حاجتی خبر داد: انجام مکان‌یابی احداث شهرک‌های کشاورزی در خوزستان

معاون برنامه‌ریزی استاندار خوزستان با بیان این‌که طرح احداث شهرک‌های کشاورزی در دولت تدبیر و امید به پیشنهاد استاندار و پیگیری این معاونت در مرحله اجرا قرار گرفته است، گفت: هم‌اکنون مرحله مکان‌یابی این شهرک‌ها جهت احداث به پایان رسیده است و با احداث این شهرک‌ها بی‌شک شاهد رشد، توسعه اقتصادی و نیز پویایی بخش کشاورزی استان خواهیم بود.

امید حاجتی ، اظهارکرد: در نهایت از میان چند شهرستان یکی از آن‌ها به عنوان مکان احداث شهرک در نظر گرفته شده است تا در قالب شهرک های دامپروری، شیلات و آبزیان، گیاهان باغی و زراعی، صنایع تبدیلی و فراوری خرما و شهرک‌های گلخانه ای مورد بهره برداری قرار بگیرند.

وی افزود: در جلسات بررسی جهت مکان‌یابی این شهرک‌ها و با استفاده از مشاوران، مطالعات لازم و با توجه به مزیت نسبی هر منطقه، از میان شهرستان‌های ایذه و باغملک شهرستان ایذه، از میان رامهرمز، رامشیر و امیدیه، شهرستان رامشیر، از میان بهبهان، آغاجاری، امیدیه و ماهشهر شهرستان آغاجاری، از میان شوشتر، گتوند و دزفول شهرستان شوشتر، از میان اندیکا، لالی و مسجدسلیمان شهرستان لالی، از میان هویزه، حمیدیه و دشت آزادگان شهرستان هویزه و از میان هفتکل، باغملک و رامهرمز شهرستان هفتکل به عنوان مکان احداث شهرک‌های دامپروری استان انتخاب شدند.

حاجتی با بیان این‌که شهرستان کارون به عنوان محل احداث شهرک شیلات و آبزیان شهرستان‌های کارون، آبادان، خرمشهر، هندیجان و ماهشهر انتخاب شده است، تصریح کرد: انتخاب این مکان‌ها با توجه به امکانات و دسترسی آسان‌تر سایر مناطق به آن منطقه انجام شده است که بر اساس آن از میان ایذه، باغملک، هفتکل شهرستان باغملک، از میان باوی، شوشتر، مسجدسلیمان شهرستان باوی و از میان اندیمشک، دزفول، شوش شهرستان اندیمشک به عنوان مکان احداث شهرک های گلخانه ای در نظر گرفته شده‌اند.

وی عنوان کرد: از میان باغملک، دهدز و ایذه شهرستان دهدز به عنوان مکان احداث شهرک گیاهان صنعتی و دارویی، از میان دزفول، شوش و شوشتر شهرستان دزفول به عنوان محل احداث شهرک محصولات باغی و زراعی و نیز از میان شادگان، آبادان، خرمشهر، کارون و اهواز شهرستان شادگان به عنوان مکان احداث شهرک صنایع تبدیلی و فرآوری خرما انتخاب شده است.

حاجتی اظهارکرد: هدف اصلی ما از ایجاد شهرک‌های کشاورزی سرویس‌دهی به مناطق مستعد، رفع خلاء های موجود و ترغیب دیگر مناطق به حرکت در جهت توسعه بوده است. برخی مناطق استعدادی جز کشاورزی ندارند که با توسعه این بخش می‌توان علاوه بر پیشرفت اقتصادی از مهاجرت جلوگیری و مشکلات بیکاری آن منطقه را نیز حل کرد.

وی ادامه داد: به عنوان مثال ستاد شیلات خوزستان هم‌اکنون با هماهنگی سازمان شیلات کشور برای افزایش تولید تشکیل شده است که با ایجاد شهرک‌های شیلاتی می‌توان در این راستا گام برداشت.

حاجتی با اشاره به احداث شهرک‌های کشاورزی، توسعه اقتصادی خوزستان را از اولویت‌های کاری تیم مدیریتی دولت تدبیر و امید در این استان برشمرد و خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات بخش کشاورزی این بود که ارزش افزوده نصیب ما نمی‌شد، الگوی کشت آنچنان اقتصادی نبود و ما همواره به دنبال ماموریت‌های ملی بودیم که در طرح شهرک‌های صنعتی تمام فرآیند ارزش افزوده می‌تواند نصیب استان شود و از امکانات منطقه آزاد اروند در این راستا نیز می توان بهره‌مند شد.

وی گفت: در این شهرک‌ها تمامی مراحل اعم از آموزش، پژوهش، تولید، بسته‌بندی، بازاریابی و غیره به صورت تخصصی انجام می‌شود. اولویت ما استان خوزستان است اما بخشی از کار باید به قصد صادرات پیگیری شود چرا که ایجاد این شهرک‌ها با این هدف و اقتصادی کردن الگوی فعالیت حوزه کشاورزی بوده است.

حاجتی با اشاره به این‌که احداث شهرک‌های کشاورزی فرصتی است برای اینکه تمامی ارزش افزوده زنجیره بخش کشاورزی نصیب مناطق موجود در شهرک‌ها شود، خاطرنشان کرد: باید نگاهی به تغییر الگوی کشت داشته باشیم و تولیدات صادرات محور باشند؛ یعنی تولید محصولاتی که استان خوزستان در زمینه تولید آن‌ها مستعد است اما به آن‌ها نیاز مصرفی ندارد و در خارج از کشور به آن محصولات و کالاها نیاز است.

معاون برنامه ریزی استاندار خوزستان اظهار کرد: پیش بینی می‌کنیم که در چند سال آینده به ویژه با بهره‌برداری از طرح ۵۵۰ هزار هکتاری کشاورزی، رقم تولید محصولات کشاورزی این استان که هم اکنون ۱۴،۵ میلیون تن در سال است، به مرز ۲۵ میلیون تن در سال برسد.

وی افزود: احداث شهرک‌های کشاورزی، دامپروری و شیلاتی در مناطق مستعد خوزستان می‌تواند زنجیره صادرات محصولات کشاورزی، دامی و شیلاتی حتی فراورده‌های شیلاتی خوزستان به خارج از کشور را تکمیل و درآمدهای ارزی خوبی نصیب استان کند. افزایش درآمدهای ارزی و ریالی استان در گام بعدی می‌تواند درد مزمن بیکاری نیروهای فعال استان را التیام بخشد و همگام با طرح بزرگ ۵۵۰ هزار هکتاری، بخشی از نیروهای بیکار را با بهره گیری از زنجیره صادرات و ایجاد صنایع جانبی و تبدیلی بخش کشاورزی جذب کار کند.

حاجتی تصریح کرد: تولید میوه و صیفی جات به روش گلخانه ای که از اهداف احداث این شهرک‌ها است موجب می شود تا آب در بخش‌های دیگر کشاورزی که به آب نیاز دارند، استفاده و در نهایت صرفه جویی در مصرف آب محقق شود.

وی افزود: امیدواریم با اجرای کامل و راه‌اندازی این شهرک‌ها، شاهد پیشرفت صنعت کشاورزی و برداشتن گامی ارزشمند در راستای تحقق اهداف اقتصادی و نیز ایجاد فرصت‌های شغلی در استان باشیم.

https://hoorkhabar.ir/565412کپی شد!
57
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.