مقتدایی: جامعه دینی باید یافته‌های خود را به روز کند

عبدالحسن مقتدایی در این نشست که عصر روز گذشته برگزار شد، ضمن ابراز خرسندی از تشکیل این جلسه قرآنی در آغاز ماه مبارک رجب و همزمان با میلاد امام محمدباقر(ع) اظهار کرد: جلسه‌ای که ادب و متانت و آرامش بر آن حاکم است، قطعاً ریشه در ارتباط با قرآن دارد؛ چرا که ما در جلسات متعددی حضور پیدا می‌کنیم که مباحث و تصمیم‌های مهمی در آن مطرح می‌شود؛ اما مایل هستیم که جلسه زود تمام شود ولی این جلسه‌ چنین نیست؛ فضایی معنوی و برخاسته از دغدغه‌هایی جهت تعالی انسان‌ها است و این قابل تقدیر است.

وی با قدردانی از سعی و تلاش قرآنیان استان خوزستان برای حرکت به سمت ایجاد یک تشکل سازمان‌یافته، منسجم و با نام و نشان مشخص گفت: اگر یک نهاد یا مجموعه رسمی و غیررسمی در طول تاریخ اثرگذار بوده است، دلیلش آن است که نام و نشان مشخص داشته است. به لطف خداوند برای بخش رسمی همین که یک مجموعه‌ای ثبت می‌شود و فعالیت آن کاملاً رسمی و توأم با مسئولیت‌پذیری انجام می‌شود و دوستان با این باور که تشکل می‌تواند تأثیرگذار باشد، گرد هم می‌آیند، اقدامی مطلوب است.

استاندار خوزستان خاطرنشان کرد: اولین وظیفه‌ای که شخصیت‌های تأثیرگذار برای استمرار اعتقادات خود و تأثیر بیشتر و برآیند مؤثرتر دارند، این است که به سمت نهادسازی بروند و در کنار آن انسجام در قالب یک تشکل کار کنند.

مقتدایی تأکید کرد: هنر ما باید این باشد که بتوانیم افکار مثبت و سالم و تجربیات خود را در فرصتی که به دست آمده با گردآوری افراد همفکر و حرکت به صورت سازمان یافته، به جامعه منتقل کنیم. در این حرکت خرد جمعی و مشورت وجود دارد و بهترین تصمیم‌ها در ‌آن گرفته می‌شود.

وی با بیان اینکه حرکت به صورت یک تشکل موفق‌تر است، اظهار کرد: این موفقیت در تشکلی که مدیریت آن به دور از هوای نفس و همراه با ملاحظه احترام و افراد پیشکسوت انتخاب می‌شود، بیشتر است و کارسازتر نیز خواهد بود.

استاندار خوزستان ادامه داد: جامعه‌ای که خدا در آن محور قرار می‌گیرد، پاکی و صداقت بر آن حکمفرما می‌شود و از افرادی که برای شکل‌گیری این جامعه تلاش کردند و در این راه وقت صرف کردند، باید تقدیر کرد.

مقتدایی با تخصیص ۵۰ میلیون تومان به منظور توسعه فعالیت جامعه قرآنی استان، گفت: پس از ثبت جامعه قرآنی تا اینجا ظاهر قضیه سر و سامان گرفته است؛ در ادامه باید از این پوسته گذر کنیم و محتوای مورد انتظار را بررسی کنیم.

وی با تأکید بر اینکه افراد فعال قرآنی پس از ادای دین نسبت به نعمتی که خداوند به آنها ارزانی داشته، باید وارد عرصه خدمت به مردم شوند، تصریح کرد: خدمت به مردم باید بر اساس اصول لایتغیر دین و با توجه به شرایط محیطی انجام شود. فردی که می‌خواهد وارد تفسیر شود باید به اقتضای شرایط روز این کار را انجام دهد و از باورها، تفاسیر و یافته‌های کهنه فاصله بگیرد.

استاندار خوزستان خطاب به جامعه قرآنی گفت: به لحاظ ارتباطی که با قرآن دارید مسیرتان مشخص است اما جامعه دینی قطعاً باید باورها و یافته‌های خود را به روز کند که از جامعه فاصله نگیرد. از آنجا که محور جامعه ثبت‌شده، قرآن است، جامعه شما منسجم است، ولی چرا جامعه قرآنی نتوانسته ارتباط لازم را با جامعه بیرون حفظ کند؟ چرا فعالیت‌های قرآنی در ادارات ضعیف شده است؟ آیا ما هنوز بر شیوه‌های گذشته اصرار داریم؟

مقتدایی ادامه داد: باید برای شرایط جدید نسخه بپیچیم. باید این سؤال را از خود بپرسیم برای اینکه ارتباط ما با جامعه قطع نشود چه باید بکنیم؟ هیأت مدیره‌ای که انتخاب شده‌اند همه اهل پژوهش هستند، الان باید به سراغ راه‌های ایجاد ارتباط با جامعه بروند.

