پارلمان ورزش خوزستان , تبلور اراده جمعی برای انجام کارهای ناشدنی (بیژن ربیعی)
اوایل سال ۹۳ درشورای ورزش استان خوزستان , عبدالحسن مقتدایی استاندار خوزستان مثل همیشه , طرح ابتکاری جدیدی رو کرد و آن خبر از تشکیل نهاد ” پارلمان ورزش خوزستان ” بود.
برای خیلی ها درهمان ابتدا این سووال پیش آمد که شورای کنونی ورزش خوزستان وظیفه اش چیست ؟ و اساسا چه ارتباطی می تواند با این نهاد داشته باشد.؟
اما فارغ از دستورالعمل های همیشگی این نوع طرح ها که دارای مقدمه واهداف مختص بخود است , این سووال برای خیلی ها مطرح است که دکترمقتدایی اساسا با اجرا ی این طرح های ابتکاری درپی چه هدف کلانی است ؟! تااینکه در اولین نشست پارلمان ورزش دراهواز همه پاسخ خود را ازکلام نخست مقتدایی گرفتند و آن “….. این پارلمان برای پاسخ به نیازلطیف , منطقی ونهفته مردم خوزستان تشکیل شده است …..”
استاندار خوزستان دردومین نشست این پارلمان که روزگذشته درسالن شهید هاشمی استانداری خوزستان برگزارشد , افزود: این پارلمان درپی احقاق حقوق تخصصی مردم خوزستان است .
استاندار خوزستان صرفا درپی پاسخ به همین نیازصرفا ورزشی جوانان خوزستانی نیست . او با اجرای طرح های متعدد اقتصادی ازجمله راه اندازی بندرتجاری شادگان و درآینده نزدیک بندرهندیجان , ساماندهی پایانه صادراتی چزابه , توسعه فعالیت پایانه صادراتی شلمچه , تصویب و ابلاغ بخشنامه خرید کالا و خدمات از داخل استان , اجرای پرشتاب طرح کشاورزی ۵۵۰ هزارهکتاری معروف به طرح مقام معظم رهبری , تاسیس کارخانه پتروشیمی درمسجدسلیمان و طرح های دردست اقدام زیادی درحوزه گردشگری درسطح شهرستانها و بسیاری ازطرح های دیگر, درواقع به دنبال پاسخ به نیاز لطیف مردم خوزستان برای درمان درد کهنه بیکاری فرزندان , رونق کسب وکار درمنطقه و تثبیت جعیت درمرزها برای تامین امنیت است . به قول مقتدایی , تثبت جمعیت مرزها به مراتب اقتدار امنیتی بیشتری نسبت ازاستقرارادوات زرهی بدست می دهد.
او دراین راستا به کلیه دستگاههای دولتی ابلاغ کرده است که می بایست خرید های کالا و خدمات خود را ازداخل استان انجام دهند . همچنین ازبخش های خصوصی و مردم خوزستان درخواست کرده است که همت و غیرت بخرج دهند خرید های مصرفی و سرمایه ای خود را ازداخل بخرند .
مقتدایی خطاب مردم خوزستان اظهارداشته است : ” اگر طالب اشتغال فرزندان خود هستید، اگر علاقمندید که ازدواج فرزندانتان سامان گیرد و نیز شاهد بزهکاری درشهرو محله خود نباشیم ، غیرت بخرج دهید ،همت کنید محصولات تولید داخل استان را خریداری نمایید.
او درپی زنده کردن حس تعلق خاطر و غرور مثبت درمردم نسبت به خود , خانواده و سرزمین شان است تا دریابند که همه باید با نفس خود به کالبد خسته این سرزمین بدمند تا آوازه و شهره قدیمی خود را بازیابد .
احساس تعلق خاطرکردن به خانواده، فامیل، فرهنگ ایرانى، مذهب اسلام یا گروههاى همسال هدفمند، مىتواند احساس ارزشمند بودن و هدفدار بودن را در فرزندان ما ایجاد کند، عزت نفس را در آنها رشد دهد و باعث شود حس مسئولیت پذیرى و خودآگاهى در آنان تقویت گردد.
به قول شولتز تئوریستن سوئدی ” فقدان تعلق خاطر، انسان را در عمیقترین معنای آن بیخانمان میکند.”
