وقتی وزیر روی سن غافلگیر شد!

آیین اختتامیه هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر که قرار بود ساعت ۱۸ شامگاه روز گذشته (سه‌شنبه، ۱۲ اسفندماه) برگزار شود، با یک ساعت تأخیر آغاز شد و به‌دلیل تداخل برگزاری آن با زمان اجرای یک نمایش آیینی، این مراسم بدون سخنرانی علی جنتی – وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی – که خودش را برای اهدای نشان تجسمی به مفاخر این حوزه به تالار وحدت رسانده بود، شتاب‌زده به پایان رسید.

اجرای این مراسم را فرهاد آییش – بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون – برعهده داشت که در ابتدای مراسم گفت: من در همه زندگی‌ام به هنرمندان تجسمی حسادت کرده‌ام، چون دوست داشتم به جای آن‌ها باشم و یک هنر دستی را آموخته باشم.

سپس گزارشی تصویری از جشنواره هفتم برای حاضران به‌نمایش درآمد.

همچنین مجتبی آقایی – دبیر هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر – با ارائه‌ی ‌گزارشی، گفت: این دوره از جشنواره از حالت رقابتی خارج و به‌صورت غیررقابتی برگزار شد. البته بعضی هنرمندان جوان گله داشتند که چرا جشنواره به‌صورت رقابتی برگزار نشد، اما این‌که آن‌ها کنار پیشکسوتان و اساتید قرار بگیرند می‌تواند فضایی را برای دیده شدن آن‌ها فراهم کند. امیدوارم این دوره از جشنواره به‌عنوان نقطه اوج، به معیار و شاخصی در حوزه‌ی هنرهای تجسمی برسد و حضور جوانان در کنار اساتید را معنادارتر کند.

او درباره‌ی آثار به‌نمایش درآمده در این دوره از جشنواره، اظهار کرد: آنچه بر سینه‌ی دیوارهای موسسه فرهنگی – هنری صبا به‌نمایش درآمد، بسیار غرورانگیز بود. ظرفیت عمده ۹ رشته هنرهای تجسمی با آثار فاخر هنرمندان در یک همنشینی عرضه شد. در سال‌های گذشته، کتاب آثار جشنواره که به‌صورت جامع چاپ می‌شد یادگار ارزشمندی از دوره‌های مختلف بود، اما امسال کتاب‌های ۹ رشته به‌صورت مستقل و به‌عنوان کتاب سال که جای خالی‌اش همواره احساس می‌شد، منتشر می‌شود و در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.

هنرمندان عیب‌های ما را نبخشند

در ادامه‌ی مراسم، مجید ملانوروزی – مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی وزارت ارشاد و دبیر شورای سیاست‌گذاری جشنواره – با بیان این‌که بدنه حرفه‌ای هنرهای تجسمی باید با جشنواره آشنا شود، گفت: امیدوارم این امکان و شرایط فراهم شده باشد. حضور هنرمندان بزرگ را به فال نیک می‌گیریم و انتقاداتی را که نسبت به غیررقابتی بودن جشنواره مطرح شده است، قبول داریم. امیدوارم در آینده جشنواره‌های دانشجویی با مذاکره‌ای که با وزرات علوم داشته‌ایم، برگزار شود.

او افزود: درباره تعامل با انجمن‌های هنری و حضور در عرصه‌های بین‌المللی هم فعالیت‌های خوبی کرده‌ایم. در ۱۰ روز آینده، در موزه هنرهای شرقی رم نمایشگاهی خواهیم داشت. امیدواریم هنرمندان عیب‌های ما را نبخشند و هر آنچه را که لازم است بیان کنند.

تقدیر از قالیباف، تجلیل از زیباسازی

بخش دیگر این مراسم، معرفی هنرمندان برگزیده و تقدیر از نهادها، سازمان‌ها و مراکز فعال در حوزه هنرهای تجسمی بود.

در این بخش، نشان طوبا و لوح سیمین جشنواره به بیژن صیفوری (گرافیست و عکاس)، رسول جلیلی (سفال‌گر)، امیرعلی جوادیان (عکاس) و رضا لواسانی (مجسمه‌ساز) اهدا شد.

دیگر برگزیدگان این بخش به شرح زیر معرفی شدند:

فعال برگزیده: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اردبیل. ناصر اسحاقی مدیر کل این اداره جایزه را دریافت کرد.

انجمن برگزیده: انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران. جایزه این بخش به علی رشیدی، رییس انجمن صنفی طراحان گرافیک اهدا شد.

رویداد منتخب: دوسالانه نقاشی دامون‌فر. هدیه این بخش به سیف‌الله پویاراد – مدیر این دوسالانه – اهدا شد.

خبرگزاری منتخب: خبرگزاری «هنر آنلاین» که جایزه این بخش به بهروز فائقیان داده شد.

رایزن منتخب: رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در رم،. سید محمدحسین هاشمی جایزه این بخش را دریافت کرد.

سازمان منتخب: اداره فرهنگ و تبلیغات بنیاد شهید و امور ایثارگران. اسکندر یارنسب – مدیرکل تبلیغات این بنیاد – جایزه این بخش را دریافت کرد.

سازمان منتخب: سازمان زیباسازی شهر تهران که نشان این بخش به جمال کامیاب رییس این سازمان اهدا شد.

مدیر حامی منتخب: محمدباقر قالیباف، شهردار تهران که محمدجواد شوشتری مدیر دفتر قالیباف به نمایندگی از او این جایزه را دریافت کرد.

