مهندسی مثبت انتخابات! (علی عبدالخانی)
مهندسی کردن انتخابات بمعنای جهت بخشیدن نسبی به نتایج حاصله است که در اغلب موارد عملی مذموم بشمار میرود.اما نوعی دیگر از این روش وجود دارد که راقم نام آن را مهندسی مثبت قرار داده ومصداق آن را در آخرین انتخابات اتاق اهواز میتوان یافت.
مهندسی مثبت به این معناست که عده ای باگرایشهای مختلف وایده های متفاوت حول یک محور یاهدفی مشخص گردهم می آیندوبه اصطلاح ائتلافی راتشکیل میدهند.
بطور طبیعی سهم تاثیر گذاری وقدرت جذب رای وحتی امکانات مادی وتدارکاتی و حضور فیزیکی و…میان افراد این قبیل مجموعه ها متفاوت خواهدبودکه این امر دربسیاری ازموارد نتایج بدست آمده را تحت تاثیر نسبی خود قرار میدهد.
حال اگر چنین شاکله ناهمگون ونامتساوی از جهت تاثیرگذاری تحت عنوانی مشخص بنام گروه هم پیمان یاائتلاف وارد عرصه ای بنام انتخابات بشوند وبتوانندوپس ازمدتی تلاش نتایجی نزدیک به هم دیگر کسب نمایند،مطمئناانتخابات به طریقه ای عقلانی یامثبت مهندسی شده که عکس این امر نیز صادق است.
نتایج انتخابات اتاق اهواز نشان میدهد که یک لایه عقلانی وبرخوردار از تعهداخلاقی، برغم ریسک بالای این شیوه اما درتحقق آن تلاش نموده وبه مفهوم انتخابات وائتلاف بعدی اخلاقی وفراشخصی بخشیده اند.
از انچه گفته شدبدنبال یک نتیجه قابل تعمیم به سایر انتخاباتهای پیش رو هستیم وآن اینکه اگر اراده ای وجود داشته باشدمیتوان چنین نسخه ای از اخلاق محوری درون ائتلافی رابه انتخاباتهای آتی تسری بخشید.
این تنها یک بخش از خصوصیات ویژه انتخابات اتاق اهوازاست که از دیدیک ناظرمستقیم مورد ارزیابی قرار گرفت.قطعا زوایای مشتمل بر نقاط قوت وضعف این انتخابات در قالبهای مختلف نقدی-تطبیقی تهیه وتقدیم خواهد شد.این سخن ادامه دارد