آغاز به کار پنجمین کنگره علمی تروما و طب رزم در خوزستان
پنجمین کنگره علمی تروما و طب رزم امروز با حضور جراحان و مسئولان ارشد استانی و کشوری در بیمارستان صحرایی دارخوین امام حسین (ع) آغاز به کار کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز در حاشیه برگزاری این کنگره ضمن تقدیر از رشادتهای شهدای دوران هشت سال دفاع مقدس به ویژه شهدای جامعه پزشکی استان یاد و خاطره امام راحل را گرامی داشت.
وی فرصت به دست آمده برای میزبانی این کنگره توسط دانشگاه علوم پزشکی اهواز را موهبت الهی دانست و افزود: در روزهای آغازین دفاع مقدس عنصر غافلگیری برای نیروهای نظامی و مردم در فضای جنگ مشهود بود.
اسماعیل ایدنی با بیان اینکه دشمن در اعماق خاک سرزمینمان نفوذ کرده بود، خاطرنشان کرد: انتقال بیماران و مجروحان در ابتدای جنگ به صورت نامرتب انجام میشد و گاهی وقتها ارائه خدمات اولیه نیز برای مجروحان امکانپذیر نبود.
وی تصریح کرد: نبوغ، خلاقیت و رهبری عالمانه حضرت امام خمینی (ره) به گونهای بود که جامعه پزشکی همانند مردم خود را با شرایط و روند جنگ هماهنگ کرد.
این مقام مسئول در ادامه تأکید کرد: در آن دوره جامعه پزشکی با طراحی بیمارستانهای صحرایی و اورژانسها به مداوا و درمان مجروحان پرداخت.
ایدنی با اشاره به اینکه با مطالعات صورت گرفته پس از جنگ نشان میدهد که ۳۰ تا ۵۰ درصد کاهش تلفات جنگ به دلیل احداث و راهاندازی همین بیمارستانهای صحرایی است، اظهار کرد: دلیل حضور در این مکان زنده نگه داشتن یاد و خاطره رشادتهای و ایثارگریهای جامعه پزشکی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز اظهار داشت: امیدواریم با این حرکت بتوانیم گامهای موثری در زمینه تبدیل فرهنگ شفاهی به مکتوب برداریم چرا که لازم است آن همه تجارب ارزنده گردآوری شود و در اختیار نسل حاضر و آینده قرار گیرد.
وی با بیان اینکه آتش جنگ در جهان همواره شعلهور است، افزود: مسائل مربوط به بهداری رزمی یکی از مهمترین مسائل روز جامعه پزشکی است.
ایدنی در پایان تصریح کرد: تبدیل تجارب ارزنده به صنعتهای علمی میتواند مبنایی باشد که هم از نظر ملی و هم به عنوان مرجع علمی برای پزشکان قابل استفاده باشد.