انتخاب اهواز به عنوان کاندیدای پایتخت کتاب جهان دور از دسترس نیست
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان در ابتدای خطبههای این هفته نماز جمعه اهواز گفت: توصیههای رهبری مبنی بر آنکه کتاب باید وارد زندگی مردم شود و همچنین مطالبهای که در جامعه ما وجود دارد و توجه جوانان و خانوادهها نسبت به کتاب سبب شد تا اهواز در طرح پایتخت کتاب از بین قریب به ۷۰ شهر در مرحله ابتدایی و در میان ۱۰ شهر برتر انتخاب و در بررسی نهایی به عنوان پایتخت کتاب ایران معرفی شود.
همایون قنواتی اظهارکرد: امیدوارم کمک کنید این اتفاق عقبماندگیهای فرهنگی را که در سالهای گذشته گریبانگیر ما بود با این عنوان افتخارآمیز جبران کنیم. نیاز به همکاری و همیاری همه بزرگان، علما و مدیران سیاسی و اجرایی استان وجود دارد تا در خصوص فعالیتهای فرهنگی در حوزه کتاب همکاری بیشتری داشته باشم.
وی افزود: سال آینده سال کتاب در خوزستان خواهد بود که نمایشگاههای کتاب و جایزههای ادبی کتاب در خوزستان برپا خواهد شد و سعی میکنیم فعالیتهای فراگیری داشته باشیم و عموم مردم امکان دسترسی و انتخاب کتاب را داشته باشند.
قنواتی در ادامه از عنایت ویژه آیتالله جزایری، حمایت استاندار خوزستان، فرماندار، شهردار و نمایندگان شهر اهواز و همچنین از مجموعه دستاندکاران امر فرهنگ و دانشآموزان و دانشجویان، ناشران و نویسندگان تقدیر کرد.
وی ادامهداد: امیدوارم این طرحها بتواند ذوق و شوق را در مردم اهواز و استان ایجاد کند. دو مسئله بسیار مهم که در این طرح در نظر گرفتیم و جزء اهداف ما نیز هست، توجه کردن به کودکان و نوجوانان است زیرا این باعث شد طرح اهواز به عنوان طرح اول انتخاب شود. کاری که از الان در پیش رو داریم و از طرف نهادهای فرهنگی، ملی و بینالمللی مورد دقت و نظارت قرار گرفته است، این است که اهواز به عنوان کاندیدای پایتخت کتاب جهان مورد ارزیابی قرار میگیرد و این عنوان با توجه به استعدادها و ظرفیتهای اهواز دور از دسترس نیست.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان گفت: امیدواریم بتوانیم فرهنگ کتاب و کتابخوانی را در شهر اهواز و خوزستان ارتقا دهیم و بتوانیم نماینده شایستهای برای ایران اسلامی در کسب عنوان پایتخت جهانی کتاب باشیم و این جز با همراهی و همدلی و ایجاد یک ادبیات مشترک از فعالیتهای فرهنگی میان همه مردم به وجود نمیآید.
وی خاطرنشانکرد: اساس همه فعالیتهای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی به فرمایش مقام معظم رهبری، فرهنگ است و فرهنگ بر همه مسائل دیگر اولویت دارد. اگر فرهنگ کتابخوانی بین جامعه دانشآموزی نهادینه شود طبیعتا آثار ماندگاری بر جای خواهد گذاشت و دوم طرحهایی که برای آشنایی خانوادهها و بانوان نسبت به حوزههای مختلف برای رفع کاستیها در حوزه مسایل اجتماعی و خانوادگی و آشنایی اندیشههای دینی و علمی ارتباط برقرار کنیم. هر قدر زنان ما نسبت به حوزه کتاب دانش بیشتری داشته باشند میتوانیم تاثیرگذاری آن را در خانواده بیشتر ببینیم.
براساس یک فرضیه برای اینکه کاری استمرار پیدا کند نیاز است سه جریان در کنار هم قرار گیرد. اول مدیران فرهنگی پدید آروندگان فکر و اندیشه و هنر و دیگری مردم و مطالبات و نیازهای فرهنگی آنها است. اتفاقی که در برنامههای پایتخت کتاب صورت گرفت و ما این سه عامل را برای برنامهریزی در کنار هم قرار دادیم و این باعث شد طرح اهواز به عنوان طرح اول انتخاب شود.