تا توافق نهایی مسیردشواری درپیش داریم/اختصاص ۷۹۵میلیارد به ۱۸ طرح
رئیس جمهور ۷۹۵ میلیارد تومان برای اجرای ۱۸ طرح در گیلان در نظر گرفته شده که تکمیل راه آهن قزوین- رشت و اتصال آن به انزلی و آستارا یکی از مهمترین این طرح ها است.
دکتر روحانی ظهر پنجشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن اعلام مصوبات سفر استانی خود به سوالات خبرنگاران در زمینه های مختلف پاسخ داد.
وی ضمن قدردانی از مردم گیلان در ورزشگاه عضدی اظهار داشت: حضور پرشور مردم در مسیر استقبال از فرودگاه تا ورزشگاه نشان از حمایت مردم از خادمان خودشان را دارد.
رئیس جمهور افزود: مردم می دانند که با ارتباط نزدیک دولت و ملت، همدلی و همزبانی و همکاری بیشتر پدید آمده و از این طریق می توانیم به اهداف مورد نظر دست یابیم.
وی در ادامه ضمن عذرخواهی به دلیل عدم حضور در شهرستان های این استان گفت: علی رغم اینکه نتوانستم در شهرستان ها حضور داشته باشم ولی توسط وزرا یا معاونان از مشکلات و مسائل مردم این شهرها اطلاع پیدا کرده و با مطالعه گزارش تفصیل این مشکلات، به آنها رسیدگی خواهد شد.
روحانی درباره مصوبات سفر خود به گیلان اظهار داشت: ۷۹۵ میلیارد تومان برای اجرای ۱۸ طرح در گیلان در نظر گرفته شده که تکمیل راه آهن قزوین- رشت و اتصال آن به انزلی و آستارا یکی از مهمترین این طرح ها است.
وی افزود: طرح اولیه که اتصال این راه آهن به انزلی است به دلیل کوتاهی مسیر زودتر انجام می شود و اتصال آن به آستارا نیز تا پایان سال ۹۵ در دستور کار دولت قرار گرفته است.
رئیس جمهور همچنین درباره تکمیل ۱۱ کیلومتر باقیمانده از آزاد راه قزوین-رشت بیان کرد: اگرچه تکمیل این ۱۱ کیلومتر پرهزینه است و به اعتباری بین ۹۰۰ تا ۱۰۰۰ میلیارد تومان نیاز دارد ولی این طرح نیز یکی از اولویت های دولت در استان گیلان است که اجرایی خواهد شد.
روحانی همچنین با اشاره به بندر کاسپین و اهمیت آن برای رونق اقتصادی در گیلان و کشور افزود: در طرح بندر کاسپین ۲۲ اسکله در نظر گرفته شده که تا سال آینده ۴ اسکله از آن به بهره برداری خواهد رسید و با بهره برداری از این اسکله ها تحول بزرگی در اقتصاد منطقه و استان به وجود خواهد آمد.
وی در ادامه درخصوص مشکلات کشاورزی استان بیان کرد: در زمینه کشاورزی بحث نوغان داری و همچنین بهزراعی باغات چای و تسطیح اراضی کشاورزی وجود دارد که با تدابیری که در این زمینه اندیشیده شده در هر ۳ زمینه به حل مشکلات خواهیم پرداخت.
وی با اشاره به نداشتن توجیه اقتصادی استفاده از زمین های کوچک زراعی افزود: اقداماتی انجام شده تا با تبدیل زمین های کوچک زراعی به مجموعه های کشاورزی، تحول بزرگی در زمینه کشاورزی استان اتفاق بیفتد ودر همین راستا، دولت خود را مکلف به یکپارچه سازی سالانه ۱۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی در استان کرده است.
روحانی همچنین به استفاده بهینه از آب برای مصارف کشاورزی و عمومی اشاره کرد و گفت: آب بندها، سدها و سدهای لاستیکی مختلف باید ایجاد شود تا در زمینه استفاده از آب به وضعیت مطلوب تری در استان برسیم.
وی با اشاره به بحث گردشگری و پتانسیل موجود در استان گیلان در این زمینه بیان کرد: استان گیلان با داشتن جاذبه های زیاد برای گردشگران داخلی و خارجی ظرفیت بالایی برای تبدیل به قطب گردشگری کشور دارد که متاسفانه نبود امکانات لازم برای این منظور رسیدن به این نقطه را برای استان گیلان با مشکل روبه رو کرده است.