به نظر میرسد آنچه در تمامی اعصار نیاز مبرم آدمیست، بازگرداندن احساس صمیمیت و تعلق به مکانها و تبدیل آنها به زمینهای پر معنا برای انسان و زندگی است.”
** اهداف پنهان تاسیس پارلمان ورزش :
مفهومی که ازپارلمان ورزش مستفاد می گردد با پارلمان های قانون گذاری متفاوت است. پارلمان های قانون گذاری قدرتش را مستقیماً از مردم می گیرند. به عنوان مثال در کشور ما نمایندگان مجلس در انتخابات دوره ای که هر چهار سال برگزار می شود , انتخاب می شوند اما پارلمان ورزش خوزستان نهادی مشتکل از نمایندگان شوراهای ورزش شهرستانها ست که ریاست آن برعهده فرمانداران است .
دکترمقتدایی نیک می داند که بهترین وسیله برای تضمین پاسخ به مطالبات و درخواست های منطقی مردم خوزستان درزمینه ورزش و استیفای حقوق به حق آنان از مرکزنشینان , تشکیل همین پارلمان است .
استاندارخوزستان دردومین نشست پارلمان ورزش که روزگذشته درسالن شهید هاشمی استانداری خوزستان برگزارشد گفت : “پارلمان ورزش درپی احقاق حقوق تخصصی مردم است” .
وی افزود: هدف ما این است که بدانیم سهم ما در ورزش کشور چقدر است که باید مدعی باشیم. چرا که مدال هایی که کسب شده است، سهمی در ورزش کشور دارند و ما باید بدانیم سهم ما در شبکه های ورزشی کشور با توجه به این که باعث رونق و افتخار ورزش کشور هستیم، چقدر است.
استاندار خوزستان خاطر نشان کرد: آیا فقط زمانی که گردوخاکی در بازی لیگ برتر به وجود آمد شبکه ورزشی باید با مسوولان ورزشی صحبت کند؟ در حالی که یک بار طی این یک سال و نیمی که من استاندار استان و به عنوان ورزشی ترین استاندار تاریخ کشور بوده ام، یک بار هیچ کدام از این شبکه ها نیامده اند بپرسند شما در این استان چه کاره هستید و می خواهید چه کار کنید ولی همین شبکه ها وقتشان را صرف یک آقایی می کنند که با مشت به شکم یک خبرنگار زده است؛ پول یک ملت باید صرف این شوخی شود یا صرف یک نکته تربیتی؟
وی بیان کرد: در هر صورت ما باید بدانیم سهم ما در ورزش از این همه مدالی که کسب می کنیم کجاست. به یک تیمی که بازی آن معادل بازی ملی است و مقابل یک تیم خارجی در اینجا بازی می کند و در حقیقت نماینده یک مملکت است، به جای آنکه به آن کمک کنند تا مشکلش حل شود، آن را تضعیف می کنند.
مقتدایی گفت: این پارلمان دفاع از حقوق تخصصی مردم استان است که با کامل تر شدن و رفع نواقص آن دیگر قطعا هر کسی در کشور نمی تواند بگوید من به میل خودم تصمیم می گیرم و حرف ها باید کارشناسانه و روی اصول باشد. به هر حال وقتی یک مجموعه کارشناسی شده به وجود آید کسی نمی تواند راحت برخورد کند. ما مشکلات را می دانیم و باید بگویم طی این جلسات باید از پنج قطبی که به نمایندگی از آن ها صحبت خواهد شد، پنج موضوع مطرح شود تا خوراک کار ما و دیگران در شورای برنامه ریزی باشد. همچنین اگر یک درصد بند “ب” سابق نیز تصویب شود، یک پشتوانه مالی بسیار خوب است.
آری این پارلمان یعنی نمایش اراده یک جمع شامل اعضای شوراهای ورزش ۲۷ شهرستان استان خوزستان ا ست که به یک معنا , وجاهت همان حکومت قانون نهاد های قانونگذاری مجلس را دارد .
شوراهای ورزش شهرستانها متشکل از فرماندار به عنوان رییس شورا , رییس اداره ورزش و جوانان به عنوان دبیر شورا است و اعضای آن رییس اداره آموزش پرورش , شهردار , رییس شورای اسلامی شهرستان ؛ رییس اداره صنعت , معدن و تجارت , فرمانده انتظامی و جمعی از کارشناسان و فعالان ورزشی است.
