تجلیل از فعالان آزمایشگاهی خوزستان

دکتر علی خدادادی در این مراسم که امروز (۹ اردیبهشت ماه) برگزار شد، با اشاره به مقام سیداسماعیل جرجانی و نامگذاری روز آزمایشگاه به منظور تجلیل از این استاد ارزشمند، اظهار کرد: این استاد بزرگ در دو مقوله توانست خدمات ارزنده​ای به جامعه پزشکی عرضه دارد. یکی از این خدمات، کتاب ارزشمند “ذخیره خوارزمشاهی” است که شامل نزدیک به ۷۵۰ هزار اصطلاح و واژه پزشکی است و دوم اینکه این استاد اولین کسی بود که به پارسی‌نویسی در این حوزه روی آورد.

وی ادامه داد: یکی از این خدمات، کتاب ارزشمند “ذخیره خوارزمشاهی” است که شامل نزدیک به ۷۵۰ هزار اصطلاح و واژه پزشکی است و دوم اینکه این استاد اولین کسی بود که به پارسی‌نویسی در این حوزه روی آورد.

قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی جندی​شاپور اهواز افزود: طرح تحول نظام سلامت یکی از دستاوردهای دولت تدبیر و امید است که توانسته نقطه عطفی در نظام جمهوری اسلامی ایجاد کند و موجب شده شرایط عادلانهای در حوزه سلامت و درمان فراهم شود.

وی گفت: البته خدمات گذشتگان را نباید نادیده گرفت به خصوص در مقوله مهار و کنترل بیماری​های واگیردار ولی اکنون با توجه با این که تابلوی بیماری​ها تغییر کرده، بنا به ابلاغ سیاست​های کلی نظام سلامت از سوی مقام معظم رهبری و حمایت مجلس شورای اسلامی، طرح تحول نظام سلامت به اجر درآمده است.

خدادادی اظهار کرد: در این طرح دو شاخص مهم عدالت در سلامت یعنی بهره​مندی از خدمات و حفاظت مالی مدنظر قرار گرفته و موجب شده که امروز رضایتمندی نسبی از خدمات حوزه سلامت در این دو مقوله، حاصل شود.

وی ادامه داد: البته نباید متعصبانه به این طرح بنگریم و همچنین سوءنگری درباره این طرح نداشته باشیم. در کنار همه تلاش​های صورت گرفته، چالش​هایی پیش روی این طرح وجود دارد که اگر فضای مناسبی برای منتقدان فراهم شود می​توان نقطه​های کور را به چالش کشید و پایداری این طرح بزرگ را استمرار بخشید.

قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی جندی​شاپور اهواز گفت: قطعا بحث خودمراقبتی، مشارکت اجتماعی، صنعتی کردن بیمارستان​ها و کاهش مصرف داروی داخلی موجب صیانت از این طرح می​شود.

خدادادی با بیان این‌که یکی از حوزه مهم در سلامت، حوزه تشخیص است، افزود: کارشناسان و فعالان حوزه تشخیص و آزمایشگاهی به تعبیری دیده​بانان سلامت مردم هستند.

حجت​الاسلام والمسلمین عادلی​نژاد، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم​پزشکی جندی​شاپور اهواز نیز در این مراسم اظهار کرد: وقتی حرف از شخصیت​های بزرگ چون حکیم جرجانی می​شود، انسان به روزهای مجد و بزرگی تمدن ایران اسلامی و روزهایی که نام ایران و ایرانی بر تارک جهان می​درخشید.

وی افزود: وقتی نام شخصیت​های بزرگ به گوش می​رسد، همه ما را به این سمت جهت می​دهد که باید امروز نیز برای ایران عزیزمان و انقلابی که با خون شهیدان آبیاری شد، مجد و بزرگی را دوباره هدیه کنیم. یکی از مولفه​های تأثیرگذار در یک جامعه، علم است و اگر علم و دانش به عنوان محوری​ترین و کلیدی​ترین عنصر جامعه شناخته شود، قطعا آن جامعه به سمت دانش​زایی پیش خواهد رفت.

مسئول نهاد نمایندگنی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی جندی​شاپور اهواز گفت: اگر دنیا مقابل ایران ایستاده به این دلیل است که همه می​دانیم که این کارها برای جلوگیری از پیشرفت ایران و تبدیل شدن آن به یک الگو در منطقه و دنیاست. بنابراین لازم است علم و دانش را بومی کنیم و شما جامعه دانشگاهی و علمی یکی از رسالت​های بزرگی که بر عهده دارید این است که ایران عزیز را به سمت استقلال و عدم وابستگی در همه حوزه​ها سوق دهید.

عادلی ​نژاد اظهار کرد: درمان یک چرخه به هم پیوسته است و از لحظه​ای که بیمار علایم بیماری را در خود می​بیند و احساس می​کند باید به پزشک مراجعه کند شروع می​شود و تا ورود به بخش​های مختلف درمان و در نهایت تا پوشیدن لباس عافیت و سلامتی ادامه دارد و در این چرخه فعالان حوزه آزمایشگاهی و تشخیص می​توانند بسیار تأثیرگذار باشند.

وی گفت: محوری​ترین و کلیدی​ترین بخش چرخه درمان، تشخیص است که اگر تشخیص درستی از بیماری صورت بگیرد بی​شک درمان سرعت می​یابد.

در پایان این مراسم اساتید بازنشسته علوم آزمایشگاهی‏، فعالان این حوزه و دانشجویان نمونه حوزه آزمایشگاهی خوزستان تقدیر شدند.

https://hoorkhabar.ir/569002کپی شد!
88
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.