بسته خبری شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب

آخرین اخبار شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب

پیشرفت ۸۰ درصدی پروژه ملی ساخت نخستین توربین گازی ۴ مگاواتی در کشور

به گزارش هورنیوز و به نقل از روابط عمومی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، مهندس نصرت اله سلیمانی با بیان این که این پروژه پژوهشی که با مدیریت اداره پژوهش وفن اوری  ومدیریت تولید وبا حمایت مدیر محترم مناطق نفتخیز جنوب در حال انجام است ، شامل بومی سازی دانش فنی و ساخت نخستین توربین گازی با توان ۴۵۰۰ هزار اسب بخار است توضیح داد: با تکمیل این پروژه و تولید انبوه آن در درون مملکت تحول شگرفی در خودکفایی ساخت تجهیزات راهبردی صنعت نفت ایجاد خواهد شد.

وی با اشاره به اهمیت توربین های گازی احتراقی به عنوان یک کالای استراتژیکی در صنعت نفت اظهار داشت: پروژه بومی سازی توربین های گازی برای تمام مجموعه وزارت نفت اعم از شرکت های بهره برداری نفت و گاز، پالایش وپخش و تاسیسات انتقال گاز مفید خواهد بود.

وی گفت: برای ساخت توربین گازی که از تجهیزات ضروری و پیچیده صنعت نفت است، راه طولانی طی شد؛ به گونه که از حدود ۱۰ سال قبل ابتدا با طراحی و ساخت قطعات مهم توربین، اکنون به توانمندی ساخت مجموعه کامل توربین دست یافته ایم.

مجری پروژه ساخت ماشین آلات فرایندی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب اظهار داشت: برای تامین نیازهای صنعت نفت و تجهیزات پیچیده آن مانند توربین های گازی ظرفیت های خوبی در کشور ایجاد شده و امضای قرارداد ساخت نخستین توربین گازی ۴ مگاواتی نمونه بارز آن است.

وی افزود: این قرارداد شامل دو بخش ساخت و راه اندازی و استند آزمایش عملکردتوربین  است و در قالب آن شرکت توربین ماشین خاورمیانه به عنوان مجری پژوهشی  وشرکت دانش پایه(پیمانکار )طرف قرارداد  متعهد گردیده است، توربین گازی مورد نظر را به صورت یک بسته کامل و در مدت زمان ٢۴ ماه و در قالب  تدوین دانش فنی و  بومی سازی  به شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب تحویل نماید.

وی گفت: با توجه به این که این پروژه اولین بار اجرا می شد راهبری آن به اداره پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب واگذار گردید

مهندس سلیمانی ادامه داد: در این پروژه در علاوه بر مجری، یک کارگروه ۵ نفره به عنوان ناظر و یک کارگروه ۱۰ نفره برای اجرا فعالیت دارند که از نخبگان و متخصصان توربین تشکیل شده اند.

مجری پروژه ساخت ماشین آلات فرایندی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با بیان اینکه پروژه ساخت توربین گازی ۴ مگاواتی دارای ۱۱ مرحله است اظهارداشت: تا کنون این مراحل حدود ۸۰ درصد پییشرفت داشته اند و امیدواراست که بحول وقوه الهی تا اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۴ به طور ۱۰۰ درصد تکمیل و تست های میدانی آغاز شود.

وی گفت: با توجه به این که برای نخستین بار است که از صفر تا ۱۰۰ توربین در کشور ساخته می شود جلسات متعددی با سازنده داشته ایم تا با همکاری دانشگاه صنعتی شریف به عنوان قطب علمی پروژه، زمینه  ایجاد برند ملی برای این توربین فراهم شود.

مهندس سلیمانی گفت: این توربین مدل ارتقا یافته توربین سولارسنتار ۴۰۰۲  است که از نظر مواد مورد استفاده در توربین، جریانات ورودی و خروجی، سیستم های خنک کننده، روکش کاری و شکل هندسی تغییرات اساسی و ویژگی های متفاوتی نسبت به نمونه مشابه خارجی دارد.

وی خاطر نشان کرد: هم اکنون در گستره عملیاتی مناطق شرکت ملی نفتخیز جنوب حدود ۷۰ دستگاه  ودر سطح وزارت نفت بیش از یک صد وبیست دستگاه از این نوع توربین وجود دارد که با  بومی سازی آن گام بلندی در رفع تامین این توربین برداشته خواهد شد.

مجری پروژه ساخت ماشین آلات فرایندی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب یادآور شد: همگام با ساخت توربین، طراحی،احداث و راه اندازی تست استند عملکرد توربین نیز انجام می شود.

وی در باره بومی سازی توربین گفت: توربین ها عمدتاً در صنعت نفت محرک کمپرسورهای فرآیندی گازی و تلمبه های انتقال نفت  وژنراتور های برق می باشند که دست یابی به دانش ارتقاء توربین و در نتیجه افزایش توان، فناوری و دانش ساخت توربین با توان های مختلف در کشور امکان پذیر میگردد.

مهندس سلیمانی به مزایای پروژه بوم سازی توربین اشاره کرد و گفت: با ساخت داخلی تجهیزات موردنیاز علاوه بر قطع وابستگی به خارج، زمینه تدوین دانش فنی سایر تجهیزات فرآیندی صنعت نفت مانند پمپ و کمپرسور محقق خواهد شد.

