دکتر صفایی : ایجاد اشتغال و صیانت از اشتغال موجود از برنامه های مهم ما در سال ۹۴ خواهد بود

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان خوزستان با بیان عملکرد خود در سال ۹۳ به تشریح برنامه های سال ۹۴ پرداخت.

دکتر هوشمند صفایی گفت: خوزستان از جمله استان​هایی است که در زمینه انجام فعالیت‌های جمعی در قالب تعاونی نسبت به سایر استان​ها موفق عمل کرده است و خوزستان از لحاظ کمی و کیفی در حوزه تعاون کشور اول است.

این مقام مسئول عنوان کرد:​ در حال حاضر بسیاری از فعالیت​های اقتصادی استان از جمله آبزی​پروری، صید و صیادی و کشاورزی به صورت تعاونی انجام می​شود و این موضوع نشان می​دهد که زمینه کار در بخش تشکل​های تعاونی در خوزستان زیاد است.

صفایی گفت: برای پر رنگ​تر کردن نقش تعاونی​ها در فعالیت​های اقتصادی از ابتدای امسال کلیه تعاونی​های راکد و نیمه فعال آسیب​شناسی شدند که نتایج این آسیب​شناسی نشان داد شرایط نا مناسب اقتصادی موجب غیر فعال شدن برخی از این تعاونی​ها شده است.

مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی خوزستان ادامه داد: با نگاهی به شهرک​های صنعتی استان در می‌یابیم که بسیاری از واحدهای غیر فعال این شهرک​ها به دلیل کمبود نقدینگی و نبود سرمایه در گردش از چرخه تولید خارج شده​اند.

اجرای طرح تحول تعاونی‌ها در ۷ گام

وی با بیان اینکه طرح تحول تعاونی‌ها در دستور کار این اداره کل قرار دارد، افزود: در قالب این طرح ​برای تحول و پر رنگ کردن فعالیت‌های اقتصادی تعاونی​ها، ۷ گام تعیین شده است و در گام آخر باید به نقطه​ای برسیم که تعاون به یک برند تبدیل شود.

صفایی بیان کرد: بر اساس طرح تحول تعاونی​ها، در ابتدا با شناسایی تعاونی​های نیمه فعال و راکد به سمت حمایت و فعال سازی مجدد این تعاونی​ها حرکت می​کنیم.

سهم ۲۰ درصدی تعاون در اشتغال و ۱۵ درصدی در صادرات خوزستان

مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی خوزستان با بیان این‌که بخش تعاون می​تواند بخش زیادی از اشتغال استان را تامین کند، خاطرنشان کرد: تعاونی ها علاوه بر تامین اشتغال می​توانند در توسعه استان نقش موثری داشته باشد و بر اساس شاخص​های اعلام شده از سوی سازمان​های مختلف، در حال حاضر ۲۰ درصد اشتغال و ۱۵ درصد صادرات استان از طریق تعاونی​ها انجام می​گیرد.

وی با اشاره به اینکه بر اساس شاخص‌های تعیین شده در کشور، سهم بخش تعاون در تولید و اشتغال باید به ۲۵ درصد برسد، اظهار کرد: در حال حاضر فعالیت در بخش تعاون به خوبی پیش می​رود، به طوری که سهم  تعاونی​ها در بخش مسکن ۷۰ درصد و در صید و صیادی به ۲۵ درصد می رسد.

تعاون عاملی موثر در تحقق اقتصاد مقاومتی

صفایی با توجه به مطرح شدن سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور بیان کرد:​ با توجه به زیر ساخت​ها و ظرفیت​های اقتصادی موجود می توان خوزستان را به طور پایلوت برای اجرای این طرح پیشنهاد و از طریق بخش تعاون به تحقق اقتصاد مقاومتی کمک کرد.

وی خاطرنشان کرد: در طول چند سال اخیر یکی از دغدغه​های اصلی اشتغال در مجموعه بهداشت و درمان، فارغ التحصیلان بیکار رشته​های پزشکی بوده است که برای ساماندهی این افراد در زمینه تشکل​های تعاونی پزشکان اقدام شده است.

این مقام مسئول تصریح‌کرد: یکی از برنامه​های ما برای سال آینده در بخش تعاون، گسترش، تولید و اشتغال از طریق تعاونی​ها است زیرا ظرفیت​ها، زیر ساخت​ها و نیروی کار فراوانی در استان وجود دارد که از این امکانات می توان در قالب یک الگوی اقتصادی برای توسعه خوزستان بهره برد.

لزوم فراهم کردن زمینه مشارکت مردمی در فعالیت​های اقتصادی

مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی خوزستان با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در اجرای سیاست‌های طرح اقتصاد مقاومتی، گفت: ​در این طرح مسولان باید زمینه مشارکت مردم را در فعالیت​های اقتصادی فراهم کنند. بر اساس اصل ۴۳ قانون اساسی، دولت موظف است امکانات و ابزار کار را در اختیار کسانی بگذارد که با وجود توانایی انجام کار، سرمایه ندارند و در این راستا حمایت از کارآفرینان یکی از راهکاهای بخش تعاون برای تحقق اقتصاد مقاومتی است.

