استاندار تاکید کرد: لزوم لحاظ کردن تمام بخش ها در تفاهم نامه کاهش مصرف سوخت
عبدالحسن مقتدایی در نشست بهینه سازی مصرف سوخت که امروز ۳۰ فروردین ماه در محل استانداری برگزار شد، اظهار کرد: این تفاهم نامه بین وزارت کشور و وزارت نفت منعقد شده است در حالی که بسیاری از بخشهای دیگر از جمله صنایع مصرف کننده، مردم و سازمان محیط زیست باید در این تفاهم نامه دخیل باشند.
وی افزود: به عنوان مثال ماهانه ۹ هزار خودروی عراقی به خوزستان تردد میکنند که این خودروها علاوه بر استفاده از سوخت استان با ترددهای مکرر، جادههای ما را دچار فرسودگی کردهاند و هیچ استانی با چنین پدیدهای مواجه نیست.
مقتدایی تصریح کرد: بهینهسازی و کاهش مصرف سوخت اهداف حاکم بر تفاهمنامه بوده که این اهداف بیشتر در راستای تحقق نتایج اقتصادی حاصل از این تفاهمنامه است. اگر تمام ذینفعان در تفاهم نامه پیش بینی میشدند، قطعا کار در طول این سال ها بهتر پیش می رفت.
استاندار خوزستان با بیان اینکه عمدتا منافع دولت و کاهش هزینه ها در ورای این تفاهم نامه گنجانده شده است، خاطرنشان کرد: همه میدانیم در طول سالهای اخیر به هر نفر مبلغ ۴۲ هزار تومان بابت هزینه حامل انرژی و سوخت پرداخت شده است و مردم خود را از این طریق با فراز و فرود تعرفه حامل های انرژی تطبیق دادهاند.
مقتدایی گفت: خوزستان دارای ذخایر نفت و گاز بسیار زیادی است اما در عین حال میزان مصرف و هدررفت بالایی در بخش مصرف انرژی دارد که خوشبختانه میزان مصرف انرژی طی چند سال اخیر مقداری کاهش یافته به طوری که ما عملکرد مصرف در سال گذشته نسبت به سال ۹۲ بهتر بوده است.
وی افزود: برای تحقق کاهش و بهینهسازی مصرف سوخت ابتدا باید از دستگاههایی شروع کرد که اقدامی در جهت کاهش مصرف سوخت خود انجام ندادهاند.
مقتدایی گفت: با توجه به اینکه ۹۵ درصد مصرف گاز استان به صنایع اختصاص دارد. باید ابتدا سراغ مجموعههای پرمصرف رفت تا مصرف خود را مقداری بهینه سازی و کمتر کنند و سپس وضعیت مجموعههایی با مصارف کمتر را مورد بررسی و توجه قرار داد.
وی بیان کرد: ما آمادگی کامل اجرای این تفاهم نامه را در خوزستان داریم و با برگزاری جلسات مداوم در این خصوص در جهت کاهش و بهینه سازی مصرف سوخت اقدام خواهیم کرد.
همچنین احمد سیاحی معاون عمرانی استاندار خوزستان در این نشست اظهار کرد: ۲۵ فروردینماه سال گذشته تفاهم نامهای بین وزارت کشور و وزارت نفت منعقد شد که هدف این تفاهم نامه کاهش مصرف انرژی تا ۵۰ درصد بود.
وی افزود: خوزستان جزو اولین استان هایی بود که برنامه کاهش مصرف انرژی را تدوین کرده و در جهت کاهش مصرف بر اساس برنامه ریزیهای صورت گرفته گام برداشته است.
سیاحی تصریح کرد: کاهش مصرف انرژی در تمام مقوله ها موضوعی حساس است که این موضوع جزو تکالیف قانونی به شمار میرود.
معاون عمرانی استاندار خوزستان بیان کرد: از آنجایی که خوزستان، استانی صنعتی است و میزان مصرف انرژی در صنایع آن بنابر آمار، بالا است با برنامه ریزی، مصرف انرژی را کاهش و بهینه خواهیم کرد.