معاون شهردار تهران در اهواز: شهرداری ها به دنبال تفکر و اندیشه نو هستند

حجت الاسلام میثم امرودی معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در سی و یکمین نشست معاونان اجتماعی و فرهنگی شهرداریهای کلانشهرها و مراکز استانها که امروز (سوم اردیبهشت ماه) در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: مهمترین هدف در برگزاری این اجلاسها استفاده از ابتکارات شهرداریها در حوزههای مختلف اجتماعی و فرهنگی، هنری، زیباسازی، مبارزه با آسیبهای اجتماعی و سایر موضوعات مورد نیاز شهروندان است.

وی ادامه داد: به دنبال مطرح شدن ایده ها و طرحهای جدید در این اجلاسها، کارشناسان شهرداریها برای استفاده از این ایده ها به استانهای مختلف سفر خواهند کرد که این نیز یکی از ویژگیهای برگزاری این گونه نشسته است. به طور نمونه بیش از ۶۰ هزار نفر از کارشناسان و معاونان و اعضای شوراهای شهر کشور برای استفاده از ابتکارات شهرداری تهران به این شهر سفر کرده و کارهای تهران را رصد کردند.

معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران افزود: شهرداریها در دوره ای مسئول خدمات شهری از جمله نظافت، آبیاری فضای سبز، رفت و روب و غیره بوده است و برای این کار نیز بهترین سیستم و تکنولوژیها و تجهیزات به کار گرفته می شد و در حوزه عمرانی نیز اقدامات بسیار خوبی در شهرها انجام می شد که شهرداری تهران افتخار دارد در کارهایی که در حوزه مهندسی انجام می دهد هم از نیروی داخلی استفاده کرده و هم اقدامات تأثیرگذاری بوده اند، از جمله این اقدامات پل طبیعت است که به عنوان پنجمین شاهکار در دنیا به شمار می رود. همچنین شهرداریها در یک مقطع نیز در حوزه خدماتی و پسماند، به مرحله ای از بلوغ رسیده اند.

امرودی افزود: ما باید خود کشور را اداره کنیم و هیچ کشوری نخواهد آمد پل، جاده و کارخانه در کشورمان بسازد. در این مقطع، شهرداریها با ورود به عرصه پل سازی، کانال سازی و راه سازی و بوستان سازی، به بلوغ دیگری در عرصه فعالیتهای خود دست یافتند.

وی ادامه داد: شهرداریها در مرحله سوم در حوزه مسائل اجتماعی نیز به خوبی ورود کردند. مسائل اجتماعی شامل آسیبهای اجتماعی، همچون اعتیاد و حاشیه نشینی است که متأسفانه با توسعه شهرها این آسیبها هم پیچیده تر شده است. زمانی گدایی را تکدی گری می گفتند اما اکنون تکدی گری اشکال مختلف پیدا کرده بنابراین با متغیرهای متنوعی در حوزه اجتماعی مواجه هستیم.

معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران اظهار کرد: در مرحله چهارم سیر بلوغ شهرداریها این موضوع احساس شد که رویه ها و نگرشها باید تغییر کند. اگر تا دیروز پل می ساختیم و یک پیوست فرهنگی اجتماعی برای آن قرار می دادیم، امروز نگرش به این صورت است که برای یک برنامه اجتماعی و فرهنگی باید پیوست عمرانی تعریف کرد.

امرودی گفت: مسیری که شهرداری های کشور در سی سال و اندی طی کرده اند، اروپا در ۲۰۰ سال طی نکرده است؛ این که شهرداری به عنوان یک سازمان خدماتی به یک نهاد اجتماعی تبدیل شده است. از آنجا که انسان مخاطب شهرداری است، امروزه شهرداریها به دنبال تکنولوژی و استفاده از تجهیزات نیستند بلکه به دنبال تفکر و اندیشه نو هستند.

وی با اشاره به برگزاری اجلاس دو روزه معاونان اجتماعی و فرهنگی شهرداری کلانشهرها و مراکز استانها در اهواز گفت: این اجلاس فرصتی است تا ابتکارات حوزه شهرداریها را با هم مرور کنیم. در این اجلاس آیین نامه هایی نیز به تصویب می رسد و نوعی وحدت رویه در کار شهرداریها در حوزه اجتماعی فرهنگی ایجاد می شود.

معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران اظهار کرد: در اهواز به عنوان میزبان این اجلاس مظاهر و ویژگیها و همچنین آسیبهایی وجود دارد که برگزاری این نشست موجب می شود هم با این ویژگیها آشنا شویم و هم راهکارها برای رفع آسیبهای اجتماعی ارائه شود.

امرودی افزود: در این اجلاس، ۶ کارگروه تخصصی تشکیل می شود که کارگروه سلامت یکی از این کارگروهها است. درست است که شهرداریها نسبت به سلامت جسمی مردم مسئولیتی ندارند ولی نسبت به سلامت روحی شهروندان مسئول هستند لذا در این زمینه باید برنامه ها، طرحها و ایدهها در کنار راهکارهای عملی در این کارگروه ارائه شود.

وی ادامه داد: کارگروه ورزش یکی دیگر از کارگروههای اجلاس است که در این کارگروه موضوعات برای توسعه ورزش همگانی، ورزش محلات، و تفریحات ورزشی ارائه می شود و لازم است طرحهایی برای توسعه ورزشهای ارزان و سالم نیز مطرح شود.

معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران عنوان کرد: با توجه به این که عامل تحول نیمی از جمعیت، خانمها هستند؛ کارگروه امور بانوان نیز در این اجلاس تشکیل شده است. عمده امکاناتی که در سطح شهر فراهم شده، مردانه است لذا لازم است در تجهیز فضاها، ستهای ورزشی ویژه خانمها، احداث پارک بانوان و فراهم کردن سایر شرایط برنامه ریزی کرد.

وی ادامه داد: کارگروه آموزشهای شهروندی نیز دیگر کارگروه اجلاس است. معتقدیم هر کاری که یک قدم ما را به خدا نزدیک کند، کار فرهنگی است و اگر ما را یک قدم از خدا دور کند یک اقدام ضدفرهنگی محسوب می شود. در کنار همه این اقدامات باید ببینیم که آیا برآیند کارهای ما تأثیرات فرهنگی را افزایش می دهد یا خیر.

امرودی گفت: امروزه وضعیت اعتیاد بسیار زجرآور است؛ بنابراین کارگروه آسیبهای اجتماعی به منظور بررسی طرحها و ایده ها در رفع این وضعیت و همچنین برطرف کردن آسیبهای اجتماعی در شهرها، در اجلاس معاونان اجتماعی و فرهنگی شهرداریها تشکیل شده است.

https://hoorkhabar.ir/568596کپی شد!
81
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.