زیر بار توافقی که حق ملت را مخدوش کند،نمیرویم/فقط یک رژیم متجاوز از مذاکرات ناراحت است
رییسجمهوری با تاکید بر اینکه در مذاکرات به دنبال توافقی هستیم که به نفع ایران، منطقه و همه جهان باشد، تصریح کرد: امیدواریم که با آیندهنگری و در نظرگرفتن منافع ملتها و ثبات منطقه بسیار حساس خاورمیانه، شاهد رویکرد منطقی از طرف ۱+۵ در مذاکرات باشیم.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز چهارشنبه و در جلسه هیات دولت گفت: دنیا از پیشرفت در مذاکرات میان ایران و ۱+۵ خرسند است چرا که ثمره این پیشرفت و توافق به نفع منطقه ، جهان و به نفع توسعه ، تجارت ، اقتصاد و فرهنگ و حل و فصل معضلات و تهدیداتی است که امروز افراطیگری در منطقه و جهان بوجود آورده است .
رییس جمهوری اظهارداشت: اما در این میان تنها یک رژیم متجاوز و اشغالگر که بقای خود را در سایه جنگ و تجاوز می بیند، از این مذاکرات عصبانی و ناراحت است.
روحانی با تاکید بر اینکه این رژیم پیوسته از صلح و ثبات منطقه ای نگران است، گفت: شما میبینید که گروهک تروریستی النصره با این همه جنایاتی که انجام می دهد مورد حمایت این رژیم جنایتکار است.
رییس جمهوری تصریح کرد: آنهایی که آینده بهتر را برای منطقه و جهان می خواهند، باید بدانند برای توسعه و پیشرفت منطقه، مسیری جز استقرار ثبات و امنیت وجود ندارد، ضمن اینکه برای مسأله هستهای هیچ راهی جز مذاکره وجود ندارد.
روحانی جهان امروز را عصر اطلاعات دانست و افزود: مردم جهان و همچنین مردم آمریکا هوشیارتر از آن هستند که رژیمی که همواره کارش آتشافروزی بوده، حالا بخواهد با زبان نصیحت صحبت کند. آن هم رژیمی که بر خلاف مقررات بینالمللی و دور از چشم ناظران بینالمللی به دنبال تسلیحات اتمی بوده، بمب اتم تولید کرده، تعداد زیادی بمب اتم را ذخیره کرده و با عدم امضای معاهده منع گسترش تسلیحات اتمی ( ان.پی.تی)، به بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی هم اجازه نمی دهد از تاسیسات اتمی اش بازدید کنند.
رییس جمهوری تاکید کرد: ایران اسلامی همواره در سازمان ملل متحد به دنبال طرح خاورمیانه عاری از تسلیحات اتمی بوده و هست .
روحانی افزود: اتهامات علیه ایران از سوی رژیمی مطرح می شود که در طول سال، بارها و بارها به کشورهای همسایهاش تجاوز میکند، مردم بیگناه را به خاک و خون میکشد و رژیمی که در غزه کودکان را هدف گلوله قرار میدهد. این رژیم که خودش جنایتکارترین و در واقع یک دولت تروریستی است، امروز دم از صلح و خطرات آینده میزند. در حالی که ایجادکننده بزرگترین خطر برای منطقه بوده است.
روحانی گفت: اینگونه حرفها هیچ تاثیری در اراده ملتها و دولتها نخواهد داشت. اساس مذاکرات ما با دنیا بر مبنای حسن نیت در برابر حسن نیت، صداقت در برابر صداقت، اطمینان در برابر اطمینان و اعتماد در برابر اعتماد است.
رییس جمهوری با تاکید بر اینکه ما دنبال یک توافق برد – برد، متوازن و پایدار هستیم و این را دنبال خواهیم کرد، گفت: چنین توافقی با این ویژگیها به نفع منطقه و جهان است.