وی با تأکید بر اینکه باید بدانیم ذائقه جامعه چیست، به بیان مثال‌هایی در نحوه انتقال مفاهیم قرآن مطابق ذائقه جامعه پرداخت و عنوان کرد: می‌توان توصیه‌های مدیریتی، تربیتی و … را از قرآن را استخراج کرد. ما تولیدات شما را می‌خریم؛ اما تولیداتی که در کنار مجموعه‌های آموزش و پرورش در زمینه موضوعاتی همچون شناخت ذائقه دانش‌آموزان ابتدایی و یا در خصوص موضوعاتی همچون نحوه آرامش بخشیدن به جامعه و موضوعات فرهنگی خاص استان خوزستان انجام شود.

مقتدایی افزود: پس از انسجام و ایجاد تشکل، یکی از کارهایی که باید انجام شود این است که ذائقه جامعه را در نظر بگیریم. نباید بر برداشت‌ها و یافته‌های خود اصرار بورزیم. به جز اصول، همه چیز قابل تغییر است چنانکه تمام افتخار شیعه برخورداری از فقهی پویا است.

استاندار خوزستان با تأکید بر اینکه برای جلوگیری از تعارض، تولیدات شما باید بر اساس ذائقه نسل جدید با حفظ اصول لایتغیر باشد، گفت: ادارات و سازمان‌ها می‌توانند سفارشات خود را به جامعه قرآنی عرضه کنند تا محتوایی تخصصی مطابق ذائقه در اختیار بگذارد.

وی اظهار کرد: تشکیل جامعه قرآنی فرصتی است که خود را بسازید، کار بگیرید، به گونه‌ای که خود انتشارات داشته باشید و در سال آثاری به چاپ برسانید. البته کاری که تخصصی و نه بر اساس سلیقه باشد. برخی امور مغز و محتوای خوبی دارند اما نحوه ارائه آن با ذائقه جامعه مطابق نیست؛ چرا که به کار گرفتن سلیقه موجب می‌شود بخشی از جامعه مخاطب ما قرار بگیرد. پس باید این اصول پسندیده با شکل و شمایلی که مطابق ذائقه جامعه باشد ارائه شود.

جلیل بیت‌مشعل، سرپرست معاونت فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی خوزستان نیز در این نشست با اشاره به نگاه ویژه استاندار خوزستان به جامعه قرآنی که موجب این گردهمایی شده است، گفت: در تاریخ استان خوزستان برای اولین بار جامعه قرآنی به صورت مستقیم با عالی‌ترین مقام دولتی تشکیل جلسه داده‌اند.

وی در ادامه از حمایت‌ها و پیگیری‌های رئیس مشاوران استاندار خوزستان تقدیر کرد و گفت: ۲۵ تیر سال ۹۳ نخستین نشست جامعه قرآنی استان با استاندار برگزار شد که با بازخوردهای خوبی در سطح استان و کشور روبرو بوده است.

بیت‌مشعل با اشاره به اقدامات صورت گرفته به منظور تشکیل جامعه قرآنی خوزستان پس از دیدار نخست با استاندار گفت: اکنون و پس از ثبت این جامعه قرآنی توقعات از استان بالاتر رفته است.

سرپرست معاونت فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی خوزستان با بیان اینکه انتخابات هیأت مدیره و بازرسان جامعه قرآنی استان خوزستان ۱۱ فروردین امسال برگزار شد، گفت: به منظور برگزاری این انتخابات ۲۰۰ فعال قرآنی فراخوان شده‌اند که از این میان ۷۸ نفر اعلام آمادگی برای شرکت در انتخابات را داشتند و در نهایت ۳۶ نامزد به منظور برگزاری انتخابات مشخص شد که در نتیجه آن ۷ عضو اصلی از پیشکسوتان، داوران، اساتید و بزرگان علم قرائت قرآن در مجمع انتخاب شدند.

وی ادامه داد: جامعه قرآنی استان خوزستان هم‌اکنون در سازمان(NGO) به ثبت رسمی رسیده است.

بیت‌مشعل در ادامه به معرفی فعالیت‌ها و افتخارات منتخبان جامعه قرآنی خوزستان از جمله مهدی دغاغله، فاضل عبیات، سیف‌الله معلمی، سید کریم موسوی، قاسم مقدمی، منصور کریمی و شجاع زبیدات پرداخت و در پایان بر انتقال دغدغه‌های استاندار خوزستان به هیئت مدیره جامعه قرآنی استان تاکید کرد.

