خبیر: مشارکت مردم در توسعه شهرها تاثیرگذار است

فرج الله خبیر معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان در سی و یکمین نشست معاونان اجتماعی و فرهنگی شهرداریهای کلانشهرهای کشور و مراکز استانها که امروز (سوم اردیبهشت ماه) در اهواز آغاز به کار کرد، اظهار کرد: معاونتهای اجتماعی و فرهنگی رسالتهای عمده ای دارند؛ رشد روزافزون شهرها به خصوص پدیده حاشیه نشینی که همه شهرها با آن روبرو هستند، شرایطی را رقم زده که می طلبد معاونان فرهنگی شهرداریها بیش از پیش به موضوعات فرهنگی و اجتماعی توجه داشته باشند.

وی افزود: شهر بدون مردم هیچ مفهومی نخواهد داشت بنابراین حوزه فعالیتها باید متوجه مردم باشد و لازم است در کلانشهرها و مراکز استانها این توجهات بیش از گذشته صورت گیرد.

معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان اظهار کرد: متأسفانه نتوانسته ایم مدیریت یکپارچه شهری را در شهرهای خود محقق سازیم. مدیریت یکپارچه شهری حوزه وظایف و محدوده عمل هر حوزه را کاملا مشخص می کند اما تا زمان تحقق آن نیاز است هم افزایی و هماهنگی خوبی بین شهرها برقرار شود.

خبیر گفت: اقدامات عمرانی، شامل ساخت بناها و فراهم آوردن تسهیلات زندگی خوب در جهت رضایتمندی شهروندان است ولی بی شک اگر به حوزه فرهنگی اجتماعی توجه نکنیم، بیراهه رفته ایم. مهمترین موضوع در این میان؟، فرهنگ شهروندی است که باید توجه لازم و ویژه به آن داشت و همچنین باید شرایطی در شهرها ایجاد شود که همه احساس کنند در آرامش زندگی می کنند. متأسفانه در شهرها این آرامش احساس نمی شود و شاید ارتقای مشارکت مردم در امور و مسائل اجتماعی راه حل این موضوع باشد.

وی ادامه داد: معاونتهای فرهنگی و اجتماعی شهرداریها باید نسبت به اقشار مختلف مردم آگاهی بخشی داشته و مشارکت آنها را در امور مرتبط جلب کنند. مشارکت مردم هم در توسعه شهرها و هم احساس آرامش تأثیرگذار خواهد بود.

معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان اظهار کرد: برای جلب مشارکت مردم باید ابزار کار را فراهم و شرایط لازم را ایجاد کرد تا مردم خود علاقمند شوند در امور شهری مشارکت کنند. آگاهی بخشیدن به مردم و بالا بردن سطح دانش عمومی و ارتقای فرهنگ شهروندی بسیار ضرورت دارد؛ این گونه همه احساس می کنند آنچه که به عنوان شهر با آن سروکار دارند، محیطی است که باید به آن مانند خانه خود توجه کنند.

خبیر افزود: بخش مهمی از کار ما فراهم کردن منابع لازم برای اداره شهر بوده، به نحوی که از حوزه های دیگر غافل شده ایم؛ لذا اگر در حوزه ارتقای مشارکت مردم و فرهنگ شهروندی تلاش نکنیم، قطعا با ناهنجاریهایی در این زمینه مواجه می شویم.

وی اظهار کرد: اگر جهت گیریها درست باشد و ساختارها به نحوی طراحی شود که شرایط زندگی خوب را برای شهروندان ایجاد کنیم، همین امر ما را در برنامه ریزی و اجرای تمامی امور یاری کند.

https://hoorkhabar.ir/568594کپی شد!
57
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.