روحانی با اشاره به اینکه ۱+۵ به خوبی میداند دو گزینه پیشرو دارد، گفت: ۱+۵ یا باید با جمهوری اسلامی ایران در چارچوب منطق و مقررات بینالمللی به توافق و تفاهم برسد که این کار هر چه سریعتر انجام بگیرد به نفع همه خواهد بود؛ یا اینکه دنبال انکار واقعیت باشد که در آن شرایط نیز ناگزیر باید پیشرفت سریعتر برنامه صلحآمیز هستهای ایران را شاهد باشد.
رییس جمهوری افزود:گزینه دوم، گزینهای است که دیدهاند تحریم و فشار طی سالهای گذشته، تأثیری نداشته و ما راه خودمان را به خوبی ادامه داده ایم. اگر مبنای این مذاکرات شفافیت بیشتر باشد ما شفافیت بیشتر را میپذیریم اما اگر مذاکرات به دنبال آن باشد که ملت ایران را از حق مسلم خود یعنی پیشرفت در علم و فناوری باز دارد، خیلی طبیعی است که ایران زیر بار چنین تفاهم و توافقی نخواهد رفت.
رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود به گزارش ارائه شده به هیات دولت درباره اقدامات انجام شده در استان سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت: سیستان و بلوچستان امکانات بسیار خوبی برای توسعه دارد و وزرا و دست اندرکاران توسعه استان، باید از همه این ظرفیت ها و امکانات برای پیشبرد سریع طرح های در دست اجرا در بخش های رفاهی، سلامت، امنیت، کشاورزی، راهآهن، بندر، فرودگاه و معدن و صنعت بهره برداری کنند.
روحانی با اشاره به حضور گسترده تر مردم این استان در مراسم ۲۲ بهمن امسال، گفت: این حضور بدان معناست که سرمایه انسانی و انسجام ملی هر روز رو به تقویت است و مردم به آینده کشور امیدوارند.
رییس جمهوری با تاکید بر اینکه برای توسعه و رونق استان سیستان و بلوچستان تصمیمات مهمی اتخاذ شده است ، اظهارداشت: تکمیل طرح آبیاری مدرن ۴۶ هزار هکتار اراضی شمال این استان در کنار ایجاد منطقه آزاد در زابل ، طرحهای مرتبط با گاز رسانی ، گسترش شبکه راه آهن و بهره برداری از معادن و اقداماتی که برای توسعه بندر چابهار در جنوب این کشور و توسعه فرودگاه استان انجام شده ، این استان را به سمت رونق و توسعه بیشتر سوق خواهد داد.
روحانی گفت: مجموعاً ۳۱۰ میلیارد تومان برای پیشبرد طرحهای استان تخصیص داده شده و بنابراین کار بسیار بزرگی را دولت انجام داده و خوشحالم وعدههایی که در سفرهای استانی به استانها میدهیم ، بحمدالله در حال اجرا است.
رییس جمهوری در ابتدای سخنان خود نیز با عرض تسلیت به مناسبت شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)، ایشان را الگویی برای همه زنان جامعه و سیده النساء العالمین خواند و گفت: هیچ بانویی در تاریخ به مقام و عظمت حضرت زهرا(س) نمیرسد و این بانوی بزرگوار، اخلاق و رفتاری که در خانه پدری و در برابر همسر همچنین آنچه که در زمینه تربیت فرزندان بسیار عزیزش انجام داد، برای ما نمونه است تا جایی که خداوند بزرگ این بانو را کوثر مینامد.
رییس جمهوری با قرائت فرازی از سوره مبارک کوثر در تفسیر آیات این سوره اظهارداشت: کوثر یعنی خیر کثیر و خیر بزرگ که فاطمه اطهر(س) همان کوثر است به دلیل اینکه پایان همین سوره، میگوید «ان شانئک هوالابتر».
روحانی گفت: از خداوند میخواهیم که همه ما را بویژه بانوان عزیز و فداکار و بانوانی که در تمام صحنههای انقلاب نقش بسزایی را ایفا کردند و امروز برای توسعه کشور نیز نقش بسیار زیادی دارند، بتوانند فاطمه اطهر(س) را الگو قرار بدهند و راه آن بانو گرانقدر اسلام را ادامه بدهند که موجب فخر برای ما هم در دنیاست و هم موجب نجات ما در آخرت خواهد شد.