صفایی تصریح کرد: وضعیت اقتصاد کشور فقط از طریق اجرای طرح اقتصاد مقاومتی بهبود می​یابد و  این طرح، یک مدل اقتصادی است که بسیاری از کشورها برای دستیابی به استقلال اقتصادی، آن را دنبال می‌کنند.

وی تصریح کرد:​ ظرفیت​های فراوانی در کشور داریم که با توجه به این ظرفیت‌ها، حتی بدون وجود نفت و گاز نیز می​توانیم در اقتصاد خاورمیانه مقام اول را داشته باشیم.

تشکیل تعاونی های عمران شهری و روستایی در خوزستان

صفایی با بیان این‌که رویکرد اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان در زمینه تحقق اقتصاد مقاومتی، جلب مشارکت مردم و تشکیل تعاونی است، خاطرنشان‌کرد: در سال جاری ۲ تعاونی عمران شهری در شهرستان‌های شوش و هویزه، تشکیل شده که تاسیس این تعاونی ها با  استقبال خوبی همراه بوده است.

وی افزود: تاکنون ۳۰۰ نفر برای عضویت در این تعاونی​ها ثبت نام کردند و پیش بینی می‌‌شود این عدد به ۲ هزار نفر نیز برسد و برنامه ما این است که سال آینده تعاونی​های عمران شهری را در شهرهای دیگر استان تشکیل دهیم.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان با اشاره به مزایای تشکیل تعاونی​های عمران شهری گفت: از مشارکت ​این تعاونی​ها در اجرای پروژه​های شهری استفاده و بر اساس قانون امکانات مورد نیاز این تعاونی​ها از سوی دولت تامین می​شود.

توزیع عادلانه ثروت، هدف تعاونی‌ های عمران شهری

صفایی خاطرنشان‌کرد: به طور کلی از مزایای بسیار خوب تشکیل تعاونی​های عمران شهری برای شهرستان‌ها، توزیع عادلانه ثروت است که این موضوع از طریق تعاونی​ها محقق می‌شود و به تمام مردم می‌رسد.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان بیان کرد: برای اشتغال جوانان روستایی نیز شرکت‌های تعاونی‌های عمران روستایی در روستاهای پر جمعیت تشکیل شده است. به علت نبود اشتغال، تعداد زیادی از مردم این مناطق به شهرها مهاجرت می​کنند. با نگاهی به اوضاع روستاها بعد از انقلاب تاکنون می‌بینیم که امکانات فراوانی برای روستاها ایجاد شده اما در بخش اشتغال عملکرد موفقی دیده نشده است.

وی احیای مشاغل سنتی در مناطق روستایی را از اقدامات مهم دیگر این اداره کل بر شمرد و خاطرنشان کرد: این اقدام به منظور احیای مجدد مشاغل سنتی و روستایی که به مرور زمان از بین رفته​اند، انجام شده است.

صفایی افزود: رویکرد سال آینده ما برای توسعه اشتغال روستاییان، گسترش مشاغل خانگی و کسب و کار کوچک است که درصدد هستیم با اعطای تسهیلات به متقاضیان در جهت ایجاد اشتغال در روستاها گام برداریم.

برنامه ریزی برای ۱۵۰ طرح کسب و کار کوچک

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان بیان کرد:​ در حال حاضر برای ۱۵۰ طرح کسب و کار کوچک در استان برنامه​ریزی شده است که جوانان مناطق روستایی و شهری متقاضی فعالیت در این کسب و کار​ها، از طریق صندوق مهر امام رضا (ع) می​توانند برای شروع فعالیت خود تسهیلات با نر خ بهره ۴ درصد دریافت کنند.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای توسعه اشتغال استان، گفت:  از ابتدای امسال با فعال​سازی مراکز کاریابی، فرصت​های شغلی جدیدی شناسایی شده که این اقدام اشتغال استان را در سال جاری ۴۰ درصد افزایش داده است.

مراکز کاریابی حلقه اتصال بین مردم و دولت

این مقام مسئول افزود: مراکز کاریابی حلقه اتصال بین مردم و دولت هستند که باید احیا می​شدند و معتقدیم باید با بهره​مندی از امکانات موجود و بدون سرمایه​گذاری، اشتغال ایجاد کرد.

صفایی تصریح کرد:​ یکی دیگر از کارهای تاثیرگذار در توسعه اشتغال استان، اجرای ماده ۸۰ قانون برنامه پنجم توسعه بوده است که بر اساس این قانون کارفرمایان باید نیروهای مورد نیاز خود را از مراکز کاریابی تامین کنند. خوشبختانه این کار به خوبی انجام شده است و تعداد زیادی نیرو بر اساس این ماده قانونی و از طریق مراکز کاریابی شاغل شدند.

