تکلیفی برای مقابله با گرد و غبار نداریم

داوود پرهیزگار با تاکید بر این‌که سازمان هواشناسی کشور به طور طبیعی مسئولیت پایش، آشکارسازی و پیش‌بینی پدیده‌های جوی را برعهده دارد، گفت: در این فرآیند از روشهای متداول در جهان برای پایش و پیش‌بینی پدیده‌ها استفاده می‌شود که شامل دیدبانی با ابزارهای گوناگون از جمله ایستگاه‌های زمینی، تصاویر ماهواره، شبکه رادار هواشناسی و ایستگاه‌های جو بالا می‌شود.

رئیس سازمان هواشناسی کشور با شاره به مدل‌های پدیده گرد و غبار گفت: تمام داده‌های جمع آوری شده با یکدیگر تلفیق و در مدل‌های عددی پیش‌بینی جو مورد استفاده قرار می‌گیرند. پرهیزگار در ادامه تاکید کرد: سازمان هواشناسی با توجه به امکانات و توانمندیهای موجود در اغلب موارد با پیش بینی وقوع گردوخاک در نقاط مختلف کشور و از جمله در جنوب غرب، طی بولتن‌های روزانه پیش‌بینی، اطلاعیه‌ها و اخطاریه‌های هواشناسی و از طریق صدا و سیما و مطبوعات این موارد را به اطلاع سازمانهای اجرایی، مسئولین ذیربط و عامه مردم می‌رساند.

وی با با بیان این‌که پدیده بیابان‌زایی و گسترش بیابان‌ها برآیند تغییرات جهانی اقلیم و تغییرات رژیم بارش در کشور است، افزود: این پدیده مهم‌تر از همه تاثیرات انسان در کاربری زمین و دخالتهای انسانی در محیط است که معمولاً روند تغییرات آن بطور کند و پیوسته است که سازمان هواشناسی مسئولیت اجرائی در این زمینه ندارد.

رئیس سازمان هواشناسی کشور با بیان این‌که در آخرین بسته‌های اجرایی مقابله با گردوغبار، پیش بینی و پایش و اطلاع رسانی این پدیده به سازمان هواشناسی محول شده است که درحال پیگیری توسط محیط زیست در هیئت دولت برای تصویب نهایی است، گفت: سازمان هواشناسی در خصوص مقابله با بیابان زایی و مقابله با گردوغبار تکلیفی ندارد. به گفته وی، تنها تکلیف سازمان تجهیز به دستگاه‌های سنجش و پایش گردوخاک است که در بودجه‌های سنواتی درنظر گرفته شده و در حال انجام است.

https://hoorkhabar.ir/565748کپی شد!
81
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.