به عقیده کارشناسان سیاسی , سیستم حکومتی که دارای پارلمان است، بهترین تضمین کننده سیستم دمکراتیک است چرا که مبتنی بر مشارکت مردم است.
پارلمان ورزش استان خوزستان محلی خواهد بود که درآن نمایندگان شوراهای ورزش شهرستان ها درظاهر با هم پیرامون ظرفیت ها و مشکلات مبتلابه مذاکره و چانه زنی می کنند اما یک نوع اتحاد درونی و همصدایی را برای استیفای حقوق ورزشی مردم این استان به نمایش می گذارند.
همانطور که می دانید یکی از وظایف اعضای پارلمان ورزش بررسی و تصویب برنامه ها و طرح های عمرانی درحوزه ورزش هرشهرستان درچارچوب منابع مالی موجود خواهد بود اما نقش آن به این مصوبات محدود نمی شود .
پارلمان ها در جهان کنونی به عنوان مراکزی دارای چند وظیفه ای هستند. پارلمان ورزش خوزستان نیز درواقع مرکز عصبی ورزش این استان خواهد بود که هرکسی روی تارهای عصبی آن راه برود , سنسورهاش حساس , عصبی و واکنش نشان خواهد داد .
دراین سیستم , پارلمان ورزش بر اجرای مصوبات ورزشی خود درتمامی شهرستانها نظارت و کنترل خواهد کرد و دستگاههای اجرایی شهرستانها باید پاسخگوی مراتب پیگیری مصوبات ورزشی شان باشند. پاسخگویی دستگاههای اجرایی به خاطراین است که این نهاد برای پاسخگویی به خواست منطقی مردم تاسیس شده و نیاز آنان را درحوزه ورزش دنبال می کند و ازسوی عالی ترین مقام اجرایی دولت درخوزستان تنفیذ حکم اجرایی دارد.
دکتر مقتدایی دریافته است که همین پاسخگویی , کیفیت تصمیم گیری های استان درباب ورزش را بالا خواهد برد و یا می تواند جلوی وضعیتی را که به بحران می انجامد , بگیرد. البته رسانه ها هم به عنوان رکن سوم و یا چهارم دموکراسی در این میانه نقش مهمی دارند. چراکه دیده بان مردم هستند و می توانند نگرانی های مردم را انعکاس دهند و به پارلمان کمک کنند.
دکتر عبدالحسن مقتدایی استاندار خوزستان تاسیس پارلمان ورزش را سند افتخاردیگری برای خوزستان می نامید ومعتقد است شورای سیاستگذاری ورزش و تشکیل این پارلمان جزو وظایف ما نبود ولی ما برای پاسخ دادن به بخشی از نیازهای لطیف، ظریف و نهفته در وجود مردم که جزو ضرورتها بود احساس کردیم که باید این شورا تشکیل شود. جا دارد دوستان خودشان را باور کنند و هیچ وقت منتظر ابلاغی از بالا نباشند و همیشه فکر کنیم در محاصره ای قرار گرفته ایم که فرمانده خودمان هستیم.
مقتدایی افزوده است : رشد علمی و قابلیت ها و ظرفیت هایی در استان ایجاد شده است که باید به آنها توجه کنیم. همین که خوزستان قرار است میزبان رقابت های کشتی و کونگ فو جهان در آبادان و ماهشهر باشد نشان از این ظرفیت و قابلیت است. در کل استان خوزستان در تمام زمینه های سخت افزاری و نرم افزاری، در حال حرکت است که هیچ کدام هم جزو وظایف آن نبوده است ولی همگی جرات به خرج داده ایم که این کارها انجام شود و جزو موفقیت ها شد.
گفتنی است تشکیل پارلمان ورزش با ابتکار دکتر عبدالحسن مقتدایی اوایل امسال درخوزستان کلید خورد . بناست دراین پارلمان که حداقل ۲ یا ۳ مرتبه درسال درمرکزاستان تشکیل خواهد شد , مصوبات شورای ورزش شهرستانها و نیز استان مطرح و بررسی شود. طرح هایی که درسطح شهرستانها با مشکلاتی اجرایی مواجه و لاینحل باقی مانده درپارلمان بازبینی وممکن است با طرح دیدگاههای جدید اعضا , شکل اجرایی بخود گیرد.
دومین نشست این پارلمان درسال ۹۳ روزگذشته چهارشنبه (۲۰ اسفندماه ۹۳) درسالن شهید هاشمی استانداری خوزستان برگزارشد.