ناشر منتخب: موسسه فرهنگی پژوهشی چاپ و نشر نظر. نشان این بخش به محمدرضا بهمن‌پور مدیر این چاپ اهدا شد.

همچنین در این بخش از سیدعباس میرهاشمی، دبیر دوره‌های گذشته جشنواره هنرهای تجسمی فجر، تقدیر ویژه به عمل آمد.

تجلیل ویژه این دوره نیز از خانواده شهید رضا سنگی هنرمند خوش‌نویس بود.

در این مراسم همچنین از خانواده عبدالمجید حسینی‌راد – پژوهشگر فقید هنر – که خردادماه امسال درگذشت، تقدیر شد و مفاخران و برگزیدگان هنرهای تجسمی نشان درجه یک هنری دریافت کردند. همچنین یاد هنرمندان درگذشته سال ۹۳ از جمله علی‌اکبر صابونچی‌راد، حسن حاضرمشار، علی‌اکبر زرین‌مهر، منوچهر درفشه، علیرضا نوروزی‌طلب و یوسف رضایی گرامی داشته شد.

هنوز به لایه‌های بالاتر اقتصاد هنر نفوذ نکرده‌ایم

علی مرادخانی – معاون امور هنری وزیر ارشاد – نیز در این مراسم گفت: یکی از موضوعاتی که در یک سال گذشته پیگیری شده، بحث اقتصاد هنر در حوزه هنرهای تجسمی بوده است. این موضوع که تا به حال از نظرها دور نگه داشته شده بود، در این یک سال بالنده‌تر شده است. البته اگر بخواهیم این بحث را در همه ابعاد و در جای‌جای هنرهای تجسمی جا بدهیم، باید جایگاه آن مشخص شود. هنوز ما به لایه‌های دوم و سوم اقتصاد هنر نفوذ نکرده‌ایم و در لایه‌ اول باقی مانده‌ایم و باید برای رسیدن به آنچه می‌خواهیم تلاش کنیم.

معاون امور هنری وزیر ارشاد به معرفی جوانان و نسل نو در جشنواره اشاره کرد و ادامه داد:‌ امیدوارم یکی از دستاوردهای جشنواره که معرفی نسل نو به دنیا و فضاسازی برای حضور آن‌ها در عرصه‌های بین‌المللی است، تحقق پیدا کند. ما شرکت‌کنندگانی داشتیم که باید در بخش‌های مختلف و درگالری‌های خارج از کشور حضور داشته باشند و کارهای‌شان دیده شود.

او افزود: اگر برگزاری این جشنواره‌ها فقط در حوزه‌های اجرایی دولتی باشد به آن مقصود و معنایی که مد نظرمان است نائل نخواهیم شد و باید همه هنرمندان و انجمن‌های تخصصی در این‌باره با دولت مشارکت داشته باشند. دولت می‌خواهد در جایگاه حامی در کنار این جشنواره‌ها باشد و اگر بتوانیم مسیری را مشخص کنیم که جشنواره هنرهای تجسمی فجر در سال‌های آینده توسط یک یا چند انجمن هنری و با تشکیل یک دبیرخانه مشترک برگزار شود می‌توانیم جشنواره موفقی در حوزه ملی و بین‌المللی داشته باشیم.

وقتی وزیر روی سن غافلگیر شد!

بخش بعدی مراسم به معرفی مفاخر ۹ رشته هنرهای تجسمی اختصاص داشت که با نمایش فیلمی از زندگی و فعالیت‌های هنری این ۹ نفر آغاز شد. در میانه‌ی پخش این فیلم، علی جنتی – وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی – به جمع مهمانان پیوست و برای اهدای نشان طوبای زرین، نشان درجه یک هنری، جایزه نقدی و نشان عالی تجسمی به مفاخر ۹ رشته هنرهای تجسمی روی سن رفت.

در این بخش از عباس اخوین (خوشنویس)، سیف‌الله صمدیان (عکاس)، اردشیر مجرد تاکستانی (نگارگر‌)، مریم سالور (سفالگر)، غلامعلی لطیفی (کاریکاتوریست)، قباد شیوا (گرافیست)، مهدی حسینی (نقاش)، ملک‌دادیار گروسیان (مجسمه‌ساز) و علی‌اکبر صادقی (تصویرگر) تجلیل شد.

هنگام اهدای نشان مفاخر، افرادی که در بیرون از سالن برگزاری مراسم منتظر پایان برنامه بودند، با فریاد وارد سالن شدند و اعتراض خود را از معطلی‌شان برای دیدن نمایش آیینی پیش‌بینی‌شده اعلام کردند. این شرایط، همه‌ی حاضران از جمله وزیر ارشاد و کسانی را که روی سن بودند، غافلگیر کرد.

یکی از کسانی که به نشانه اعتراض وارد سالن شده بود، به خبرنگار ایسنا گفت: ما برای دیدن نمایش آیینی «غبار» که قرار بود ساعت ۱۸:۳۰ در این سالن ببینیم، آمده‌ایم و حالا که ساعت ۲۱ است، ما را بدون دادن هیچ توضیحی، پشت در نگه داشته‌اند.

به این ترتیب، با حضور مردمی که از معطلی طولانی در پشت درها عصبانی بودند و با فریاد زدن در سالن تالار وحدت، عصبانیت خود را نشان می‌دادند، بخش اهدای نشان مفاخر و رونمایی از ۹ کتاب این دوره از جشنواره با شتاب‌زدگی و بدون سخنرانی وزیر ارشاد به پایان رسید.

https://hoorkhabar.ir/565610کپی شد!
112
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.