اختصاص ۲ میلیارد تومان برای پرداخت حقوق معوقه پرستاران خوزستانی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز از اختصاص ۲ میلیارد تومان برای پرداخت حقوقهای معوقه پرستاران خوزستانی در آینده نزدیک خبر داد.
اسماعیل ایدنی اظهار کرد: خدماتی که در حوزه سلامت در کل کشور ارائه میشود، خدماتی یکپارچه است که نگاه بخشی و جداگانه دانستن مسئولیتها، از عواملی است که اتحاد و انسجام جامعه ارائه دهنده این خدمات را تهدید میکند.
وی با بیان اینکه همه ما خواهان حفظ سلامت مردم هستیم و باید تمام مولفههای این روند، سهم خود را در ارائه این خدمت ادا کنند، افزود: برای ارتقای سطح سلامت جامعه، باید صیانت از جامعه پزشکی و پرستاری به اهداف فرعی تبدیل شود.
ایدنی در ادامه افزود: یکی از مطالبات به حق جامعه پرستاری تعرفه گذاری خدمات این رشته است و همانطوری که یک خدمت پزشکی تعرفه دارد، خدمات رشته پرستاری نیز باید دارای تعرفه مشخص باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز تاکید کرد: هنوز مطالبات به حق جامعه نظام پرستاری بر زمین مانده و لازمه ارائه خدمات با کیفیت، موثر و ارتقای نظام سلامت این است که حقوق همه فعالان و ارائه دهندگان خدمت در جامعه سلامت به طور عادلانه دیده شود.
وی گفت: هرکسی به اندازه تاثیری که در این سیر خدمت رسانی دارد باید حق او به درستی داده شود و در این مسیر حق و حقوق پرستاران به درستی دیده نشده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز با بیان اینکه شرط تاثیر گذار بودن صحبتها و انتقادات این است که مطالبات از راهی درست و با ادله کارشناسی مطرح شود، گفت: هدف اصلی، تامین منافع صنفی است که متاسفانه تحت الشعاع تامین منافع سیاسی قرار میگیرد.
*خوزستان با کمبود شدید پرستار مواجه است
ایدنی، ضمن اشاره به اینکه در استان خوزستان کمبود شدید پرستار داریم گفت: در اوایل مهرماه سال جاری، آگهی برای استخدام یکهزار و ۲۳۱ پرستار دادیم که بیش از ۵۷۰ نفر ثبت نام کردند و از این تعداد نیز کمتر از ۳۰۰ نفر واجد شرایط بودند.
وی تصریح کرد: دلیل عمده این مشکل، متناسب نبودن آموزش عالی ما با بازار کار است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز در ادامه اظهار کرد: ما از نظام تعرفه گذاری برای خدمات پرستاری حمایت خواهیم کرد و لازمه این امر آمادگی نرم افزاری جامعه پرستاری و تهیه پیشنویسهایی است که به عنوان مطالبه این را مطرح بکنند تا در رایزنیهایی که انجام میشود این مطالبه تصویب شود.
ایدنی گفت: باید کار پرستاری به صورت مستقل دیده شود و ارزش گذاری خاص برای آن انجام شود چرا که یک کار مستقل بوده و یکی از زنجیرههای اساسی خدمت رسانی به بیماران است.
وی همچنین در پایان با اشاره به وجود یک سوءتفاهم پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت در مورد حقوق کادر غیر پزشک که یک ریال از منابع مالی این طرح برای حقوق پرسنلی تعریف نشده است و همه آن به پزشکان داده شده است، افزود: پس از اجرای کتاب ارزشهای نسبی سلامت، شاهد افزایش ۲۰ درصدی درآمد پزشکان بودهایم، در حالی که میانگین عملکرد پزشکان ۴۰ درصد افزایش داشته و پس از اجرای این کتاب کارانه، کادر پرستاری ۴۰ درصد و پزشکان نیز ۴۰ درصد افزایش داده شده است.