لاهجان زاده :هورالعظیم می تواند دوباره به شرایط مطلوب برسد
احمدرضا لاهیجان زاده در نشست کارگروه حفاظت از تالابها و سواحل خوزستان که امروز (هشتم اردیبهشت ماه) در حاشیه بازدید استاندار از تالاب هورالعظیم برگزار شد؛ اظهار کرد: اجرای طرح گردشگری که برای تالاب هورالعظیم تدوین شده بود، موجب شد تا فقط در ایام نوروز شاهد حضور گردشگران بسیاری در این تالاب و به ویژه در جزیره هورالعظیم باشیم.
وی بیان کرد: تالاب هورالعظیم از ارزشهای بسیاری برخوردار است؛ این تالاب ۱۱۸ هزار هکتار مساحت دارد که بین ایران و عراق مشترک است و یک سوم آن در ایران قرار گرفته است. همچنین باید توجه داشت که از سال ۲۰۰۰ بیشتر تالابهای عراق خشک شده و تنها تالابی که باقی مانده است، هورالعظیم است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به ارزش اکولوژیک تالاب هورالعظیم بیان کرد: این تالاب زیستگاه بسیاری از جانوران است و از تنوع زیستی خوبی برخوردار است.
لاهیجانزاده با اشاره به عوامل تهدیدزا در تالاب هورالعظیم گفت: عدم تامین حق آبه تالاب به ویژه در ۱۰ سال اخیر و برداشت بی رویه آب از آن، موجب وارد آمدن آسیبهای بسیاری به تالاب شده است.
وی ادامه داد: خشکسالی نیز از جمله عواملی بوده که تالاب را در چند سال اخیر تهدید کرده است، همچنین مشکل ریزگردها و بیابانی شدن منطقه بسیار جدی است به طوری که به مناطق بالادست نیز در حال پیشروی است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان توضیح داد: استفاده از سموم در برخی نقاط برای صید آبزیان نیز به تالاب هورالعظیم آسیب رسانده و ایجاد جاده و تخلیه پسماندها نیز از دیگر عوامل آسیب رسان به تالاب هورالعظیم بوده است.
وی ادامه داد: اکنون وضعیت تالاب نسبت به قبل بهتر شده و دیگر شاهد تخلیه پسماندها در هورالعظیم نیستیم. همچنین برای جاده هایی که احداث شده، کالورت نصب شده است و برنامه ریزی هایی صورت گرفته است که امیدوار کننده هستند.
لاهیجانزاده ادامه داد: با توجه به ظرفیتهای تالاب و پتانسیل موجود آن می توانیم تالاب را در بازه زمانی سه تا ۵ سال به شرایط مطلوب برسانیم.
وی خاطرنشان کرد: ورودیهایی که به حوضچه یک و دو داریم از کرخه منشعب شده اند و چند دهه است که لایروبی نشده اند. لایروبی این ورودیها موجب می شود که آبرسانی بهتر شود. همچنین لازم است طرحی برای ساماندهی داخلی تالاب تعریف شود تا تالاب شرایط خودش را دوباره به دست آورد.