تجلیل از فعالان آزمایشگاهی خوزستان
دکتر علی خدادادی در این مراسم که امروز (۹ اردیبهشت ماه) برگزار شد، با اشاره به مقام سیداسماعیل جرجانی و نامگذاری روز آزمایشگاه به منظور تجلیل از این استاد ارزشمند، اظهار کرد: این استاد بزرگ در دو مقوله توانست خدمات ارزندهای به جامعه پزشکی عرضه دارد. یکی از این خدمات، کتاب ارزشمند “ذخیره خوارزمشاهی” است که شامل نزدیک به ۷۵۰ هزار اصطلاح و واژه پزشکی است و دوم اینکه این استاد اولین کسی بود که به پارسینویسی در این حوزه روی آورد.
وی ادامه داد: یکی از این خدمات، کتاب ارزشمند “ذخیره خوارزمشاهی” است که شامل نزدیک به ۷۵۰ هزار اصطلاح و واژه پزشکی است و دوم اینکه این استاد اولین کسی بود که به پارسینویسی در این حوزه روی آورد.
قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز افزود: طرح تحول نظام سلامت یکی از دستاوردهای دولت تدبیر و امید است که توانسته نقطه عطفی در نظام جمهوری اسلامی ایجاد کند و موجب شده شرایط عادلانهای در حوزه سلامت و درمان فراهم شود.
وی گفت: البته خدمات گذشتگان را نباید نادیده گرفت به خصوص در مقوله مهار و کنترل بیماریهای واگیردار ولی اکنون با توجه با این که تابلوی بیماریها تغییر کرده، بنا به ابلاغ سیاستهای کلی نظام سلامت از سوی مقام معظم رهبری و حمایت مجلس شورای اسلامی، طرح تحول نظام سلامت به اجر درآمده است.
خدادادی اظهار کرد: در این طرح دو شاخص مهم عدالت در سلامت یعنی بهرهمندی از خدمات و حفاظت مالی مدنظر قرار گرفته و موجب شده که امروز رضایتمندی نسبی از خدمات حوزه سلامت در این دو مقوله، حاصل شود.
وی ادامه داد: البته نباید متعصبانه به این طرح بنگریم و همچنین سوءنگری درباره این طرح نداشته باشیم. در کنار همه تلاشهای صورت گرفته، چالشهایی پیش روی این طرح وجود دارد که اگر فضای مناسبی برای منتقدان فراهم شود میتوان نقطههای کور را به چالش کشید و پایداری این طرح بزرگ را استمرار بخشید.
قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز گفت: قطعا بحث خودمراقبتی، مشارکت اجتماعی، صنعتی کردن بیمارستانها و کاهش مصرف داروی داخلی موجب صیانت از این طرح میشود.
خدادادی با بیان اینکه یکی از حوزه مهم در سلامت، حوزه تشخیص است، افزود: کارشناسان و فعالان حوزه تشخیص و آزمایشگاهی به تعبیری دیدهبانان سلامت مردم هستند.
حجتالاسلام والمسلمین عادلینژاد، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علومپزشکی جندیشاپور اهواز نیز در این مراسم اظهار کرد: وقتی حرف از شخصیتهای بزرگ چون حکیم جرجانی میشود، انسان به روزهای مجد و بزرگی تمدن ایران اسلامی و روزهایی که نام ایران و ایرانی بر تارک جهان میدرخشید.
وی افزود: وقتی نام شخصیتهای بزرگ به گوش میرسد، همه ما را به این سمت جهت میدهد که باید امروز نیز برای ایران عزیزمان و انقلابی که با خون شهیدان آبیاری شد، مجد و بزرگی را دوباره هدیه کنیم. یکی از مولفههای تأثیرگذار در یک جامعه، علم است و اگر علم و دانش به عنوان محوریترین و کلیدیترین عنصر جامعه شناخته شود، قطعا آن جامعه به سمت دانشزایی پیش خواهد رفت.
مسئول نهاد نمایندگنی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز گفت: اگر دنیا مقابل ایران ایستاده به این دلیل است که همه میدانیم که این کارها برای جلوگیری از پیشرفت ایران و تبدیل شدن آن به یک الگو در منطقه و دنیاست. بنابراین لازم است علم و دانش را بومی کنیم و شما جامعه دانشگاهی و علمی یکی از رسالتهای بزرگی که بر عهده دارید این است که ایران عزیز را به سمت استقلال و عدم وابستگی در همه حوزهها سوق دهید.
عادلی نژاد اظهار کرد: درمان یک چرخه به هم پیوسته است و از لحظهای که بیمار علایم بیماری را در خود میبیند و احساس میکند باید به پزشک مراجعه کند شروع میشود و تا ورود به بخشهای مختلف درمان و در نهایت تا پوشیدن لباس عافیت و سلامتی ادامه دارد و در این چرخه فعالان حوزه آزمایشگاهی و تشخیص میتوانند بسیار تأثیرگذار باشند.
وی گفت: محوریترین و کلیدیترین بخش چرخه درمان، تشخیص است که اگر تشخیص درستی از بیماری صورت بگیرد بیشک درمان سرعت مییابد.
در پایان این مراسم اساتید بازنشسته علوم آزمایشگاهی، فعالان این حوزه و دانشجویان نمونه حوزه آزمایشگاهی خوزستان تقدیر شدند.