وی گفت: تعداد شرکت​های حفاری و نفت در خوزستان زیاد است اما این شرکت​ها بسیاری از نیروهای کاری خود را از خارج استان و کشور تامین می​کنند. با توجه به اینکه پروانه فعالیت​های این شرکت​ها توسط اداره کل تعاون صادر می شود این پروانه​ها را مشروط بر اشتغال ۳ نیروی بومی صادر می​کنیم که از این طریق اشتغال فراوانی در استان ایجاد شد.

لزوم نبود نگاه هزینه​ای در توسعه اشتغال

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: نگاه ما برای توسعه اشتغال استان نباید هزینه​ای باشد. شاید بانک​ها پولی برای پرداخت تسهیلات نداشته باشند و به همین دلیل نباید به امید دریافت تسهیلات  بانکی، تولید و اشتغال را متوقف کنیم.

صفایی با اشاره به اعزام نیروی انسانی متخصص به کشور عراق اظهارکرد: به دلیل وجود نیروهای متخصص آماده به کار و مناسب بودن بازار عراق بازار برای کار، تفاهم نامه ای با این کشور منعقد شده است. بر اساس این تفاهم نامه مقرر است تعداد یک هزار نیروی کار متخصص به این کشور اعزام شود که تاکنون ۱۰۰ نفر اعزام شده اند.

وی تصریح کرد: به طور کلی از ابتدای امسال با انجام اقدامات مختلف، ۴۰ هزار فرصت شغلی مطمئن در استان ایجاد شده که این اشتغال در سامانه رصد (سامانه اشتغال کشور) به صورت جامع و دقیق به ثبت رسیده است.

برقراری آرامش و کاهش پرونده های اختلاف در جامعه کارگری و کارفرمایی

مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی خوزستان با اشاره به اهمیت مقوله حفظ ایمنی در جامعه کارگری استان عنوان کرد: دومین استان کارگری کشور هستیم و خوشبختانه آرامش در مراکز کارگری ما حاکم است. در سال‌های گذشته به دلیل صنعتی بودن آمار حوادث ناشی از کار در خوزستان مقداری بالا بود اما با انجام اقداماتی در جهت کاهش  این آمار و تشدید بازرسی ها، این حوادث ۳۵ درصد کاهش یافت.

صفایی تصریح کرد: همچنین تا سال گذشته سالانه ۳۰ هزار پرونده اختلاف و شکایت کارگری و کارفرمایی به شورای حل اختلاف این اداره کل ارجاع داده می‌شد. امسال با راه اندازی شورای سازش در کنار شورای حل اختلاف آمار پرونده های دریافتی به ۲۲ هزار مورد کاهش یافته که این آمار نشان دهنده سازش ۴۰ درصدی دعاوی است.

وی با ارایه تعریفی از روند ایجاد یک شغل تصریح کرد: کسی که بر اساس قرار داد و اصول روابط کارگری و کارفرمایی جایی مشغول کار شود و تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گیرد، فردی شاغل محسوب می‌شود.

این مقام مسئول عنوان کرد: اگر کارفرمایی، بیمه کارگر خود را پرداخت نکند، متخلف است و  این تخلف از چشم بازرس های این اداره کل دور نخواهد ماند.

صفایی با اشاره به اقدامات بخش رفاه اجتماعی در طول امسال خاطرنشان کرد: طرح بیمه سلامت از جمله برنامه های این بخش بوده که در سراسر کشور اجرا شده است و تاکنون ۴۵۰ هزار نفر از مردم خوزستان در این طرح عضو شدند که هزینه پرداختی درمان فرد با بیمه های طرح سلامت در مناطق شهری ۵ درصد و روستایی ۳ درصد است.

مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان در پایان به برنامه های سال ۹۴ اشاره کرد و گفت:

پیگیری و به ثمر نشاندن برنامه های اشتغال زایی؛ اهتمام و توجه بیشتر به مشاغل خرد و کسب و کارهای کوچک و رونق تعاونی ها با توجه به این که مشاغل خرد و کسب و کارهای کوچک به عنوان یک مدل اقتصادی موفق در کشورهای پیشرفته در حال اجرا است؛ و با عنایت به این که سهم تعاون از اقتصاد کشور در چشم انداز بیست ساله باید ۲۵ درصد باشد و در نظر داشتن این که ورود مردم به فعالیت های اقتصادی یکی از راه های مقابله با تحریم ها و تحقق اقتصاد مقاومتی مورد نظر مقام معظم رهبری است لذا رونق بخشی و حمایت تعاونی ها از اولویت های دیگر ما در سال جدید خواهد بود.

همچنین علاوه بر ایجاد اشتغال جدید، حفظ و صیانت از اشتغال موجود؛ توجه بیشتر به بازرسی ها و پیشگیری از حوادث ناشی از کار به وسیله انجام بازرسی توسط بازرسان کار؛ و تقویت مراکز مشاوره شغلی و مراکز کاریابی، از دیگر برنامه های این اداره در سال ۹۴ است

https://hoorkhabar.ir/566805کپی شد!
82
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.