیل شفیعی، دکتر اردشیر صالحپور و فارس باقری تشکیل میدهند.
این جشنواره شامل دو بخش صحنهای و بخش آیین ـ میدانی است.
موضوع آثار این جشنواره پیرامون سیره و سلوک، زندگینامه، کرامات، شهادت و… حضرت امام رضا (ع) است و آثاری که به صورت غیرمستقیم به مفاهیم و آموزههای برگرفته از سیره آن حضرت همچون فتوت، ایمان، گذشت، عدالتخواهی، عدالتپروری، پرهیزگاری و رعایت اخلاق پرداخته شده است.
آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره در بخش صحنهای ۳۷ اثر و در بخش آیینی ـ میدانی ۱۲ اثر است که از این میان در بخش صحنهای ۱۰ اثر و در بخش آیینی ـ میدانی پنج اثر برگزیده شدند.
۱۰ اثر برگزیده در بخش نمایش صحنهای عبارتند از:
نمایش «پدرانه» نویسنده آرش عباسی و کارگردان محمد نیکمرام، نمایش «تن به تن» نویسنده مرتضی شاهکرم و کارگردان جلال مشتاقیانزاده، نمایش «ساعت بیست» نویسنده و کارگردان سیدعلی موسویان، «آهو اگر نهال تازه سال شکننده جوانی بود، بر گور من بکارش» نویسنده و کارگردان علیرضا داوری، نمایش «هفت هشت» نویسنده و کارگردان سیروس همتی، نمایش «مسافران» نویسنده و کارگردان یعقوب صدیقجمالی، نمایش« نقطههای کوچک در فاصله بسیار دور از خورشید» نویسنده جمشید خانیان و کارگردان حامد پشتیبان، نمایش «روزها در راه» نویسنده و کارگردان باقر سروش، نمایش «آبگینه» نویسنده سعید تشکری و کارگردان سارا کهربایی، «آخر یک جاده ترانزیتی» نویسنده مهدی صالحیار و بازنویسی و کارگردانی مجید واحدیزاده.
پنج اثر برگزیده در بخش نمایش آیینی ـ میدانی عبارتند از:
نمایش «تعزیعه باغبان و امام رضا(ع)» گروه تعزیهخوانان تفرش به سرپرستی یوسف شاهحسینی، نمایش «تعزیه گوشه سلمانی» گروه تعزیهخوانان تفرش به سرپرستی یوسف شاهحسینی، پردهخوانی «ضامن آهو» مرشد محمد احدی، پردهخوانی «باغ سوخته» مرشد محمد احدی، «منقب خوانی رضوی» سید مصطفی سعیدی از بروجرد، «چاووشیخوانی» استاد سید کمالیان از یزد، «چاووشیخوانی» غلام گلپرا از هرمزگان (میناب)، «چاووشیخوانی» جواد نادری از کرمان و آیین رضوی استاد حسن عنایتپور از سبزوار.
آیین گشایش این جشنواره شنبه (۲۶ اردیبهشت ۹۴) ساعت ۱۷ در تالار علوم دانشگاه شهید چمران اهواز و آیین پایانی پنجشنبه (۳۱ اردیبهشت ۹۴) ساعت ۱۸ در تالار مهتاب کتابخانه مرکزی اهواز برگزار میشود.
کارگاه «نوشتن…نو… نوشتن» با حضور علیرضا نادری (۲۸ تا ۳۱ اردیبهشت ۹۴) ساعت ۹ تا ۱۲ و ۱۴ تا ۱۷ در سمعی بصری دانشکده کشاورزی برگزار میشود.
برنامه زمانی جشنواره:
شنبه ۲۶ اردیبهشت: چاووشیخوانی جواد نادری از کرمان ساعت ۱۷:۳۰ و نمایش صحنهای هفت هشتم ساعت ۱۸ به نویسندگی و کارگردانی سیروس همتی در تالار علوم. چاووشیخوانی غلام گلپرا از هرمزگان (میناب) ساعت ۲۰:۳۰ و آبگینه ساعت ۲۱ در تالار مهتاب.
یکشنبه ۲۷ اردیبهشت: پردهخوانی ضامن آهو مرشد: محمد احمدی ساعت ۱۷:۳۰ و نمایش صحنهای تن به تن ساعت ۱۸ در تالار علوم. پردهخوانی باغ سوخته ساعت ۲۰:۳۰ و آهو اگر نهال تازه سال شکننده جوانی بود بر گور من بکارش (نویسنده و کارگردان علیرضا داوری) در تالار مهتاب ساعت ۲۱.
دوشنبه ۲۸ اردیبهشت: تعزیه باغبان و امام رضا(ع) از گروه تعزیه خوانان تفرش به سرپرستی یوسف شاهحسینی ساعت ۱۷:۳۰ و نمایش صحنهای روزها در راه به نویسندگی و کارگردانی باقر سروش ساعت ۱۸ در تالار علوم. تعزیه گوشه سلمانی از گروه تعزیه تفرش به سرپرستی یوسف شاهحسینی ساعت ۲۰:۳۰ و نمایش صحنهای ساعت بیست به نویسندگی و کارگردانی سید علی موسویان ساعت ۲۱ در تالار مهتاب.
سه شنبه ۲۹ اردیبهشت: آیین رضوی استاد حسین عنایتپور از سبزوار ساعت ۱۷:۳۰ و نمایش صحنهای نقطههای کوچک در فاصلهای بسیار دور از خورشید به نویسندگی جمشید خانیان و کارگردانی حامد پشتیبان ساعت ۱۸ در تالار علوم. آیین رضوی استاد حسن عنایتپور از سبزوار ساعت ۲۰:۳۰ و نمایش صحنهای پدرانه به نویسندگی آرش عباسی و کارگردانی محمد نیکمرام ساعت ۲۱ در تالار مهتاب.
چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت: منقبت خوانی رضوی استاد سید مصطفی سعیدی از بروجرد و مسافران به نویسندگی و کارگردانی یعقوب صدیق جمالی ساعت ۱۸ در تالار علوم و چاووشی خوانی استاد سعید کمالیان از یزد و آخر یک جاده ترانزیتی به نویسندگی مهدی صالحیار و بازنویسی و کارگردانی مجید واحدیزاده در تالار مهتاب ساعت ۲۱.