رییس جمهور افزود: در تصمیم گیری هایی که در این باره انجام شده دولت در نظر دارد تا تسهیلات مناسبی را برای سرمایه گذارانی که در طرح های گردشگری سرمایه گذاری می کنند فراهم آورد و حتی صندوق توسعه نیز می تواند در این زمینه ورود کند زیرا رونق گردشگری در استان گیلان به رونق اقتصادی این استان کمک می کند.
روحانی همچنین به حفظ میراث فرهنگی و ساختمان های قدیمی موجود در شهر رشت اشاره کرد و گفت: استفاده از این ساختمان ها و حفظ و احیای آنها می تواند ظرفیتی برای فرهنگ این استان به شمار آید.
رئیس جمهور مسئله محیط زیست را یکی از مسائل مهم گیلان برشمرد و ادامه داد: حراست از جنگل ها و تالاب انزلی و همچنین بهبود وضعیت فاضلاب ها و زباله در استان گیلان کمک شایانی به مساله محیط زیست در این استان می کند.
وی با اشاره به استفاده از ظرفیت سازمان های مردم نهاد در حفظ و حراست از محیط زیست اعلام کرد: این سازمان ها می توانند با خدماتی که ارائه می دهند در کنار فعالیت های دولت به حفظ محیط زیست در استان گیلان کمک کنند.
وی همچنین به طرح های نیمه تمام صنعتی، صنایع کوچک و بنگاه های اقتصادی در این استان اشاره کرد و گفت: طرح های نیمه تمام صنعتی فراوان و صنایع و بنگاه های اقتصادی زیادی در سطح استان وجود دارد که احتیاج به سرمایه در گردش دارد که برنامه دولت برای ساماندهی به آنها استفاده از ظرفیت بانک ها در زمینه تامین سرمایه در گردش و تکمیل این طرح های نیمه تمام است.
وی تاکید کرد: مواردی که در این سفر به مردم گیلان وعده داده شده در سال ۹۴ و ۹۵ اجرایی و عملیاتی می شود و اگر نیاز به زمان بیشتری برای تکمیل این طرح ها وجود داشته باشد به مردم اعلام می کنیم.
رئیسجمهور در ادامه سخنانش در پاسخ به خبرنگاری پیرامون برنامه دولت در صورت شکست مذاکرات هستهای، اظهار داشت: در حال حاضر نمیخواهیم راجع به اینکه توافق نشود بحث کنیم. پیش از این نیز بیان کردم که ما تنها نیازمند به توافق نیستیم چراکه این توافق چیزی است که همه به آن نیاز دارند.
وی با تاکید بر اینکه ۱+۵ بیش از ایران به توافق نهایی نیاز دارد، گفت: ما همواره اعلام کردیم که در بحث هستهای یک اتهام واهی و بیاساس به ایران نسبت دادند و مهمترین هدف ما در این توافق این بود که به دنیا اعلام کنیم اتهامات و فضاسازیهایی که علیه جمهوری اسلامی ایران انجام میدهند، واهی است. امروز دنیا اعتراف میکند مردم ایران همانند همه ملتها حق دارند از فناوری صلح آمیز هستهای استفاده کنند. قطعاً توافق نهایی فضا برای تعامل ایران و همه دنیا و از جمله ۱+۵ آمادهتر خواهد کرد.
روحانی با بیان اینکه مذاکرات ایران و ۱+۵ پیچیده است و ساده نیست، تاکید کرد: اراده و تصمیم ایران این است که در مذاکرات تا رسیدن به توافق نهایی به صورت جدی راه خود را ادامه دهیم؛ به واقع کاری که تا امروز پیش رفته بسیار اهمیت داشته است و در بخش بزرگی از مسائل با طرفهای مذاکرهکننده به تفاهم رسیدیم.
وی ادامه داد: درحال حاضر براساس همان متن بیانیه مشترک، چارچوب توافق نهایی و پارامترهایی که مورد نیاز بوده مورد تفاهم قرار گرفته است ولی تا توافق نهایی مسیر و راه دشواری پیش رو داریم. برای توافق نهایی ۲ ماه زمان پیش داریم، بحث باید تکمیل و نوشته شود و ریزهکاری های زیادی دارد.
رئیسجمهور تاکید کرد: اگر ارادهای که کشورهای ۱+۵ تاکنون از خود نشان دادند، به همین صورت ادامه داشته باشد، در همین فرصت باقیمانده شدنی است که به تفاهم برسیم.
حجتالاسلام روحانی اظهار داشت: حتی اگر به توافق نرسیم سازمان تحریم به نحو گذشته نمیتواند ادامه یابد و طرف مقابل هم به این نتیجه رسیده است، توافق نکردن به نفع کسی نیست و امیدواریم همه اطراف ماجرا با ارادهای که از خود نشان دادهاند به کار خود ادامه دهند.