سامانه “راسف” به منظور نظارت بر تولید غذا در خوزستان راه اندازی شد

دکتر بهزاد شریف مخمل‌زاده معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اظهارکرد: این سامانه برای نخستین بار در کشور طراحی شده و تمامی سازمان‌ها و نهادهای مرتبط در تولید مواد غذایی را موظف می‌کند تا اطلاعات مربوط به تولیدات خود را در این سامانه وارد کرده و چالش‌هایی که موجب به خطر انداختن امنیت مواد غذایی و سلامت محصول می‌شود را مورد پیگیری قرار دهند.

وی ادامه داد: در حوزه تولید مواد غذایی، از زمانی که غذا در مزرعه به عنوان یک فرآورده کشاورزی تولید می‌شود تا زمانی که به عنوان ماده اولیه وارد چرخه تولید و پردازش شده غذایی شده و در زنجیره پخش در دست مردم قرار می‌گیرد، تعداد بسیاری از واحدهای بخش خصوصی و افراد مختلف جامعه در این فرآیند تولید نقش دارند، همچنین سازمان‌های متعددی در زمینه نظارت بر تولید تاثیرگذارند. بنابراین راه‌اندازی سامانه راسف به منظور انجام واکنش سریع در برار بحران‌های غذایی و همچنین انجام اقدامات پیشگیرانه در این موضوع بسیار حائز اهمیت است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان این‌که همزمان با هفته سلامت از “سامانه راسف” رونمایی می‌شود، گفت: در واقع هدف از راه‌اندازی سامانه راسف، ایجاد همگرایی بیشتر میان تمام سازمان‌ها و ارگان‌های مرتبط با امر تولید غذا است و امیدوار هستیم امسال با توجه به شعار ” ایمنی غذا از مزرعه تا سفره”، تمرکز و همگرایی در میان این سازمان محقق شود. انتخاب شعار امسال در زمینه ایمنی غذا، این نوید را به ما می‌دهد که توجه و تمرکز کارها بر روی تولید مواد غذایی سالم بیش از پیش معطوف شود.

شریف مخمل‌زاده اظهارکرد: اولین مدل این سامانه در اروپا و ویژه کشورهای اتحادیه اروپا راه‌اندازی و به کار گرفته شد و اکنون نیز با توجه به ویژگی‌های آن، به صورت آزمایشی در استان خوزستان راه‌اندازی خواهد شد و در صورت حصول نتیجه مطلوب از کارآیی آن، در سطح کشور به کار گرفته می‌شود.

وی اظهار کرد: جلوگیری از ورود مواد غذایی ناسالم و انجام واکنش سریع در برابر بحران‌های غذایی، هدفی است که در این اقدام دنبال می‌کنیم.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز درباره اهمیت استفاده از غذای سالم گفت: یک فرد بالغ در طول زندگی خود چندین تن ماده غذایی استفاده می‌کند که این ماده غذایی باید از دو بعد میزان ارزش تغذیه‌ای و ورود آلاینده‌ها به همراه مصرف غذا، مورد بررسی قرار بگیرد.

وی افزود: پیش از این، وزارت بهداشت و درمان در حوزه غذا و دارو عمدتا بیشترین موضوع نظارتی را در تولید فرآورده‌های فراوری شده داشت و بر آنچه که در کارخانه به عنوان محصول با پروانه ساخت تولید می‌شد نظارت می‌کرد اما بر اساس تکلیف برنامه پنجم توسعه، از سال گذشته شرح و وظایف وزارت بهداشت گستره بیشتری پیدا کرد و در بحث سلامت فرآورده‌های کشاورزی نیز وارد شد و پایش سلامت فرآورده‌های کشاورزی را نیز بر عهده گرفت

https://hoorkhabar.ir/568523کپی شد!
65
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.