وی کارآفرینی، ایجاد فرصت های شغلی، جلوگیری از خروج ارز و تامین به موقع توربین های مورد نیاز را از دیگر مزایای این پروژه برشمرد.

آیین تقدیر از نیروهای مدیریت خدمات مارون برگزار شد

به گزارش هورنیوز و به نقل از روابط عمومی شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون ، مدیر خدمات این شرکت با اشاره به کارآمد بودن همه نیروهای انسانی مدیریت خدمات مارون گفت : آراستگی و جلوه هر سازمان، فراهم بودن تسهیلات رفاهی کارکنان و همچنین پاکیزکی محیط کار که در اصل محیط زندگی هر فرد در ساعات اداری به حساب می آید، مستلزم همت نیروهای مدیریت خدمات است و خوشبختانه شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون از این حیث کامل و بدون نقص عمل کرده است.

شهرام نیازی زاده افزود: تولید و فرایند آن بصورت مستقیم تحت تاثیر عملکرد مدیریت خدمات در کلیه جنبه ها از جمله ترابری، مخابرات، خدمات اداری و اجتماعی و بهسازی اماکن و تاسیسات است، بنابراین کلیه کارکنان این مدیریت را می توان از نیروی تاثیرگذار در خط مقدم تولید دانست.

گفتنی است در پایان این مراسم از سه کارگر نمونه مدیریت خدمات شرکت مارون تقدیر بعمل آمد.

اجرای ٨ پروژه تخصصی زمین شناسی در مناطق نفتخیز جنوب

معاون مدیر فنی – زمین شناسی گسترشی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با بیان این مطلب، گفت: این پروژه ها شامل مطالعه پتروگرافی، محیط رسوبی، تغییرات رخساره و الکتروفاسیس مخزن آسماری میدان کوپال است که هم اکنون با پیشرفت ٧٠ درصد منطبق با برنامه در حال اجراست.

فرخ ناصری کریموند مطالعه چینه شناسی سکانسی، بیواستراتیگرافی و رسوب شناسی  مخازن آسماری میدان رامشیر و مخزن بنگستان میدان منصوری را به ترتیب با پیشرفت ٩٠ درصد و ٨۶  از دیگر پروژه های اجرایی برشمرد که هریک نسبت به برنامه پیش بینی شده ٢ درصد جلوتر است.

وی مطالعات ژئو مکانیکی مخزن بنگستان میدان نفتی منصوری – شکافت هیدرولیکی با پیشرفت ٨ درصد و مخزن آسماری میدان کوپال – پایداری دیواره چاه با پیشرفت ٣٠ درصد را از دیگر پروژه ها در بخش تخصصی زمین شناسی عنوان کرد که اجرای آنها به ترتیب منطبق با برنامه و جلوافتادگی  ٢ درصدی در قیاس با برنامه مراحل اجرایی را طی می کنند.

ناصری کریموند افزود: مطالعه رسوب آسفالتن مخزن بنگستان میدان منصوری با استفاده از مدل سازی سیستمهای نفتی با پیشرفت ١٩ درصد، مدل سازی سه بعدی سیستمهای نفتی میدانهای مارون و کوپال با پیشرفت ۵٣ درصد و بررسی علل مچالگی لوله های جداری با پیشرفت ٩٢ درصد از مجموعه پروژه های در دست اجراست.

شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در گستره ای به وسعت حدود  ۴٠٠ هزار کیلومتر مربع در استان خوزستان و بخشهایی از استانهای کهگیلویه و بویر احمد، فارس، بوشهر و ایلام،  راهبری افزون بر ۴٠ میدان نفتی را برعهده دارد.

افزایش ۴۴ درصدی ساخت و بومی سازی قطعات در نفت و گاز مارون

به گزارش هورنیوز و به نقل از روابط عمومی شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون ، مهندس سید عبدا… موسوی در این باره گفت: در سال ۹۳ ، ۸۳۵۴ قطعه برای بخشهای مختلف شرکت ساخته شد که نسبت به تعداد ۵۸۰۰ عددی سال ۹۲ افزایشی ۴۴ درصدی را تجربه کرده است.

 وی افزود: از مهمترین قطعات ساخته شده می توان به توربینهای گازی،  سیستمهای کنترل ماشین آلات دوار، انتقال دهنده های فشار و اختلاف فشار ، سنسورهای اندازه گیری دما برای محفظه احتراق، اتاقک فیلتراسیون هوای ورودی، شیر اندازه گیری سوخت توربین های گازی و انواع نشت بندها اشاره کرد.

مهندس موسوی ساخت و توسعه تجهیزات ابزار دقیق را نیز از این مقوله مستثنی ندانست و گفت: کارت الکترونیکی سیستم آنتی سرچ  کمپرسور، کارت فلاشر ۲۴ ولت DC ، زمان سنج سیستم کنترل کمپرسور، تابلوی کنترل فیلترهای پساب، ماژول های لرزش سنج،کارت الکتریکی انتقال دهنده فشار وستینگ هوس و غیره را میتوان از عمده تجهیزات ابزار دقیقی دانست که بصورت کاملا بومی ساخته شده اند.

مدیر عامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون با اشاره به هزینه ساخت این قطعات افزود: در سال ۹۲ برای ساخت ۵۸۰۰ قطعه بیش از ۱۲ میلیارد و در سال ۹۳ برای ساخت ۸۳۵۴ قطعه حدود ۲۵ میلیارد ریال هزینه شده است .

 

https://hoorkhabar.ir/568084کپی شد!
136
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.