همچنین مهدی دغاغله، رئیس هیات‌مدیره جامعه قرآنی خوزستان در این نشست با اشاره به روایت رسول اکرم(ص) مبنی بر «اِذَا الْتَبَسَتْ عَلَیْکُمُ الفِتَنُ کَقِطَعِ اللَّیْلِ الْمُظْلِمِ فَعَلَیْکُمْ بِالْقُرآنِ» اظهار کرد: قرآن در صورت بروز خیلی از بحران‌ها و فتنه‌ها پناهگاه عالی و مهمی است؛ تمسک به قرآن و اهل‌بیت(ع) تنها راه نجات است.

وی با ابراز خرسندی از پیشتیبانی استاندار خوزستان از فعالیت‌های فرهنگی و قرآنی و تقدیر از اهتمام خبرگزاری ایکنای خوزستان و به ویژه معاون فرهنگی جهاددانشگاهی استان خوزستان در پیگیری تشکیل جامعه قرآنی تصریح کرد: احساس می‌کنیم در رابطه با قرآن کریم و فعالیت‌های قرآنی همه ما اعم از دستگاه‌ها و افراد کوتاهی کرده‌ایم و شاید دلیل این امر آن باشد که تا حدودی اخلاص عمل ما پایین آمده باشد.

دغاغله با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی فعالیت‌های فرهنگی وسیعی انجام شد و بسیاری از بودجه‌ها متوجه این امر بود، با اشاره به پیشینه درخشان فعالیت‌های قرآنی در مصر و مقایسه ‌آن با پیشرفت قابل توجه فعالیت‌های قرآنی در جامعه اسلامی در سه دهه اخیر اظهار کرد: این پیشرفت قابل توجه قاریان ایرانی با قاریان مصری نشان می‌دهد حرکت قرآنی صورت گرفته حرکت بزرگی بوده است. به گونه‌ای که قرائت قاریان ما در حال حاضر از لحاظ کیفی و تخصصی همپای قاریان مصری پیش می‌رود.

این پیشکسوت قرآنی با تصریح به اینکه بحث عمومی کردن مفاهیم قرآن موضوعی است که به آن توجه نشده است، افزود: توجه به قهرمان‌پروری دیگر کافی است. گرچه مطلوب است و بازتاب تبلیغی خوبی دارد؛ اما اینکه فرهنگ قرآنی در جامعه اعمال شود، قرآنی فکر کنیم و بازتاب این فعالیت‌ها را در جامعه ببینیم اکنون باید مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: باید این سؤال را از خود بپرسیم که عملاً در رابطه با قرآن، غیر از تربیت نیروی متخصص، برای خود مردم و آشنایی عموم مردم با مفاهیم و قرآن چقدر تلاش کرده‌ایم؟

دغاغله در پایان تأکید کرد: باید بر انتشار فرهنگ قرآن تمرکز کنیم و پژوهش‌هایی انجام دهیم که بتوانیم مردم را با قرآن آشنا کنیم.

در ادامه سیف‌الله معلمی، عضو هیئت مدیره جامعه قرآنی استان خوزستان و مدرس دانشگاه شهید چمران اهواز ابراز امیدواری کرد چنین جلساتی بدون نتیجه نماند.

وی با بیان اینکه براساس عنایات مقام معظم رهبری به قرآن کریم، مبنی براینکه «خداوندا ما را با قرآن مانوس گردان و با قرآن بمیران و با قرآن محشور بگردان»، گفت: با این بیانات مسیر راه برای همه ما مشخص شده است.

معلمی ادامه داد: همه خطاها، بزهکاری‌ها و مشکلات جوانان در اثر نبود انس با قرآن کریم است و با انس به قرآن کریم جامعه از مشکلات مصون خواهد ماند. قرائت و تلاوت قرآن کریم مقدمه فهم و عمل به آن است و انتظار می‌رود سازمان‌های دولتی پشتوانه قوی برای مراکز قرآنی باشند.

عضو هیأت مدیره جامعه قرآنی استان با تأکید بر اقدام خبرگزاری قرآنی مبنی بر تشکیل جامعه قرآنی خوزستان گفت: تشکیل این جامعه از ابتدا باید توسط این خبرگزاری صورت می‌گرفت که بحمدالله این موقعیت به وجود آمد.

در این نشست همچنین کلیپی از روند برگزاری انتخابات جامعه قرآنی استان خوزستان و دیدار نورزوی فعالان قرآنی به میزبانی خبرگزاری ایکنای خوزستان پخش شد. در پایان نیز از پایگاه اینترنتی واطلاع رسانی جامعه قرآنی استان خوزستان رونمایی شد که به زودی فعالیت خود را در فضای مجازی آغاز خواهد کرد.

https://hoorkhabar.ir/568468کپی شد!
31
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.